Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta masowa do oceny.

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Rrasputin

Rrasputin

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 8 postów
Panowie, proszę o ocenę. Zapotrzebowanie mam 3200kcal przy 3 treningach tygodniowo.
Śniadanie nr 1 + koktajl
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 620 kcal
Białko: 16,8 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 93.4 g
Błonnik: 11 g
SKŁADNIKI:
Płatki owsiane - 8 łyżki (80 g)
Banan - 2 duże sztuki (280 g)
Orzechy laskowe - 1 garśc (34 g)
Cynamon - 1 szczypta (1 g)
Mleko 2% - 0.5 szklanki (80 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad
poziom płatków.
2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia.
3. Dodaj podgrzane mleko, pokrojonego w plasterki banany i
cynamon.
4. Całość posyp posiekanymi orzechami laskowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 207 kcal
Białko: 7.8 g
Tłuszcz: 4.2 g
Węglowodany: 34.1 g
Błonnik: 3.2 g
SKŁADNIKI:
Mleko 2% - 0.75 szklanki (190 g)
Gruszka - 1 mała sztuka (100 g)
Miód pszczeli - 0.5 łyżki (9 g)
Pomarańcza - 1 mała sztuka (95 g)
Imbir suszony - 2 szczypty (2 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój, wrzuć do
pojemnika blendera.
2. Pomarańcze obierz, pokrój dorzuć do gruszki.
3. Dodaj mleko, miód i imbir dokładnie zmiksuj.
4. Koktajl podawaj schłodzony.
Śniadanie nr 2
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 517 kcal
Białko: 18.9 g
Tłuszcz: 10.8 g
Węglowodany: 85 g
Błonnik: 5 g
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana - 0.75 woreczka (70 g)
Jaja - 2 średnie (95 g)
Żurawina suszona - 2 łyżki (24 g)
Banan - 1 średnia sztuka (120 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Żurawinę drobno posiekaj.
3. Do ugotowanej kaszy dodaj jajka, żurawinę oraz
rozgniecionego banana, a następnie całość dokładnie
wymieszaj.
4. Masę wykładaj łyżką na blachę z papierem do pieczenia i
uformuj placuszki.
5. Piecz około 20 minut w temperaturze 180°C do uzyskania
złocistego koloru.
Obiad

WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 1034 kcal
Białko: 55.4 g
Tłuszcz: 22.8 g
Węglowodany: 146 g
Błonnik: 7.6 g
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana - 1.5 woreczka (150 g)
Filet z indyka - 1 porcja (180 g)
Jabłka - 2 duże sztuki (420 g)
Oliwa z oliwek - 2 łyżki (16 g)
Cebula - 1 sztuki (55 g)
Natka pietruszki - 1.5 łyżki (18 g)
Czosnek - 1 ząbek (5 g)
Ziele angielskie - 2 szczypty (2 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Mięso umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez
praskę, zielem angielskim, liściem laurowym, solą oraz
pieprzem.
3. Indyka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie
duś pod przykryciem z odrobiną wody.
4. Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj, dodaj do indyka.
5. Jabłko umyj, obierz i pokrój, a następnie dodaj do gulaszu.
6. Całość duś na małym ogniu.
7. Podawaj z kaszą jaglaną i posiekaną natką pietruszki

podwieczorek
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 724 kcal
Białko: 14.6 g
Tłuszcz: 30.8 g
Węglowodany: 97 g
Błonnik: 9.2 g
SKŁADNIKI:
Żurawina suszona - 7 łyżek (90 g)
Miód pszczeli - 1 łyżka (28 g)
Jaja - 2 małe (90 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g)
Orzechy włoskie - 1 garść (28 g)
Pomidor - 2 małe sztuki (220 g)
Sałata maślana - 11 liści (110 g)
Cytryna - 0.5 plastra (6 g)
Ocet balsamiczny - 0.5 łyżeczki (4 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Liście sałaty dokładnie umyj, a następnie porwij w palcach i
wyłóż na talerz.
2. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a
następnie odsącz i posiekaj.
3. Do sałaty dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
4. Jajka ugotuj na półtwardo, pokrój w ćwiartki i dodaj do
sałatki razem z suszoną żurawiną.
5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet
balsamiczny, miód, sok z cytryny, sól i pieprz.
6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem oraz posyp
posiekanymi orzechami.

kolacja
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 517 kcal
Białko: 21.5 g
Tłuszcz: 22.7 g
Węglowodany: 56.2 g
Błonnik: 8.8 g
SKŁADNIKI:
Kasza jęczmienna - 0.75 woreczka (75 g)
Filet z łososia - 1 porcja (110 g)
Oliwa z oliwek - 1.5 łyżki (11 g)
Mieszanka warzyw "na patelnię" - 1.5 porcji
(160 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Łososia dopraw solą oraz pieprzem, a następnie pokrój na
kawałki i duś na patelni na oliwie z oliwek.
2. Następnie dodaj mrożone warzywa i duś pod przykryciem.
3. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Porshe911

Porshe911

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 621 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna

    Mleko 2% - 0.75 szklanki (190 g)
    Gruszka - 1 mała sztuka (100 g)
    Miód pszczeli - 0.5 łyżki (9 g)
    Pomarańcza - 1 mała sztuka (95 g)
    Imbir suszony - 2 szczypty (2 g)

    Same cukry, do wymiany.

     

    Reszta w porządku, ale ogranicz ogólna liczne owoców, bo jest ich dość sporo w całej diecie.

    Urozmaicaj dania, nie jedz dzień w dzień tego samego.


    • 1

    #3
    Rrasputin

    Rrasputin

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 8 postów
    Dania naturalnie będzie urozmaicana, smaki zmieniane. Te cukry są jako koktajl. Część śniadania nr 1. Czym by je zastąpić?
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko