Dzień 1
Śniadanie:
* 1 bułka pełnoziarnista z margaryną,
* 2 cienkie plasterki wędliny drobiowej,
* kilka plasterków świeżego ogórka,
* herbata lub kawa bez cukru
Drugie śniadanie:
* 1 jabłko
Obiad:
* 10 dag piersi kurczaka uduszonej na oliwie z warzywami,
* 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
Podwieczorek:
* 2 biszkopty
kolacja:
* sałatka z tuńczyka (120 g tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy i 2 łyżkami gotowanego ryżu, dopraw do smaku solą i pieprzem), 1 szklanka soku owocowego
Dzień 2
Śniadanie:
* 1 tost z odrobiną odtłuszczonej margaryny, dżemu lub marmolady o obniżonej zawartości cukru, herbata lub kawa bez cukru
Drugie śniadanie:
* 1 nektarynka
Obiad:
1 kotlet schabowy * usuń tłuszcz z mięsa, posmaruj je 1 łyżeczką margaryny, posyp suszoną cebulą i drobno pokrojoną szałwią, grilluj ok. 8 minut z każdej strony
Podwieczorek:
* 2 herbatniki
kolacja:
* ziemniaki z fasolą - obierz 1 ziemniaka, nakłuj go widelcem, posyp przyprawą do grilla i piecz w piekarniku (190 stopni) 1 godzinę. Podgrzej 100 g fasoli z puszki. Ziemniaka z wierzchu natnij na krzyż i ściśnij boki, aby się otworzył. Nałóż na wierzch fasolę, posyp startym serem cheddar (10 g) i zapiecz, aż się roztopi.
Dzień 3
Śniadanie:
* 1 pieczone jajo,
* 1 kawałek pełnoziarnistego pieczywa chrupkiego z odrobiną niskotłuszczowej margaryny,
* kawa lub herbata z mlekiem
Pieczone jajo
* 1/2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny
* 1 jajo
* 2 łyżeczki odtłuszczonej śmietany
* sól
* świeżo zmielony pieprz
Wysmaruj margaryną kokilkę do zapiekania. Wbij do środka jajo, na nie nałóż śmietankę. Oprósz solą oraz pieprzem i piecz 8*10 minut w piekarniku uprzednio nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Drugie śniadanie:
* 1 banan lub 10 dag serka homogenizowanego
Obiad:
* gulasz z bekonu - podsmaż na margarynie bekon (1 mały stek) z 1/2 pokrojonej w plasterki cebuli, 1/2 pora oraz 1/2 marchwi, dodaj 1/4 jabłka, 60 g brukselki, 3/4 szklanki bulionu, sól i pieprz oraz przyprawę do zup. Gotuj 20 minut, a następnie dodaj 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki. PODWIECZOREK: 1 mandarynka i 1 ogórek (mandarynkę podziel na cząstki, kawałek ogórka pokrój na taką samą liczbę plasterków, nadziej po jednym na wykałaczkę)
kolacja:
* zapiekanka z warzyw - rozpuść na patelni 1/2 łyżki margaryny i ułóż na niej warstwę pokrojonych w plasterki ziemniaków (50 g), cebuli i startego sera cheddar (10 g), przypraw solą i pieprzem, ułóż następną warstwę. Duś pod przykryciem ok. 30 minut. Zapiekankę posyp pozostałym serem, patelnię wstaw do piekarnika i piecz bez przykrycia, aż ser się zarumieni.
Dzień 4
Śniadanie:
* berlińska przekąska, kawa lub herbata
Berlińska przekąska
* 1 kromka pumpernikla
* 1 łyżeczka chudego serka topionego
* 1 plasterek szynki westfalskiej
* 1 pokrojony w plasterki pomidor
* 1 gałązka pietruszki
Posmaruj pumpernikiel serem, połóż na niego szynkę i plastry pomidora, udekoruj pietruszką.
Drugie śniadanie:
* 1 opakowanie chudego serka wiejskiego
Obiad:
* stek z szynki lub bekonu (ok. 175 g)
Usuń tłuszcz z mięsa. Posmaruj stek 1 łyżeczką roztopionej margaryny i piecz w piekarniku kilka minut z każdej strony
Podwieczorek:
* 1 kiwi z serkiem (kiwi schłódź, zetnij czubek, miąższ wymieszaj z 1 łyżeczką chudego serka wiejskiego)
kolacja:
* kiełki fasoli z krewetkami (1 kromkę chleba posmaruj odrobiną margaryny, wymieszaj garstkę kiełków fasoli z 1 łyżką obranych krewetek i małym kawałkiem posiekanego ogórka, dodaj kilka kropli sosu sojowego i sok z cytryny, ułóż na chlebie i posyp pieprzem)
Dzień 5
Śniadanie:
* 1 szklanka soku pomarańczowego, serowy tost francuski
Serowy tost francuski (3 porcje)
* 1 łyżeczka startego sera cheddar
* 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny
* 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
* szczypta pieprzu cayenne
* 3 kromki bagietki, grubości 5 mm
Wymieszaj ser z margaryną, pietruszką i pieprzem cayenne. Zapiecz kromki bułki z jednej strony. Rozprowadź serową mieszankę po nieopieczonej stronie kromki i włóż bagietki z powrotem do opiekacza, aż się zrumienią.
Drugie śniadanie:
* 3 suszone morele
Obiad:
* szaszłyki z sosem orzechowym
Szaszłyki z sosem orzechowym (4 porcje)
* 1 szklanka orzechów włoskich w kawałkach
* 2 posiekane cebule dymki
* 4 łyżki bulionu wołowego z 1/2 kostki
* 3 łyżki soku cytrynowego
* 1/4 łyżki mielonego imbiru
* 450 g chudej wołowiny na pieczeń
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz
* 1 szklanka twarożku
* 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
Zmiksuj na gładką masę w blenderze lub malakserze orzechy, cebulę, bulion, sok z cytryny, imbir, sól i pieprz. Nadziej mięso na patyczki i ułóż je na ruszcie do pieczenia. Z wierzchu posmaruj odrobiną sosu orzechowego. Grilluj, a gdy mięso zmięknie, przełóż je na ogrzane talerze. Rozmieszaj twarożek z resztą sosu orzechowego. Jedz w małych naczyniach z mięsem i ryżem.
Podwieczorek:
* pomidory z twarożkiem (2 pomidory przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, napełnij serkiem wiejskim wymieszanym ze szczypiorkiem)
kolacja:
* specjał z salami i szpinakiem
Specjał z salami i szpinakiem
Rozgnieć 50 g rozmrożonego szpinaku z 1 łyżką niskotłuszczowego miękkiego sera, dopraw gałką muszkatołową i rozprowadź na kawałku pumpernikla.
Kromkę przekrój na pół. Udekoruj każdą połówkę cienkimi plasterkami salami, przekrojonego i złożonego na kształt rożków.
Przybierz listkiem pietruszki.
Dzień 6
Śniadanie:
* 2 plasterki żółtego sera,
* 1 mały pomidor,
* 1 kromka cienko posmarowanego pieczywa,
* kawa lub herbata
Drugie śniadanie:
* 1 małe opakowanie niskotłuszczowego jogurtu owocowego
Obiad:
* ryż z jajem
Ryż z jajem (4 porcje)
* 1 opakowanie ryżu z warzywami
* 4 jaja
Wsyp paczkę ryżu na dużą patelnię, dodaj wodę, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj 15 minut. Zdejmij pokrywkę i zrób 4 zagłębienia w ryżu. Do każdego z nich wbij jajo. Ponownie przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż jaja się zetną. Ryż jedz na ciepło, zaraz po przygotowaniu.
Podwieczorek:
* 3 suszone śliwki (śliwki natnij z boku, usuń pestkę, w środek włóż nadziewaną zieloną oliwkę)
kolacja:
* 1 kanapka z wątrobianką,
* 1 szklanka soku owocowego
Do tego aeroby i mam zamiar kupic l - karnityne i zieolna herbate
Mam kilka pytan :
1. Ile mogę taka diete stosowac wiem ze jest prawie głodówka ale chce sie jej przestrzegac
2.W jaki sposob dodwac po zakonczeniu wieksze dawki kalori ale zeby nie wyszedl efekt jojo ?
#1
Napisany 29 styczeń 2010 - 19:37

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Dieta
| dieta na mase do oceny
,
Deca+Omka
| czy to juz wszystko
,
Redukcja,Rzeźba,Boks,Siłownia
,
Trening na sile, czy ten jest dobry?
,
Dieta na redukcję a stagnacja
#2
Napisany 29 styczeń 2010 - 21:18

to jest glowdowka, nie stosuj tego jadlospisu bo tylko wyniszczysz sobie organizm.
poczytaj w podwieszonym o diecie LowCarb.
poczytaj w podwieszonym o diecie LowCarb.
#3
Napisany 30 styczeń 2010 - 21:35

Hmm jak wyżej
powiem ci tak unikaj owoców, tak samo jak cukrów i produktów mlecznych co do potraw tam masz w przepisach KFD parę naprawdę wyśmienitych dań które naprawdę są dobre podczas diety a w smaku no coś genialnego :)
powiem ci tak unikaj owoców, tak samo jak cukrów i produktów mlecznych co do potraw tam masz w przepisach KFD parę naprawdę wyśmienitych dań które naprawdę są dobre podczas diety a w smaku no coś genialnego :)
#4
Napisany 30 styczeń 2010 - 21:37

To jest dieta z gazety?
Bo tak wygląda
Bo tak wygląda
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników