#21
Napisany 23 grudzień 2013 - 23:32

Jesli masa nie idzie to dodaje się tluszczy a nie wegli i amatorom napewno wyjdzie to na lepsze.
Tluszczy zwierzęcych nie należy łączyć z ww
Tłuszcze roślinne gorsze od zwierzęcych
Ok dla kogoś kto zaczyna ale juz nie dla kogoś ktory korzysta z rady a.masa stoi
#22
Napisany 14 styczeń 2014 - 09:17

Jesteście pewni, że moje zapotrzebowanie przy 78 kg (mięśnie + tkanka tłuszczowa) wagi i 168 cm wzrostu to aż 2817 kcal?
Chodzę zawsze trzy razy w tygodniu na siłownię i po siłowym robię 30 minut aerobów, w ciągu dnia pracuję w biurze.
Trochę dużo, przecież tyle kalorii to ja nigdy w przeciągu dnia nie pożrę, bo ich zwyczajnie nie zmieszczę .
#23
Napisany 14 styczeń 2014 - 09:58

Jesteście pewni, że moje zapotrzebowanie przy 78 kg (mięśnie + tkanka tłuszczowa) wagi i 168 cm wzrostu to aż 2817 kcal?
Chodzę zawsze trzy razy w tygodniu na siłownię i po siłowym robię 30 minut aerobów, w ciągu dnia pracuję w biurze.
Trochę dużo, przecież tyle kalorii to ja nigdy w przeciągu dnia nie pożrę, bo ich zwyczajnie nie zmieszczę
.
Mój obiad ma 1300 kalorii, a Ty mówisz ledwie o dwu krotności tego.. dodasz śniadanie + kolacje i jeszcze przekroczysz..
#24
Napisany 16 styczeń 2014 - 14:18

Majkel20 co w takim razie jadasz na obiad ;o
#25
Napisany 16 styczeń 2014 - 14:57

daibello20 to tylko pułap kcal 2817.
Musisz jeść tyle, jeśli waga skoczy o 0.5kg nie wyżej przez tydzień to dobrze idzie, jak za duzo to zmniejszasz
#26
Napisany 16 styczeń 2014 - 16:19

Mam 1 pytanie - bo ostatnio każdy tylko opiera swoją dietę, wyliczenia na "liczbach". Gdzie tu jest uwzględnione ewentualnie "zwolnienie metaboliczne" (czyt. niedoczynność odpowiednich gruczołów) lub ich ewentualna nadczynność - przyspieszony metabolizm? Gdzie ogólne odniesienie do hormonów?
Liczenie kalorii powinno dać tylko bardzo "ogólny" pogląd na zapotrzebowanie, ale nie powinno być brane jak pewnik i faktyczne - bo jest szereg innych czynników (których ten pseudo wzór) nie uwzględnia.
#27
Napisany 16 styczeń 2014 - 16:21

Mam 1 pytanie - bo ostatnio każdy tylko opiera swoją dietę, wyliczenia na "liczbach". Gdzie tu jest uwzględnione ewentualnie "zwolnienie metaboliczne" (czyt. niedoczynność odpowiednich gruczołów) lub ich ewentualna nadczynność - przyspieszony metabolizm? Gdzie ogólne odniesienie do hormonów?
Liczenie kalorii powinno dać tylko bardzo "ogólny" pogląd na zapotrzebowanie, ale nie powinno być brane jak pewnik i faktyczne - bo jest szereg innych czynników (których ten pseudo wzór) nie uwzględnia.
I słusznie, dlatego liczby to tylko zarys, po odpowiedniej ilości kcal trzeba obserwować organizm i wagę, po tej obserwacji można albo dodawać albo odejmować kcal.
#28
Napisany 14 kwiecień 2014 - 18:40

Wszystko dobrze wyjaśnione :)
#29
Napisany 12 czerwiec 2014 - 15:55

Obszerny filmik jak wyliczyć kcal, jak kontrolować, jak układać diete, jak przybrać, stracić na wadze
Dajcie znać co sądzicie
#30
Napisany 12 czerwiec 2014 - 16:32

Bardzo fajnie i czytelnie przedstawione podstawy lapka leci. Pozdrawiam
#31
Napisany 30 czerwiec 2014 - 13:15

Z obliczeń wg. Twojego wzoru wychodzi mi zapotrzebowanie kaloryczna na dokładnie - 2983,75kcal. Co jest dla mnie zapotrzebowaniem można powiedzieć że na redukcji.
Więc wzór ma się nijak do faktycznego stanu bo zapotrzebowanie jest w okolicach 4000, a nawet więcej. Żeby tyć powoli. Nie mówię tu o jakiejś masie aby masować.
Swoje "zero" trzeba samemu znaleźć i żaden wzór w tym nie pomoże.
Co do całej reszty bardzo przyjemnie się czyta, klarownie napisane
#32
Napisany 30 czerwiec 2014 - 14:00

Prawda :)
Trzeba znaleźć to "zero" ale właśnie w AD masówka/redukcja wspominałem o tym by obserwować wage i dodawać/odejmować kcal jeśli potrzeba.
Wyśle ci coś na pw i mi powiedz co myślisz :)
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników