witam wszystkich. mam problem z ułożeniem diety redukcyjnej ze względu na prace dojazdy treningi itp.
mam 196 cm wzrostu ważę 83 kg mam 21 lat suplementów nie biorę i nigdy nie brałem obliczyłem współczynnik BMR 2041 umiarkowana aktywność trening siłowy 4 razy w tygodni u i pozostałe dni areoby planuje wybór celu redukcja wagi
kcal 2530
tłuszcz 85g
białko 159g
ww 285g
zawartość tkanki tłuszczowej 20.23 plus minus 3 %
cel redukcja tkanki tłuszczowej i nabranie mięśni w okresie redukcji a po niej masa
moje wymiary
pas 92 cm
klata 96 cm
szyja 37.5
obw ramienia 32
udo 58
łydka 39
ogólnie z moja waga się dobrze czuje ale mam zamiar zamiast tłuszczu mieć mięśnie. żebra mi już w tej chwili widać problemem są nogi
wstaje o 6 rano śniadanie o 6.30 jem II śniadanie jem w pracy w przedziale od 10 do 11 następnie obiad który jest jednocześnie posiłkiem przed treningiem( 17,10) i kolacja po treningu jako ostatni posiłek około 20,20 i tagi grafik jak pracuje po 8 h z reguły pracuje po 10 na budowie jako elektryk z tym że zajmuje się systemy ochrony i takie tam praca nie jest biurowa ale też nie jest ciężka. trening odbywa sie w mojej siłowni w domu. Chodzi mi o sprawdzenie zależnosći BTW jest jest wszystko ok to postaram się jutro zrobić plan i bym prosił o sprawdzenie i poprawki ewentualne. problem jest taki ze w pracy z reguły mam kanapki i chce aby ta dieta mnie nie zrujnowała finansowo tak z 250 zl miesięcznie jeszcze by przeszło.