B33 W47 T23 kcal 522
2. Pierś z kurczaka 100g + pieczywo żytnie 100g
B26 W45 T5 kcal 312
3. Makaron razowy 50g + pierś z kurczaka 100g
B27 W35 T5 kcal 286
4. Banan 1 sztuka + WPC 30g
B25 W15 T1 kcal 177
5. Tuńczyk w sosie własnym 120g (chyba tyle jest ryby w puszce)
B30 W0 T1 kcal 126
6. Makrela wędzona 120g
B25 W0 T25 kcal 326
Łącznie
B - 166
W - 143
T - 66
kcal - 1749
Zapotrzebowanie (z założeniem, że 2g węgli na kilogram ciała)
B - 178
W - 142
T - 71
kcal - 2130
Mam jednak kilka pytań.
1. Czy da się czymś zastąpić tuńczyka? Rozdrobniony jest obrzydliwy, a w kawałkach dość drogi
2. Czym zastąpić jajka? Nie potwierdziłem tego klinicznie, ale mam wrażenie, że po jajkach nasila mi się trądzik
3. W opisie diety low carb pufet napisał, że w 6 posiłku może być makrela bądź całe jajka. Czy da się czymś zastąpić makrelę (nie na stałe, ale żeby codziennie jej nie jeść), ale żeby to nie były jajka (patrz pkt 2)
Mam też dość poważny problem z czasem.
4. Treningi mam zazwyczaj o 18 więc chrzanią się nieco godziny posiłków. Czasem uda się iść na siłownię o 16 bądź 17, ale trenować chodzę z kolegami i jest tak, że po prostu musimy zaczynać o godzinach, w których wszystkim pasuje
Praca - geodezja
5. Teoretycznie zaczynam o 7 więc pierwszy posiłek jadłbym koło 5:30. Niestety jest też tak, że z pewnych przyczyn zaczynamy pracę o 6 i czas śniadania wskakuje mi na ok 4. Wtedy rozciągnięcie 6 posiłków na cały dzień stworzy między nimi zbyt duże przerwy czasowe. Co z tym zrobić?
Edytowany przez lacov, 10 lipiec 2010 - 19:05 .