Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta Low Carb do oceny

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Lewo

Lewo

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    Masa sucha 71,5kg
    Zapotrzebowanie : ~180g białka, WW w DT 200g a DNT 150g, Tłuszcze 72g
    Kalorii po podliczeniu tego wychodzi 2168kcal

    Przykładowy jadłospis w dni treningowe

    Śniadanie godz. 11:00
    Płatki owsiane 50g
    Mleko 2% 250g
    Suma: 311kcla, B-15g, T-9g, WW-47g

    Obiad godz. 12:30
    Pierś z kurczaka 200g
    Ryż paraboliczny 100g
    Oliwa z oliwek 5g
    Suma: 577kcal, B-50g, T-12g, WW-79g

    Posiłek przedtreningowy 14:30
    Pierś z kurczaka 100g
    Ryż paraboliczny 50g
    Oliwa z olwiek 2g
    Suma: 288kcal, B-27g, T-6g, WW-40g

    Siłownia 15.30

    Posiłek potreningowy 18:00
    2x Banan ~ 130g
    Jajka L 230g
    Szynka z indyka 40g
    Chleb razowy 30g
    Suma: 544kcal, B-40g, T-25g, WW-46g

    Kolacja 21:00
    Makrela wędzona 150g
    Chleb razowy 15g
    Suma: 366kcal, B-32g, T-23g, WW-8g

    Łącznie w ciągu dnia: 2131kcal, B-162g (brak ~15g białka, dużo?), T-73g ( idealnie ), WW-220g (20g ponad norme, dużo? )


    Pytania:
    - liczyć kalorie z soków ( własnoręcznie robionych, ew kubuś), wody, piwa, herbaty?
    - odstępy między posiłkami są ważne? bo raczej niemożliwe by było abym co 2.5h-3h jadł
    - czy śniadanie powinno być większe? ( tzn bardziej kaloryczne )
    - z jakich produktów brać białko jak mi brakuje by dało się zjeść bez węgli ( tzn ryż sam bez kurczaka średnio tak samo szynka z indyka bez chleba razowego też średnio ) bo czasem musze dorzucić i nie wiem co.
    - jak układać posiłki w Dni nie treningowe w czasie posiłków okołotreningowych, na co zwracać uwagę. W DNT mogę biegać ale nie wiem czy na to patrzyć w diecie tak samo jak na dzień treningowy.
    - jak urozmaicać menu?? wymieniać niektóre posiłki? bo chyba nie robicie tak że na każdy dzień się bawicie w całkiem inny jadłospis ani pewnie też nie jecie ciągle tego samego, więc jak ?? :D

    I licze na wszelkie rady. Z góry wielkie dzięki.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Verru

    Verru

      #tylkocalvinklein

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7671 postów
  • Wiek: 75
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Floryda, US
    • Staż [mies.]: 3 lata

    Masa sucha 71,5kg Dietę układa się pod wagę z tłuszczem i z postępami obcina węgle!
    Zapotrzebowanie : ~180g białka, WW w DT 200g a DNT 150g, Tłuszcze 72g
    Kalorii po podliczeniu tego wychodzi 2168kcal

    Przykładowy jadłospis w dni treningowe

    Śniadanie godz. 11:00
    Płatki owsiane 50g
    Mleko 2% 250g
    Suma: 311kcla, B-15g, T-9g, WW-47g

    Obiad godz. 12:30
    Pierś z kurczaka 200g
    Ryż paraboliczny 100g
    Oliwa z oliwek 5g
    Suma: 577kcal, B-50g, T-12g, WW-79g

    Posiłek przedtreningowy 14:30
    Pierś z kurczaka 100g
    Ryż paraboliczny 50g
    Oliwa z olwiek 2g
    Suma: 288kcal, B-27g, T-6g, WW-40g

    Siłownia 15.30

    Posiłek potreningowy 18:00
    2x Banan ~ 130g
    Jajka L 230g
    Szynka z indyka 40g
    Chleb razowy 30g
    Suma: 544kcal, B-40g, T-25g, WW-46g

    Kolacja 21:00
    Makrela wędzona 150g
    Chleb razowy 15g Wywal i dodaj twaróg
    Suma: 366kcal, B-32g, T-23g, WW-8g

    Łącznie w ciągu dnia: 2131kcal, B-162g (brak ~15g białka, dużo?), T-73g ( idealnie ), WW-220g (20g ponad norme, dużo? )


    Pytania:
    - liczyć kalorie z soków ( własnoręcznie robionych, ew kubuś), wody, piwa, herbaty? Nie, wody pij ok. 2l. Alkohol ogranicz. Soki od czasu do czasu WŁASNORĘCZNIE ROBIONE, a nie kubusie.
    - odstępy między posiłkami są ważne? bo raczej niemożliwe by było abym co 2.5h-3h jadł Jeżeli nie możesz to nie, byle byś nie robił jakiś mega odstępów.
    - czy śniadanie powinno być większe? ( tzn bardziej kaloryczne )
    - z jakich produktów brać białko jak mi brakuje by dało się zjeść bez węgli ( tzn ryż sam bez kurczaka średnio tak samo szynka z indyka bez chleba razowego też średnio ) bo czasem musze dorzucić i nie wiem co. Twaróg, odżywka
    - jak układać posiłki w Dni nie treningowe w czasie posiłków okołotreningowych, na co zwracać uwagę. W DNT mogę biegać ale nie wiem czy na to patrzyć w diecie tak samo jak na dzień treningowy. Tak samo, po prostu wywal banana potreningowego
    - jak urozmaicać menu?? wymieniać niektóre posiłki? bo chyba nie robicie tak że na każdy dzień się bawicie w całkiem inny jadłospis ani pewnie też nie jecie ciągle tego samego, więc jak ?? :D Ja robię cały czas to samo bo nie mam chęci do urozmaiceń, zapraszam do działku "przepisy kulinarne"

    I licze na wszelkie rady. Z góry wielkie dzięki.


    • 1

    #3
    eMPeC

    eMPeC

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2664 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mysłowice
    • Staż [mies.]: 6 lat
    @up - nie do końca. Białko liczy się na suchą masę, a nie całkowitą bo chyba tłuszcz go nie potrzebuje, co?

    Dodatkowo co do odstępów między posiłkami to też się nie zgodzę. Nie ma różnicy czy zjemy jeden, pięć czy piętnaście posiłków i czy mamy 20min przerwy czy 20 godzin.
    • 0

    #4
    Lewo

    Lewo

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    aha, w jakiejś diecie tak przeczytałem że liczy się na suchą mase ciała a nie wagę całkowitą. ktoś jeszcze coś mi doradzi?

    edit: czyli tłuszcze i węgle licze od wagi całkowitej a białko na suchą mase ciała?

    Edytowany przez Lewo, 01 wrzesień 2012 - 17:23 .

    • 0

    #5
    eMPeC

    eMPeC

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2664 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mysłowice
    • Staż [mies.]: 6 lat
    mleko jeśli sklepowe to bym wywalił.

    odmierzanie oliwy w ilości 2g jest śmieszne %%)

    A chleb? 15, 30g? Ile to jest pół kromki?

    co do liczenia - tak.
    • 1

    #6
    Lewo

    Lewo

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3

    mleko jeśli sklepowe to bym wywalił.

    odmierzanie oliwy w ilości 2g jest śmieszne %%)

    A chleb? 15, 30g? Ile to jest pół kromki?

    co do liczenia - tak.


    jeśli chleb razowy ten co miałem ostatnio to wazy chyba 17g kromka ale to taki mniejszy chleb to ma kromke przypominającą taką tostową.
    ogólnie na siłe troche ten chleb dałem bo chciałem tego indyka dodać aby białko podnieść a bez chleba samej szynki nie zjem :D
    no liczę tak oliwe bo daje minimalnie do smażenia. mleka chyba nieodstawie bo lubię je, czytałem o mleku i nie mam zamiaru jego dużo pić.

    a co ze śniadaniem? może takie być, bo czytałem ze powinno być najbardziej kaloryczne razem z posiłkiem potreningowym.
    • 0

    #7
    eMPeC

    eMPeC

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2664 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mysłowice
    • Staż [mies.]: 6 lat
    ja mam kromki mniejsze niż chleb tostowy, a ważą chyba ponad 20g ;)

    Sama szynka? Mniam - do tego musztarda/chrzan i mógłbym się zajadać ;p

    Jak dasz tyle do smażenia to nawet tego nie wliczaj bo to wyparuje...

    Śniadanie może być. Ważne jest aby dzienne BTW się zgadzało...
    • 0

    #8
    Lewo

    Lewo

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    jeszcze coś, ale jak mnożę ww /tłuszcze razy wagę ciała całkowitą to wyjdzie mi w dt 235g ww i 170g ww w dnt. nie dużo jak na diete low carb?
    czytałem gdzieś ze max 150g a w dni nietreningowe 200. z góry dzieki.
    • 0

    #9
    Lewo

    Lewo

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    ok podliczyłem co i jak. zrobiłem zmiany. moje zapotrzebowanie po policzeniu jak trzeba wynosi: B-180g, WW dt-235, dnt-170, T-72g
    Dodany obrazek

    Tylko średnio mi pasuje makrela razem z twarogiem smakowym ( ogólnie nie lubie za bardzo twarogu dlatego zdecydowałem się na smakowy ). Ogólnie serek wiejski ten z piątnicy to taki zmielony twaróg dobrze myślę?
    Myślałem o tym aby podmienić twaróg z jajkami które jem po treningu ale przecież twaróg się je na noc a makreli nie wstawie po treningu po trochę tłusta rybka to jest. Jak myślicie?

    Edytowany przez Lewo, 01 wrzesień 2012 - 18:46 .

    • 0

    #10
    Lewo

    Lewo

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    up
    • 0

    #11
    Lewo

    Lewo

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    up szukam odpowiedzi dalej na 9 post tego tematu :D
    • 0

    #12
    eMPeC

    eMPeC

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2664 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mysłowice
    • Staż [mies.]: 6 lat
    nie kupuj tych smakowych. I kupuj twaróg, a nie serek wiejski. BTW się różnią i to sporo, a lepiej sobie samemu doprawić.
    • 0

    #13
    Lewo

    Lewo

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 185 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3
    nie lubię twarogu, i już kupiłem serki bo niedoczekałem się odpowiedzi wczoraj przed zakupami :D mam nadzieje ze serek wiejski też spełni rolę twarogu w jakimś procencie. a reszta pasuje? węgli nie za dużo? ( tak mi wyszło z obliczeń )
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko