#1
Posted 14 September 2008 - 14:18 PM

Witam
po bardzo długiej przerwie wracam na siłownie ( mam nadzieje ). W związku z tym pytanko moje w jaki sposób zacząc układ diete pod jakim kątem ile btw??
dodatkowo chciałbym zacząc brac jakies suple na wytrzymalosc tak zeby miec sile energie na treningi. ( dwojka dzieci troche wyczerpuje ). Poprostu nie chce sie od razu zniechecic.
Dzieki za pomoc pozdrawiam
Waga ok. 100 kg wzrost 189
po bardzo długiej przerwie wracam na siłownie ( mam nadzieje ). W związku z tym pytanko moje w jaki sposób zacząc układ diete pod jakim kątem ile btw??
dodatkowo chciałbym zacząc brac jakies suple na wytrzymalosc tak zeby miec sile energie na treningi. ( dwojka dzieci troche wyczerpuje ). Poprostu nie chce sie od razu zniechecic.
Dzieki za pomoc pozdrawiam
Waga ok. 100 kg wzrost 189
#2
Posted 14 September 2008 - 14:32 PM

Poczytaj o diecie na masę w podwieszonych co do supli na razie zacznij bez
#3
Posted 15 September 2008 - 16:36 PM

czyli startowac od razu z masowką??
oki ale suple bym durzucił jednak jakies pobudzające energetyczne
pozdro
oki ale suple bym durzucił jednak jakies pobudzające energetyczne
pozdro
#4
Posted 15 September 2008 - 19:05 PM

Dieta zależnie od celu - jak zawsze.
#5
Posted 11 February 2009 - 22:13 PM

witam
jak widać po dacie tego postu treningów nie rozpocząłem ale nie poddaje się, w związku z tym kilka pytań, porad:
jak w temacie pod jakim kątem ustalać dieta ( potrzebuje zregenerować organizm i przygotować go do ciężkiego treningu, następnie pojawia sie problem tkanki tł na brzuchu) i właśnie dlatego nie wiem jaką stosować diete
moja wstępna dieta prezentuje sie następująco:
Posiłek I 6:20 śniadanie posiłkiem przed treningiem
Mleko zaw. 1,5 % tłuszczu - 300ml
Płatki owsiane - 60g
Jaja kurze całe - 3szt.
Chleb żytni pełnoziarnisty - 100g.
Miód pszczeli - łyżeczka do smaku
Posiłki II 8:00
bezpośrednio po treningu 2 banany
Posiłek III 9:00
Serek wiejski - 400g
Chleb żytni pełnoziarnisty - 100g
POSIłEK IV 12:30
Tuńczyk w oleju puszka
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g
twaróg półtłusty 125g
Posiłek V 15:30:
Ryż brązowy - 100g
Mięso z piersi kurczaka b/skóry - 250g
warzywa
POSIłEK VI 18:30
Tuńczyk w oleju puszka
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g
twaróg półtłusty 125g
POSIłEK VII 20:30
Ser twarogowy chudy - 250g
Oliwa z oliwek 20ml
Maślanka 0,5 % tłuszczu - 300g
KOLACJA
Odżywka wysokobiałkowa 30g
Proszę o ocene i jakieś wskazówki
pozdrawiam
jak widać po dacie tego postu treningów nie rozpocząłem ale nie poddaje się, w związku z tym kilka pytań, porad:
jak w temacie pod jakim kątem ustalać dieta ( potrzebuje zregenerować organizm i przygotować go do ciężkiego treningu, następnie pojawia sie problem tkanki tł na brzuchu) i właśnie dlatego nie wiem jaką stosować diete
moja wstępna dieta prezentuje sie następująco:
Posiłek I 6:20 śniadanie posiłkiem przed treningiem
Mleko zaw. 1,5 % tłuszczu - 300ml
Płatki owsiane - 60g
Jaja kurze całe - 3szt.
Chleb żytni pełnoziarnisty - 100g.
Miód pszczeli - łyżeczka do smaku
Posiłki II 8:00
bezpośrednio po treningu 2 banany
Posiłek III 9:00
Serek wiejski - 400g
Chleb żytni pełnoziarnisty - 100g
POSIłEK IV 12:30
Tuńczyk w oleju puszka
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g
twaróg półtłusty 125g
Posiłek V 15:30:
Ryż brązowy - 100g
Mięso z piersi kurczaka b/skóry - 250g
warzywa
POSIłEK VI 18:30
Tuńczyk w oleju puszka
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g
twaróg półtłusty 125g
POSIłEK VII 20:30
Ser twarogowy chudy - 250g
Oliwa z oliwek 20ml
Maślanka 0,5 % tłuszczu - 300g
KOLACJA
Odżywka wysokobiałkowa 30g
Proszę o ocene i jakieś wskazówki
pozdrawiam
#6
Posted 11 February 2009 - 22:26 PM

1szy posiłek-jest jednoczesnie przedtreningowym więc proponuje powielić 5(ryż+pierś+warzywa)
2 posiłek-do bananów dodaj odżywke białkową,której już nie pijesz na noc.
4 posiłek-wywal twaróg na korzyść tuńczyka,którego kupuj w sosie własnym i dodawaj zdrowych tłuszczy(oliwa/olej lniany/z pestek winogron)
6 posiłek-j.w.
7 posiłek-wywal maślanke
Podlicz wielkośći BWT.
2 posiłek-do bananów dodaj odżywke białkową,której już nie pijesz na noc.
4 posiłek-wywal twaróg na korzyść tuńczyka,którego kupuj w sosie własnym i dodawaj zdrowych tłuszczy(oliwa/olej lniany/z pestek winogron)
6 posiłek-j.w.
7 posiłek-wywal maślanke
Podlicz wielkośći BWT.
#7
Posted 12 February 2009 - 16:03 PM

1) czyli na sniadanie mam jeść ryż pierś warzywa można tak?? a nie da rady tak jak mam
2) ok
4 i 6 zostawił bym ten twaróg, gdyz dodaje mi on smaku i lepiej konsumuje ten posilek
7 czemu?? robie takiego shake zmiksowanego i wypijam
a tak wogole to jak bym ja stosowal to moze byc na rozpoczecie treningu??
pozdrawiam i czekam na uwagi
2) ok
4 i 6 zostawił bym ten twaróg, gdyz dodaje mi on smaku i lepiej konsumuje ten posilek
7 czemu?? robie takiego shake zmiksowanego i wypijam
a tak wogole to jak bym ja stosowal to moze byc na rozpoczecie treningu??
pozdrawiam i czekam na uwagi
#8
Posted 12 February 2009 - 16:45 PM

Tak, ma być pierś +ryż +warzywa.W pierwotnej wersji masz jajka ,które zaw. białko wolnowchłanialne,które nie jest najlepszą opcją przed treningiem,jak i mleko.czyli na sniadanie mam jeść ryż pierś warzywa można tak?? a nie da rady tak jak mam
Twaróg zaw. słabe jakościowo białko,do tego długo się wchłania,ale jak musisz to dodawaj ,tylko w mniejszych ilościach.4 i 6 zostawił bym ten twaróg, gdyz dodaje mi on smaku i lepiej konsumuje ten posilek
ponieważ zaw. laktoze,300 ml daje nam w sumie ok 15 g ww.J.w. jeśli musisz dodawaj,ale w mniejszych ilościach(100-150g)7 czemu?? robie takiego shake zmiksowanego i wypijam
a tak wogole to jak bym ja stosowal to moze byc na rozpoczecie treningu??
Proponuje dodatkowo dorzucić do 3 posiłku mięso(wołowina/pierś/ryba).
Ponawiam-podlicz BWT.
#9
Posted 12 February 2009 - 17:08 PM

w jaki sposób moge szybko podliczyć BTW?? jakis dziennik treningowy program??
#10
Posted 12 February 2009 - 17:13 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users