Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta po reversie.

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
luk3x

luk3x

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 19 postów

Cześć,

 

Jestem obecnie na diecie revers od miesiąca.
Od stycznia redukuję  gdzie byłem na diecie 2300kcal - obecnie 2800kcal.
Moja waga 01-06.18  z 90 na 80 kg.
Moja obecna dieta:

I

  • Płatki owsiane - 7 łyżek (70 g)
  • Migdały - 2 łyżki (30 g)
  • Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (140 g)
  • Maliny - 1,5 garści (110 g)
  • Mięta - 1 liść (4 g)

 

II

  • Chleb graham - 3 średnie kromki (100 g)
  • Masło - 1,5 łyżki (13 g)
  • Szynka kanapkowa - 2,75 plastra (50 g)
  • Pomidor - 1 mała sztuka (65 g)
  • Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (13 g)

 

III

  • Ryż parboiled - 0,75 woreczka (75 g)
  • Filet z piersi kurczaka - 1,5 porcji (150 g)
  • Mieszanka warzyw "meksykańska" - 2,25 porcji (230 g)
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g)
  • Chili - 1 szczypta (1 g)
  • Cytryna - 1,25 plastra (12 g)

 

IV

  • Ryż parboiled - 0,75 woreczka (60 g)
  • Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (120 g)
  • Mieszanka warzyw "meksykańska" - 1,75 porcji (180 g)
  • Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
  • Chili - 1 szczypta (1 g)
  • Cytryna - 1 plaster (10 g)

 

V

  • Chleb graham - 3 średnie kromki (100 g)
  • Masło - 2,5 łyżeczki (13 g)
  • Szynka kanapkowa - 2,5 plastra (50 g)
  • Oliwki zielone - 0,5 garści (13 g)
  • Pomidor - 1 mała sztuka (65 g)

 

kcal 2800, B:182 T:91 W: 325.

 

Ponieważ wyglądam już jak szczypior i szczerze mam już tego dosyć i revers powolny trwa już dobry miesiąc chciałbym zapytać i zwiększenie kaloryczności jak i makro.

Moje zapotrzebowanie do utrzymania wagi przy (duża aktywność - 3x trening w tyg. ?) to 3200kcal.
Czy mogę przejść odrazu na taką bombę  tzn. na swoje "0" ?

Podczas reversu waga nadal mi spadła jeszcze 1kg aż do 80kg.
Jak rozplanować makro ? Białko w tej chwili wychodzi mi 2,2 Tłuszcz 1,1 Węgle 4,05.


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
OazaToDobraWoda

OazaToDobraWoda

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 377 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24

    Ja bym dalej podbijał co 7-10dni te kalorie az dojdziesz do swojej kalorycznosci, dodawałbym głównie ww. 

    przez 4 tyg dodales w sumie 500kcal co jest naprawdę małą pulą. 

    Sam dodaje od razu ~600kcal, potem 400 i potem 200 i patrze co 7-10 dni na lustro jak to się prezentuje. 


    • 0

    #3
    JakTyToRobisz

    JakTyToRobisz

      KFD Basic

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5937 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WARSZAWA
    • Staż [mies.]: 2010

    Cześć,

     

    Jestem obecnie na diecie revers od miesiąca.
    Od stycznia redukuję  gdzie byłem na diecie 2300kcal - obecnie 2800kcal.
    Moja waga 01-06.18  z 90 na 80 kg.
    Moja obecna dieta:

    I

    • Płatki owsiane - 7 łyżek (70 g)
    • Migdały - 2 łyżki (30 g)
    • Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (140 g)
    • Maliny - 1,5 garści (110 g)
    • Mięta - 1 liść (4 g)

     

    II

    • Chleb graham - 3 średnie kromki (100 g)
    • Masło - 1,5 łyżki (13 g)
    • Szynka kanapkowa - 2,75 plastra (50 g)
    • Pomidor - 1 mała sztuka (65 g)
    • Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (13 g)

     

    III

    • Ryż parboiled - 0,75 woreczka (75 g)
    • Filet z piersi kurczaka - 1,5 porcji (150 g)
    • Mieszanka warzyw "meksykańska" - 2,25 porcji (230 g)
    • Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g)
    • Chili - 1 szczypta (1 g)
    • Cytryna - 1,25 plastra (12 g)

     

    IV

    • Ryż parboiled - 0,75 woreczka (60 g)
    • Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (120 g)
    • Mieszanka warzyw "meksykańska" - 1,75 porcji (180 g)
    • Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
    • Chili - 1 szczypta (1 g)
    • Cytryna - 1 plaster (10 g)

     

    V

    • Chleb graham - 3 średnie kromki (100 g)
    • Masło - 2,5 łyżeczki (13 g)
    • Szynka kanapkowa - 2,5 plastra (50 g)
    • Oliwki zielone - 0,5 garści (13 g)
    • Pomidor - 1 mała sztuka (65 g)

     

    kcal 2800, B:182 T:91 W: 325.

     

    Ponieważ wyglądam już jak szczypior i szczerze mam już tego dosyć i revers powolny trwa już dobry miesiąc chciałbym zapytać i zwiększenie kaloryczności jak i makro.

    Moje zapotrzebowanie do utrzymania wagi przy (duża aktywność - 3x trening w tyg. ?) to 3200kcal.
    Czy mogę przejść odrazu na taką bombę  tzn. na swoje "0" ?

    Podczas reversu waga nadal mi spadła jeszcze 1kg aż do 80kg.
    Jak rozplanować makro ? Białko w tej chwili wychodzi mi 2,2 Tłuszcz 1,1 Węgle 4,05.

     

     

    to głównie zależy od tego jak Ty oceniasz formę, wiesz w ogóle czemu ma służyć reverse? to nic innego jak odwrócona redukcja, stosujemy ten zabieg jeśli jesteś już na końcówce redukcji, ale chciałbyś się dociąć do końca i dlatego pozostajesz w dalszym ciągu na ujemnym bilansie, dodając po trochu żarcia, dzięki temu jemy więcej ale zrzucamy fat dzieki temu że jesteśmy poniżej "zapotrzebowania" , kumasz? no więc jeśli jesteś już docięty, Twoja forma jest ok, to wskakujesz na zero i trzymasz ten stan jakieś 2-3 tygodnie, po tym okresie nabierasz nieco wody, ale dalej forma powinna być spoko, dopiero po tym okresie podejmujesz decyzję czy dalej dodajesz kcal czy lepiej pozostać jakiś czas na "0" i dopiero jak notujesz stagnację w ciężarze dodajesz kcal. Dlatego głównym wyznacznikiem tego czy dodajesz kcal czy odejmujesz jest Twoja forma, a nie to że tak sobie założyłeś, czy bo tak robią wszyscy :)


    • 0

    #4
    luk3x

    luk3x

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 19 postów

    to głównie zależy od tego jak Ty oceniasz formę, wiesz w ogóle czemu ma służyć reverse? to nic innego jak odwrócona redukcja, stosujemy ten zabieg jeśli jesteś już na końcówce redukcji, ale chciałbyś się dociąć do końca i dlatego pozostajesz w dalszym ciągu na ujemnym bilansie, dodając po trochu żarcia, dzięki temu jemy więcej ale zrzucamy fat dzieki temu że jesteśmy poniżej "zapotrzebowania" , kumasz? no więc jeśli jesteś już docięty, Twoja forma jest ok, to wskakujesz na zero i trzymasz ten stan jakieś 2-3 tygodnie, po tym okresie nabierasz nieco wody, ale dalej forma powinna być spoko, dopiero po tym okresie podejmujesz decyzję czy dalej dodajesz kcal czy lepiej pozostać jakiś czas na "0" i dopiero jak notujesz stagnację w ciężarze dodajesz kcal. Dlatego głównym wyznacznikiem tego czy dodajesz kcal czy odejmujesz jest Twoja forma, a nie to że tak sobie założyłeś, czy bo tak robią wszyscy :)

    Nic sobie nie zakładałem i nie jest to moje widzi mi się :)

    Wiem czemu służy revers ale dzięki że mnie poinformowałeś dogłębnie.
    W okolicach brzucha mógłbym jeszcze dociąć, ale już naprawdę wystarczy, tym bardziej że poszło po całości ciała i się czuje po prostu źle z tym bo nie wiedziałem że tak mnie wysuszy (moja pierwsza redukcja).

    Jeśli będę nabierał wody tzn. ? będę puchł ?.

     

    Ja bym dalej podbijał co 7-10dni te kalorie az dojdziesz do swojej kalorycznosci, dodawałbym głównie ww. 

    przez 4 tyg dodales w sumie 500kcal co jest naprawdę małą pulą. 

