Witajcie !
Mam kilka pytań odnośnie low carb:
Jako, że zbliżają się ciepłe dni - grille itd. pojawiło się u mnie pierwsze pytanie.
1)Czy można na lc grillować do woli mięso tłuste / nie tłuste (karczek/kurczak itd.)? Rodzice na ogródku codziennie chyba siedzą i coś pichcą, to dorzuciłbym im na ruszt swoje mięcho :)
2)Czy na lc mogę pozwolić sobie na schab? Wieprzowinę? Inne tłuste mięcho? (pomijając okołotreningowe) Raz, że taniej (schab np.), dwa smaczniej, trzy odskocznia od kurczaka/indyka/wołowiny.
3)W początkowej fazie ograniczania węgli do ~30g > rozumiem przed i po treningu zjeść tłuste mięcho, czy wcisnąć 1/4 woreczka ryżu przed i 1/4 po?
4)Te 30 g węgli to "efekt uboczny reszty" ? Kilka gram z warzyw itd.? Czy zjeść z pół woreczka ryżu? Mam na myśli przykładowo dzień nietreningowy.
5) Chciałbym w sobotę dorzucić HIIT(krece aero3x po silowym), podkręcić metabolizm na cały dzień (ponoć 24 godziny - to do niedzieli będzie podkręcony oO :)) - potraktować jako trening siłowy? Zjeść przed mięcho + warzywa/ryż? po tak samo? Czy jako zwykłe posiłki (Czyli na LC tłuste mięso+ warzywa)?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Froziu.

Dieta Low carb - pytania
Rozpoczęte przez
uzytkownik_688438
, kwi 25 2011 15:53 (
2 odpowiedzi na ten temat
)
LC low carb grill
#1
Napisany 25 kwiecień 2011 - 15:53

#2
Napisany 26 kwiecień 2011 - 17:16

BUMP.
#3
Napisany 26 kwiecień 2011 - 18:10

1. ta
2. ta
3. wszystko zależy od tego, ile łącznie pochłaniasz dziennie węgli
4. do tych 30g nie wliczasz błonnika z warzyw
5. kręć normalnie pomiędzy posiłkami, te raczej masz podobne
proponowałbym jakieś 1,5-2h po posiłku, a pół godziny po hicie następny
2. ta
3. wszystko zależy od tego, ile łącznie pochłaniasz dziennie węgli
4. do tych 30g nie wliczasz błonnika z warzyw
5. kręć normalnie pomiędzy posiłkami, te raczej masz podobne
proponowałbym jakieś 1,5-2h po posiłku, a pół godziny po hicie następny