Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta masowa - problem z potasem

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Fanaticc

Fanaticc

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 81 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sosnowiec
    • Staż [mies.]: 8
    Mam problem odnosnie diety od kiedy na niej jestem podniosl mi sie bardzo potas i musze zastapic jakos niektore produkty. Obecna waga to 76kg cel masa. Jedyne co moze zostac to jajka i platki owsiane z prodkutow zawierajacych potas.

    Czym moglbym reszte produktow zastapic ?

    Jeszcze mam pytanie odnosnie posilku nr 2. jest to shejk domowej roboty ale po odrzuceniu orzechow i bananow zostaje w nim mleko twarog jogurt i platki owsiane w sumie nie najgorzej bo fajne wegle i bialko wd mnie lecz problem jest w tym ze jak zrobie koktajl o godzinie 6 to on o 11 jest juz jak serek jedyne co moge zrobic to wyciagnac lyzke i go jesc :O chodzi mi o to jak zmienic jego konsystnecje na pitna i oczywiscie zeby mialo to jakis smak bo platki owsiane i twarog nie daja wysmienitego smaku.

    Dzieki licze na odpowiedzi ;)


    6.10


    -100g platkow owsianych 13,50 g B 54,5 W 7,00 g T -ŹRÓDŁO POTASU
    -250 ml mleka 2% 7,5g B 11,7g W 3,3g T
    -2 jajka 25g B 2g W 21,4g T -ŹRÓDŁO POTASU


    Białko: 44,5g, Węglowodany: 68.2g, Tłuszcz: 35g


    2. 11.25


    50g płatków owsianych 6g B, 35g WW, 3.5g T -ŹRÓDŁO POTASU
    150ml mleka 5g B, 7.5g WW, 2.25g T
    100ml jogurtu naturalnego 4g B, 6g WW, 2g T
    2 średnie banany 2g B, 46g WW, 0.6g T -ŹRÓDŁO POTASU
    100g twarogu półtłustego 18g B, 1.75g WW, 2.5g T
    Garsc orzechow wloskich -ŹRÓDŁO POTASU



    Białko: 31g, Węglowodany:91g , Tłuszcz: 8,6g

    3. 14.30 - caly ten posilek nie jest uwzgledniony poniewaz obiadu nie mam kiedy przygotowac

    -300ml Zupy z makaronem lub ryżem
    - ziemniaki
    -mięso/ryba
    -surówki

    15-17 trening
    30-0min carbo 50g wegli

    Białko: , Węglowodany: , Tłuszcz:

    4. 17.00
    -100g ryżu 7g BB 76.5 g W
    -tunczyk w sosie wlasnym 23,00 g B/piers z kurczaka 100g Białko w 100 21,80 g B
    3,70 g T

    Białko: , Węglowodany: , Tłuszcz:

    5. 19.30

    10g oliwy z oliwek - 10g T
    Warzywa na chleb ogorek pomidor - nie uwzgeldnione
    - Chleb wielozbozowy 142g 7,1g B 44,44g W 3g T
    2 plasty szynki i sera zoltego - nie uwzgeldnione
    -25g orzechów włoskich 3,52g B 3,62g W 16,32g T -ŹRÓDŁO POTASU


    Białko:10g , Węglowodany:47g , Tłuszcz: 29g

    6. 22.00
    -Twaróg 125g
    - Oliwa z oliwek 10ml


    Białko: 26g, Węglowodany: 5g, Tłuszcz:10g


    Podsumowując:

    Białko: 134 , Węglowodany:392 , Tłuszcz:82

    3-4L płynów głownie wody
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Fanaticc

    Fanaticc

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 81 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sosnowiec
    • Staż [mies.]: 8
    a wlasnie i ma ktos pomysl jak zrobic tak zeby z shejka robionego o 6 (jogurt twarog mleko platki owsiane ) pozostal shejk do godziny 11.25 a nie ser twargowy z platki owsianymi ktorego nie da sie wypic i nie da sie z nim nic zrobic poniewaz jest tak nie dobry ;( Nie moge dorzucic do niego bananow ani orzechow ktore nadwaly mu dobrego smaku i konsysnencja sie nie psula ? co moglbym dorzucic zeby dodac smaku i "plynnosci"


    Troche wiecej o tym shejku dokladniej o co mi chodzi , nie moglem zedytowac ;o
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko