Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta na mase - przesuniecie godziny treningu

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
-AciD-

-AciD-

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10
    Witam!;]
    W gotowcach jest taka oto dieta-
    Płatki owsiane 100g
    Mleko 200g
    3 jajka

    B: 30g W: 80g T: 27g


    11.30

    Odżywka białkowa 40g
    Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
    Oliwa z oliwek 10ml

    B: 30g W: 86g T: 14g


    14.30

    Ryż 100g
    Pierś z kurczaka 125g
    Sałatka 100g

    B: 28g W: 90g T: 2g


    16.00 - trening

    17.15

    Carbo 50g

    B: 0g, W: 50g T: 0g


    18.00

    Makaron 100g
    Tuńczyk w wodzie 150g

    B: 32g W: 81g T: 5g


    20.30

    Makrela wędzona 150g
    Chleb żytni pełnoziarnisty 150g

    B: 30g W: 82g T: 25g


    23.00

    Twaróg 150g
    Oliwa z oliwek 15ml

    B: 30g W: 5g T: 15g


    Problem w tym ze mam tak ustawiony plan zajec ze chodze na silownie o godzinie 11.00

    i teraz-
    Gdzie mam wrzucic 2gi posilek?



    Np. Dac kuraka i ryz przed treningiem?
    np. o 10?
    ale wtedy musialbym sniadanie jesc o 7, no to z kolei nie jest az takim problemem.

    W dni nietreningowe zrezygnowac z czego?
    Zapewne carbo po treningu, ale cos jeszcze?[zamiast carbo, bede jadl banany]



    Jezeli to w czyms pomoze to z supli bede bral
    kredke universala, bialko ostrowii, witaminy olimpu
    No i trening HST


    Pozdr,
    AciD
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Kamil07

    Kamil07

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1231 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:obecnie Wawa
    • Staż [mies.]: 18
    Uzupełnij profil, bo na HST może być za wcześnie.

    A co do diety to w okołotreningowych unikasz tłuszczy, a w przypadku kiedy masz trening o 11 to ustalasz tak posiłki żeby ~10 zjeść przedtreningowy(bez tłuszczu) i po treningu tak samo.

    Ryż 100g
    Pierś z kurczaka 125g
    Sałatka 100g

    To jesz godzine przed treningiem

    Makaron 100g
    Tuńczyk w wodzie 150g

    A to po treningu wielkiej filozofii nie ma

    W dni nietreningowe zrezygnowac z czego?
    Zapewne carbo po treningu, ale cos jeszcze?[zamiast carbo, bede jadl banany]

    wszystko zostaje, tylko tak jak wspomniałeś wywalasz cargo

    kredke universala

    wymyślili jaką nową odżywkę zamiast solarium chyba %)
    • 0

    #3
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10
    Kredka to kreatyna, ofc latwo sie domyslic :)


    Uzupelnilem profil, staz 10 miesiecy... nie sadze zeby bylo za wczesnie...
    Od jutra zaczynam i wszystko prawie na ostatni guzik dopiete... tylko wlasnie mialem problem z ta dieta, dobra, dzieki ^^

    Ale gdzie wrzucam posilek z 11:30?
    czyli

    Odżywka białkowa 40g
    Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
    Oliwa z oliwek 10ml
    ?


    ew. moge po prostu:

    Przed treningiem : kurczak + ryz
    a po treningu zytni chleb+ makrela?
    [bez oliwy]?
    • 0

    #4
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10
    Ok, po malej modyfikacji:

    7:00

    Płatki owsiane 100g
    Mleko 200g
    3 jajka



    10:00

    Ryż 100g
    Pierś z kurczaka 125g
    Sałatka 100g


    11:00
    trening


    12:30
    2/3 banany

    13:30

    Makaron 100g
    Tuńczyk w wodzie 150g



    16:30

    Odżywka białkowa 40g
    Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
    Oliwa z oliwek 10ml



    20:00
    Makrela wędzona 150g
    Chleb żytni pełnoziarnisty 150g




    23.00

    Serek Wiejski 150g
    Oliwa z oliwek 15ml

    Edytowany przez -AciD-, 14 marzec 2010 - 13:01 .

    • 0

    #5
    Kamil07

    Kamil07

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1231 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:obecnie Wawa
    • Staż [mies.]: 18
    Dokładnie tak jak napisałeś czyli zamieniasz posiłki kolejnością jeżeli zamiast 2 jesz 4 o potem zamiast 4 jesz 2, logiczne %)

    3 banany to będzie za dużo, chyba że trening naprawdę intensywny +aero

    Makaron 100g
    Tuńczyk w wodzie 150g

    makaron pałnoziarnisty

    Podlicz BTW
    • 0

    #6
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10

    Dokładnie tak jak napisałeś czyli zamieniasz posiłki kolejnością jeżeli zamiast 2 jesz 4 o potem zamiast 4 jesz 2, logiczne %)

    3 banany to będzie za dużo, chyba że trening naprawdę intensywny +aero


    makaron pałnoziarnisty

    Podlicz BTW

    A nie moze byc Makaron zwykly? Az taka roznice to robi?
    [wiem ze na redukcji, to tak, bo bylem na niej b.dlugo, ale na masie to nie wiem]

    A BTW sa podliczone juz w gotowcach:

    Razem - podsumowanie:

    B: 180g
    W: 480g
    T: 88g
    Kcal: 3432


    Udział procentowy:

    B: 2g/kg
    W: 5,34 g/kg
    T: 0,98g/kg
    Kcal: 38,13 kcal/kg
    • 0

    #7
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63863 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat
    Zwykły makaron=maka pszenna=wysoki IG ,więc nie bardzo się nadaje.
    Wartości masz dobrane prawidłowo.
    • 0

    #8
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10

    Zwykły makaron=maka pszenna=wysoki IG ,więc nie bardzo się nadaje.
    Wartości masz dobrane prawidłowo.


    Ok, to pozniej kupie ten makaron żytni / pelnoziarnisty... ale kiedys go szukalem, ciezko go dostac...

    bo musze wszamac to co jest bo wczoraj sie w troche makaronu zaopatrzylem ;) %)

    Chyba nie bedzie az takiej tragedii? =]

    Edytowany przez -AciD-, 14 marzec 2010 - 15:19 .

    • 0

    #9
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63863 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat
    Nie będzie.
    Poszukaj także razowego jest tańszy ,niż żytni,a równie wartościowy.
    • 0

    #10
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10

    Nie będzie.
    Poszukaj także razowego jest tańszy ,niż żytni,a równie wartościowy.


    Dziekówa ;)
    • 0

    #11
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10
    Hm... nie moge juz edytowac.


    Bylem przed chwila w sklepie i kupilem lubelle pełne ziarno
    http://www.pelneziar...l/Pelne_Ziarno/

    O to chodzilo? %)
    • 0

    #12
    Kamil07

    Kamil07

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1231 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:obecnie Wawa
    • Staż [mies.]: 18
    Niezupełnie. Kiedyś też kupiłem, ten makaron pomyślałem "pełnoziarnisty to będzie ok". Dopiero w domu zauważyłem, że jest zrobiony z mąki pełnoziarnistej pszennej a nie o taką nam chodzi. Poza tym jest strasznie drogi, 400g ~5zł.
    Przy kolejnym zakupie zwróć uwagę na skład. Ma być na bazie mąki żytniej pełnoziarnistej/razowej albo durum %)
    • 0

    #13
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10
    %)%)

    No nic, bedzie trzeba szamac narazie to co jest, co by sie nie zmarnowalo:]

    Dzieki %)

    Edytowany przez -AciD-, 14 marzec 2010 - 17:03 .

    • 0

    #14
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10
    Ocb-?
    Mam sobie ryz "sonko" biały

    Napisane jest ze na 100g suchego produktu jest ~76g wegli - ok
    ale obok jest ze na porcje ugotowana - 300g wychodzi 26g wegli?
    Kpina? xdd


    Ale jezeli w kazdym ryzu po ugotowaniu zostaje 26g wegli to...

    jakim cudem wszedzie liczy sie ze 100g ryzu ma 75g wegli?
    • 0

    #15
    Froziu

    Froziu

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 46 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Przeczytaj może dokładnie.

    jeden woreczek - 2 porcje / 2 ludzików. - to mam na przodzie napisane.

    100g ryzu surowe dostarcza u mnie 76.5 WW.

    "w 1 porcji ryżu ugotowanego: 38.3 g ww. "
    2 porcje? 76.6 więc wychodzi :rolleyes:
    ______
    znowu wyżej mam napisane - jedna porcja ryżu (50g) stanowi 125g produktu po ugotowaniu .
    więc też wszystko jest ok :-D
    • 0

    #16
    -AciD-

    -AciD-

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 16 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 10

    Przeczytaj może dokładnie.

    jeden woreczek - 2 porcje / 2 ludzików. - to mam na przodzie napisane.

    100g ryzu surowe dostarcza u mnie 76.5 WW.

    "w 1 porcji ryżu ugotowanego: 38.3 g ww. "
    2 porcje? 76.6 więc wychodzi %)
    ______
    znowu wyżej mam napisane - jedna porcja ryżu (50g) stanowi 125g produktu po ugotowaniu .
    więc też wszystko jest ok %)


    No w sumie ogarnalem sam, tyle ze to nie jest tego ze ja zle przeczytalem tylko jest blednie napisane.

    Jest dokladnie tak:
    Ilosc w jednej porcji** : blablabla


    **jedna porcja (300g ) woreczek po ugotowaniu

    stad tak to zrozumialem ; )
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko