Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta na masę

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
pajur

pajur

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    Witam! Mam problem a mianowice... Moja dieta na mase wygląda tak(na dni beztreningowe) :
    7:30
    Platki owsiane 70g
    3 jaja kurze całe


    11:35
    Serek wiejski 200g
    Chleb zytni pelnoziarnisty 100g



    14:30
    Z obiadem bywa roznie, zawsze cos innego.

    17:00
    Chleb żytni pełnoziarnisty 100g
    i? - Tutaj właśnie nie wiem co zjeść. Na ten posiłek nie mam praktycznie czasu, wiec musi to byc coś szybkiego. Jakie są wasze propozycje.


    20:00
    Tunczyk w wodzie 100g
    Chleb zytni pelnoziarnisty 100g


    22:00
    Twarog chudy 100g
    Oliwa z oliwek 10g
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    indor1987

    indor1987

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 225 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 17
    jakiegos mieska 150-200gram kurczak,wolowinka
    • 0

    #3
    Yoshimu

    Yoshimu

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9645 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2lata+
    no to kura miedzy chleb i ze sobą.
    • 0

    #4
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    plasterki szynki mogą być?
    • 0

    #5
    Yoshimu

    Yoshimu

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9645 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2lata+
    W szynce nie wiesz dokładnie co jest, po drugie usmaż sobie jakis plaster piersi z kurczaka, i między chleb, do tego np 2-3 liście sałaty + trochę musztardy/ajwaru i piękna kanapka ;)
    • 0

    #6
    Dawid0507

    Dawid0507

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 154 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36
    Według mnie za dużo chleba tu jest, zastąp go makaronem razowym lub ryżem brązowym ;)
    • 0

    #7
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków

    W szynce nie wiesz dokładnie co jest, po drugie usmaż sobie jakis plaster piersi z kurczaka, i między chleb, do tego np 2-3 liście sałaty + trochę musztardy/ajwaru i piękna kanapka ;)


    Jeśli chodzi o szynke, to tata ma zaklad miesny i produkuje wedliny takie jak kiedys... 0 konserwantow czy innych szpejow. Same czyste mieso.
    • 0

    #8
    Yoshimu

    Yoshimu

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9645 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2lata+
    zgadzam się, Chleba używaj max 1 raz dziennie. I włąsnie w takich przypadkach jak mowisz, że nie masz czasu itp.
    A pozamieniaj go na Ziemniaki, ryże, kasze, ew makaron

    Jeśli chodzi o szynke, to tata ma zaklad miesny i produkuje wedliny takie jak kiedys... 0 konserwantow czy innych szpejow. Same czyste mieso.

    + polepszacze, regulatory kwaśności itp :w00t: (zapewne) , konserwantów mało kto używa
    • 0

    #9
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków

    zgadzam się, Chleba używaj max 1 raz dziennie. I włąsnie w takich przypadkach jak mowisz, że nie masz czasu itp.
    A pozamieniaj go na Ziemniaki, ryże, kasze, ew makaron


    + polepszacze :w00t: , konserwantów mało kto używa


    sól jest polepszaczem? xD
    • 0

    #10
    Dawid0507

    Dawid0507

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 154 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36
    Sól na masę nie wpływa korzystnie, ścina białko
    • 0

    #11
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków

    zgadzam się, Chleba używaj max 1 raz dziennie. I włąsnie w takich przypadkach jak mowisz, że nie masz czasu itp.
    A pozamieniaj go na Ziemniaki, ryże, kasze, ew makaron


    + polepszacze, regulatory kwaśności itp :w00t: (zapewne) , konserwantów mało kto używa

    Tu masz linka http://%) (nie możesz wstawiać linków)/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne/Lista-produktow-tradycyjnych/woj.-malopolskie/Szynka-podstolego
    • 0

    #12
    Yoshimu

    Yoshimu

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9645 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2lata+
    widziałem po prostu jak się robi takie szyki, sztucznie nawadnia "żeby ładnie wyglądała", zabarwia się tłuszcz na czerwony kolor itp.
    No nie wiem jak tam u twojego starszego, ale ja mam inne wyobrażenie produkcji szynek itp.
    Wiec ja preferuje mięcho.

    Byle do BTW ci się zgadzało :) Co ja ci mogę powiedzieć, twoja decyzja, a sól to pewnie kamienną używają?

    PS a jakie BTW ma ta szynka?
    • 0

    #13
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków

    widziałem po prostu jak się robi takie szyki, sztucznie nawadnia "żeby ładnie wyglądała", zabarwia się tłuszcz na czerwony kolor itp.
    No nie wiem jak tam u twojego starszego, ale ja mam inne wyobrażenie produkcji szynek itp.
    Wiec ja preferuje mięcho.

    Byle do BTW ci się zgadzało :) Co ja ci mogę powiedzieć, twoja decyzja, a sól to pewnie kamienną używają?


    0 regulatorow 0 polepszaczy smaku 0 konserwantow -.- szynka jak 100 lat temu... jesli jestes ciekaw, wpisz 'szynka podstolego'
    • 0

    #14
    Yoshimu

    Yoshimu

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9645 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2lata+
    Też bym chciał taką zjeść, ale ja nie mam takiej do kupienia, bo przy wszystkich szynkach jest szereg przeze mnie niechcianych "dodatków" :w00t: -> bo wiesz, nie zrozum mnie źle, ale napisałeś na początku "szynka" - tak ogólnie :)
    • 0

    #15
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    A wiec, szynka jest jak 100 lat temu, wiec sie pytam czy moge jej uzyc do tej kanapki?? %%)
    • 0

    #16
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    Jako dowód tradycjności szynki dodam, iż ten produkt został wpisany do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi jako produkt tradycyjny.
    • 0

    #17
    Versicolor

    Versicolor

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 219 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 13
    Ty nam zachwalać nie musisz. Chodzi o to, żeby było to faktycznie mięso bez dodatków, tak żebyś mógł sobie wyliczyć ile czego ma to śmiało możesz go używać. Po prostu ludzie tu są nieufni, bo wiedzą jakie bywają jaja przy produkcji mięsa. Tak więc jeśli to faktycznie 100% mięso to wcinaj śmiało ;)
    • 1

    #18
    indor1987

    indor1987

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 225 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 17
    a ja pracuje przy miesie i wiem co nieco

    Edytowany przez indor1987, 24 lipiec 2012 - 17:42 .

    • 0

    #19
    pajur

    pajur

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 47 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    zamykam temat
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko