Witam. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Co raz częściej się zastanawiam, jako że po prostu niewiele węglowodanów złożonych mi odpowiada (praktycznie jadę tylko na ziemniakach, chlebie, makaronie od czasu do czasu i gainerze). Ma ktoś jakieś doświadczenia z taką dietą? Chciałbym wejść na poziom 3000 kcal, uzupełniać kalorie głównie z białka i tłuszczy właśnie. Jeśli chodzi o węgle, mógłbym je spożywać na obiad i śniadanie, w ilości nieprzekraczającej nawet 100g - nawet to mógłbym obniżyć.
#1
Napisany 08 czerwiec 2015 - 16:42

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 08 czerwiec 2015 - 17:10

Sama dieta w porządku ale z tą liczbą węglowodanów trochę przesadziłeś, byłoby Ci bardzo ciężko przybrać na masie, zwłaszcza, że z tego co widzę do endosów nie należysz ;-)
#3
Napisany 08 czerwiec 2015 - 21:43

Typowy ektomorfik :). Więc jak proponowalibyście rozłożyć stosunek BWT? 2:3:2 na przykład?
#4
Napisany 09 czerwiec 2015 - 11:14

Na początek jak najbardziej ok. Oczywiście białko pochodzenia zwierzęcego.
#5
Napisany 09 czerwiec 2015 - 12:22

W porządku :). I jak będę czuł niedosyt kalorii, co podbijać? (aktualnie zszedłem na 3000, bo na węglach mnie zaczynało zalewać). No i czy mogę korzystać z nabiału? Czyli sery, twarogi na przykład? Druga sprawa - co o ładowaniu oliwy do posiłków w przeciągu dnia. 3 - co przed treningiem i po treningu?
#6
Napisany 09 czerwiec 2015 - 16:12

jak zalewa na ww to zwiększaj nieco tłuszcze.
Nabiał ok, głównie na noc
#7
Napisany 10 czerwiec 2015 - 11:11

Jak faktycznie będzie cięzko utrzymac taki pułap kcal wykonuj okresowe ładowania węglowodanów.
#8
Napisany 10 czerwiec 2015 - 15:39

W porządku, dzięki za info :). W najbliższym czasie wrzucę ułożoną dietę. Źródła tłuszczy zarówno zwierzęce, jak i roślinne, rozumiem?
Edytowany przez howtobefit, 10 czerwiec 2015 - 15:39 .
#9
Napisany 10 czerwiec 2015 - 16:15

tak
#10
Napisany 11 czerwiec 2015 - 10:02

Ponadto staraj się w miarę równomiernie rozkładac podaż tłuszczy.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników