Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta na podniesienie hemoglobiny - złe samopoczucie i omdlenia

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
marcin181

marcin181

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 686 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 75

    Siemanko,

     

    Mam duzy problem z hemoglobiną która bardzo znacząco wpływa na jakość życia.

    Dzisiaj robiłem wyniki badań w szpitalu bo trafiłem tam z powodu kolejnego zasłabnięcia

    i wyszło 11,7 gdzie norma jest od 12,2-18. Oni nie widzą problemu i skierowali do rodzinnego.

    Rodzinny kazał pić sok z buraków. Pije ten sok od tygodnia a miesiąc temu miałem troche lepsze wyniki tej hemoglobiny. Nie wiem w czym problem lekarze też zbytnio nie wiedzą dlaczego tak jest, dodatkowo biore żelazo olipmu i jak widać wyniki beznadziejne. Dieta na poziomie 2500tys kcal

    Zrezygonowałem z siłowni, prace mam spokojną nigdzie sie nie przeciążam.

     

    Czy macie jakies sugestie, porady na temat diety która mogła by poprawić moje wyniki krwi ?


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63869 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Dieta przy niskim poziomie hemoglobiny,
    małej liczby czerwonych krwinek lub ich
    zbyt małej objętości tym różni się od racjo-
    nalnego żywienia, że zawiera zdecydowanie
    większe ilości pełnowartościowego białka, żela-
    za, miedzi, kobaltu, witaminy C, B12 oraz kwa-
    su foliowego.
    Źródłem pełnowartościowego białka w
    diecie mogą być wszystkie produkty mleczne,
    mięso i jego przetwory, drób, ryby, jaja. Aby
    pokryć zwiększone zapotrzebowanie na żelazo
    należy spożywać często wątrobę, nerki, ozory,
    kaszankę, mięso, wędliny, jaja. W tych właśnie
    produktach występują duże ilości tzw. żelaza
    hemowego, które jest dobrze przyswajalne
    przez organizm człowieka. W produktach
    roślinnych (kasza jaglana, kasza gryczana,
    pęczak jęczmienny, ryż brązowy, chleb
    chrupki, pumpernikiel, pieczywo graham,
    płatki zbożowe, zarodki pszenne, groch, fasola,
    soja, szpinak, bakalie) występuje żelazo
    niehemowe, którego przyswajalność jest
    niestety niewielka. Jednak duże ilości tych
    produktów w diecie mają w sumie dość ważny
    wpływ na pokrycie zapotrzebowania na ten

    cenny pierwiastek


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko