Witam,
Zaczynam na poważnie brać się za swoje ciało i chce je doprowadzić do porządku. Przeglądałem na forum diety i starałem się zmontować coś mam nadzieję w miarę dobrego:
Śniadanie 1:
- Jogurt naturalny 180g (nie lubię mleka więc z jogurtem płatki chce jeść)
- płatki owsiane 75g
- 3 jajka - 180g
Śniadanie 2:
- pieczywo żytnie pełnoziarniste 50g
- ser Gouda 50g
Posiłek 1:
- serek wiejski 200g
- pomidor 150g
- ogórek kwaszony 150g
Posiłek 2:
- ryż brązowy 75g
- mintaj lub panga 250g
- Marchew z groszkiem mrożona 100g
Kolacja 1:
Zaraz po treningu w drodze do domu
- Banany 200g
W domu
- Mięso z piersi kurczaka b/skóry 150g
- Fasolka szparagowa mrożona 100g
Kolacja 2:
- tuńczyk 130g
- serek wiejski 200g
Białko [g] 220,31
Tłuszcze [g] 60,595
Węglowodany [g] 231,58
Kcal. 2248,7
Posiłki w odstępach czasowych maksymalnie 3 godziny.
#1
Posted 10 November 2010 - 11:09 AM

#2
Posted 10 November 2010 - 14:23 PM

Na początek ok, ale pamiętaj, że tak polecisz tylko przez jakieś 2-4 tygodnie.
Tłuszcze tworzą bardzo wysokoenergetyczne związki, dodaj ich kosztem węgli, bo tych za dużo będzie. Później musisz ucinać węgle.
w końcowej fazie:
białko daj 2,1,2-3 g/kgmc
tłuszcz 1-1,2 g/kgmc
węgle powinny być ~100-130 g
Tłuszcze tworzą bardzo wysokoenergetyczne związki, dodaj ich kosztem węgli, bo tych za dużo będzie. Później musisz ucinać węgle.
w końcowej fazie:
białko daj 2,1,2-3 g/kgmc
tłuszcz 1-1,2 g/kgmc
węgle powinny być ~100-130 g
#3
Posted 10 November 2010 - 14:42 PM

W 2 posiłku (śniadanie 2)wyrzuć ser, daj jakieś wartościowe źr bialka - mięso, rybę lub jaja
W 3 posiłku w ciągu dnia zmieniłbym źr białka
Węglowodany z posiłku nr 2 możesz przenieść do potreningowego
W ostatnim posiłku możesz dodać min zdrowych tłuszczy
Na początek wartości takie jak określaliśmy w poprzednim temacie mogą być ok
W 3 posiłku w ciągu dnia zmieniłbym źr białka
Węglowodany z posiłku nr 2 możesz przenieść do potreningowego
W ostatnim posiłku możesz dodać min zdrowych tłuszczy
Na początek wartości takie jak określaliśmy w poprzednim temacie mogą być ok
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users