    Sam dodaje od razu ~600kcal, potem 400 i potem 200 i patrze co 7-10 dni na lustro jak to się prezentuje. 

    Rozłożone makro jakie jest w tym momencie jest ok jeśli chodzi o białko i tłuszcze ? ww. oczywiście będę dokładał.

    Czy w/w dokładać szczególnie w posiłkach przed i po treningu czy rozłożyć mniej więcej na cały dzień ?

     

    Pozdrawiam


    • 0

    #5
    OazaToDobraWoda

    OazaToDobraWoda

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 377 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24

    Ja bym dokładał równomiernie jeśli o ww, to też oczywiscie zależy ile dodasz. Bo nie ma co np. dzielic 50g ryżu na 4 czy tam 5 posiłkow :P
    Pytanie jeszcze które to posilki przed/po treningowe ? 
    Bo generalnie w posilku potreningowym powinienes unikac tłuszczy. 

    I powiem szczerze ze wg. mnie masz za mało pełnowartosciowego białka. 
     


    • 0

    #6
    luk3x

    luk3x

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 19 postów

    Ja bym dokładał równomiernie jeśli o ww, to też oczywiscie zależy ile dodasz. Bo nie ma co np. dzielic 50g ryżu na 4 czy tam 5 posiłkow :P
    Pytanie jeszcze które to posilki przed/po treningowe ? 
    Bo generalnie w posilku potreningowym powinienes unikac tłuszczy. 

    I powiem szczerze ze wg. mnie masz za mało pełnowartosciowego białka. 

     

    Tam gdzie jest kurczak z warzywami jedna porcja przed i druga po ;)
    Co byś zmienił/dodał i gdzie w posiłku z pełnowartościowym białkiem ?
     


    • 0

    #7
    luk3x

    luk3x

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 19 postów

    W sumie chętnie wrzuciłbym jaja kurze całe gdzieś :)


    • 0

    #8
    OazaToDobraWoda

    OazaToDobraWoda

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 377 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24

    1. Wywalilbym tłuszcze potreningowo i wrzucił je z rana lub do ostatniego posiłku 

    2. Jak liczysz kalorie to nie wliczaj warzyw(chyba że to strączkowe - np. groszek, fasola). 

    3. to samo tyczy sie przypraw i cytryny :D 

    4. Wrzuciłbym na próbę, może Ci się to spodoba i zaowocuje, generalnie tak rozpisuje moim podopiecznym.

    Sniadania białkowo tłuszczowe posiłki typu: np: jajka + boczek + olej(to juz zależne od zapotrzebowania, podstawa to jaja i boczek)

    albo np. dobra kiełbasa + mozarella

    albo np. ser żółty + jajka, po prostu kombinuj ale żeby to było stricte B+T, a reszta posiłow B+W, jedynie przedtreningowy z dodatkiem tłuszczy i na wieczór tłuszczy trochę. 

     

    @edit:

    5. Wtedy w potreningowym dałbym owoce, około 150-200gramów jako źródło szybko wchanialnych ww i jakieś źródło średnio wchłanialnych np. płatki corn flakes/słodkie płatki które mają max ~5g tłuszczu na 100g produktu. 

    No i mógłbyś np. tutaj dać odżywke białkową jako źrodło białka wtedy. 

    6. Na wieczór możesz alternatywą robić sobie omlety owsiane: jajka + owsiane płatki + troche wpc dla smaku + słodziki + dodatki np. aromat w płynie, cynamon, kakao[czy co tam sobie wymarzysz]. Jak kalorie pozwolą to dodatkowo ~50g jogurtu naturalnego, trochę masła orzechowego(lub orzechów) albo sos zero kalorii dla smaku. 

    I wtedy człowiek też ma mniejszą ciągotę na słodkie robiąc sobie tego typu smakołyki. 


    Edytowany przez OazaToDobraWoda, 18 czerwiec 2018 - 19:28 .

    • 1

    #9
    luk3x

    luk3x

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 19 postów

    Dzięki za rady :)


    • 0

    #10
    luk3x

    luk3x

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 19 postów

    Jaką inną rybą mogę zastąpić łososia którego chciałbym wrzucić do posiłków ale wiadomo że swoje kosztuję ?


    • 0

    #11
    OazaToDobraWoda

    OazaToDobraWoda

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 377 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24

    np. tilapia i dodać trochę tłuszczu, generalnie każda się nada. 

    dorsz, sum, karp.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko