Jump to content

Photo

Dieta na masę do oceny + kilka pytań

- - - - -

  • Please log in to reply

#1
Ennzie

Ennzie

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    Proszę o sprawdzenie diety:

    http://ar.pl/plany/a...3391ae2e46f.png

     

    1) Jeszcze jestem na revers, ale wolę się upewnić czy dieta jest prawidłowa

    2) Białko mogę utrzymywać na poziomie 1.8 T-1,2-1,3? Jestem endo i niestety raz dwa mnie zalewa

    3) Do ile WW jest zalecane u endo na masie?

    4)Jakby mnie zalewało zmniejszać T czy ww?

    5)Białko z ryżu/platkow wliczać czy jak to zrobic?


    • 1

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63869 posts
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Sporo tego nabiału.

     

    Licz tylko i wyłacznie białko pochodzenia zwierzęcego.


    • 1

    #3
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    To jak dodać więcej mięsa a twaróg zmniejszyć dajmy na to zamiast miesa 100 to dać 150? Reszta jest ok? Białko na poziomie 1.8 może zostać?
    Czyli jak mam np z makaronu i ryżu 20g białka to zameniam na nabiał,mięso a tego białka wogóle w bilans nie wliczam i go nie ma?


    • 0

    #4
    kubasso91

    kubasso91

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 31369 posts
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8 +

    z ryżu, makaronów nie wliczasz, tylko mięso/ryby/jajka/nabiał/WPC


    • 1

    #5
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    czyli kcal z tego bialka nie liczyc? 1,8Białka wystarczy? Jak bedzie mnie zalewać to zmniejszać T czy ww?


     

    • 1

    #6
    kubasso91

    kubasso91

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 31369 posts
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8 +

    ok, w razie czego tnij najpierw ww


    • 1

    #7
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    Mhm ok, ale tego białka z makaronu wogóle nie wliczać w bilans kcal czy jak to zrobić? NAbiału mam za dużo i zwiększyć mięso dajmy na to do 150?


    • 1

    #8
    kubasso91

    kubasso91

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 31369 posts
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8 +

    wliczaj kcal z wszystkiego ! Tak dokładnie, zwiększaj ilość mięsa a zmniejszaj ilość nabiału


    • 1

    #9
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    No a Masiv pisał bodajze post wyzej zeby tego bialka nie wliczac, to już sam nwm.

    Do jakiego pułapu podciągac T,WW,B ? 1g,5g,1.8-2.0? Typ endo


    • 1

    #10
    Wo071

    Wo071

      40% albo nic!

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7315 posts
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: jakiś

    Nie liczysz białka roślinnego do BTW, ale kalorie z niego liczysz normalnie. W razie zalewania spróbuj zwiększać tłuszcze kosztem węgli. Modyfikuj w zależności od efektów, na początek wartości ok.


    • 1

    #11
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    O, spoko dziś 2600kcal dobiłem na 305 ww 76T i 153B. Pierw to 0 muszę znaleźć jakieś.

    3x siłownia P&P, 2x cardio i praca

     

    Czyli jak mam teraz 130g Białka to odejmuję od tego 20 co jest z makaronu i dodaje mięsa/nabiału żeby wskoczyło na 1,8


    • 0

    #12
    Wo071

    Wo071

      40% albo nic!

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7315 posts
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: jakiś

    Dobre podejście. Pamiętaj o interwałach/aerobach. Tym będziesz najlepiej kontrolować zatłuszczenie.


    • 1

    #13
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    Głównie 2x cardio(bieg 30-35min) praca magazyn dużo chodzenia i noszenia, więc na brak ruchu mam w nadmiarze

    Nabiał mogę zostawić co w tych ilościach a potem kure tylko zwiększać?

    W sumie można zwiększać o 100-150kcal dodałem dziś 100g z WW to może dodać z 20-30g B z kury i zmniejszyć minimalnie Tłuszcze żeby było jak narazie nas poziomie 85

    Nabiał muszę zmniejszyć skoro będę podbijał potem juz z mięsa samego? Zeby dobić do 1-8-2B bo i tak muszę odliczyć z ryźu itd

    CZytałem ,ze nabiał twaróg itd na masie powinno się ograniczać.

    Jak to pozmieniać żeby było dobrze.


    • 1

    #14
    Wo071

    Wo071

      40% albo nic!

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7315 posts
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: jakiś

    Zaczynaj tak jak jest, kombinujesz niepotrzebnie, nikt Ci nie da dokładnej recepty.


    • 0

    #15
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    Niby nie, ale z tego co mi napisali za dużo nabiału mam , więc nie wiem. I zastanawiam się na jakich wartościach iść ww i T żeby nie zalało fatem zbytnio bo białka 1.8-2 to wiem, ale zwierzęcego.


    • 0

    #16
    Wo071

    Wo071

      40% albo nic!

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7315 posts
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: jakiś

    Za dużo/za mało. Kwestia względna. Nie sprawdzisz, nie będziesz wiedział.


    • 1

    #17
    Ennzie

    Ennzie

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 946 posts
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Racibórz
    • Staż [mies.]: 36

    W sumie masz rację to już teraz białko będe podbijał z mięsa najlepiej i ryb i zmniejszał T z oleju. Dziś dodałem 100kcal z WW i zobaczymy jak się to potoczy. Sądzę, że jeszcze z 200-400kcal będę musiał podbić żeby waga zaczeła iść w górę. No ale pierw soje 0 znależć myślę, że na 2600-2700 się znajdzie bo jak byłem na 2550 to waga stała i nic nie ruszała prócz tego, że organizm się wodą "zalewał"

     

    Tylko nwm czy jechac P&P czy splitem po p*p nie czuje sie jak po splicie a ciezary itd mam takie samo..

     


    • 0




    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users