1.
5 całych jaj; 100g owsianych (z tabeli BTW: B:49,4 T:36,3 W:71,1 kcal:783)
2.
shake białkowy; jabłko (B:24 T:0 W:18 kcal:189)
3.
50g makaronu brązowego; 450g warzyw mrożonych; pierś z kurczaka (waga-zależy jaka się trafi, przyjęte 200g) (B:57 T:3,6 W:64 kcal:481,5)
4. (przedtreningowy)
100g ryżu brązowego; ćwiartka z kurczaka(przyjęte 200g mięsa) (B:42,7 T:13,9 W:76,8 kcal:572)
4,5. (bezpośrednio po treningu
30g carbo; 30g serwatki (B:24 W:30g kcal:220)
5. (potreningowy)
100g ryżu białego; ćwiartka z kurczaka; 250g ugotowanego brokuła/2 pomidory (B:42,3 T:12,7 W:78,9 kcal:624)
6.
makrela wędzona (przyjęte 200g)/250g serka wiejskiego; garść orzechów arachidowych (przyjęte 30g) (B:41,4/38 T:31/24 W:0/14 kcal:442/418)
sumując:
B:~250
T:~100
W:~300
kcal:~3000
w dni nietreningowe:
-odpada posiłek 4,5 chyba że aeroby będę robił
-warzywa z 3 posiłku przechodzą na 5 i analogicznie w drugą stronę, ewentualnie zostaje tak jak jest
-z 5 posiłku wypada ryż
prosiłbym też nie licząc ogólnej oceny doradzenie mi czy:
-w 1 posiłku żółtka mogą zostać czy zredukować np do 3 i dobić kcal czymś innym
-w 2 posiłku dobić trochę kcal np orzechami
-czytałem że po treningu lepiej biały ryż bo szybciej uzupełni glikogen, ma to wielkie znaczenie? nie zaleje mnie to szybciej niż w przypadku brązowego?
i chyba tyle z pytań, i jeszcze informacja, z racji tego że student to ćwiartki z filetami będę stosował zamiennie bo mimo wszystko trzeba patrzeć na fundusze, do tego posiłek 2 i 3 pewnie będę jadł na uczelni także w razie co prosiłbym to uwzględnić, no i na 2 nie miałem zbytnio pomysłu
