Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta do oceny

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
liv3nle4rn

liv3nle4rn

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 3 postów

Witam, proszę o ocenę.

 

M/91kg/174cm/aktywnośc 1-3 słiownia/zapotrzebowanie 3000/cel: redukcja, deficyt -400/500kcal.

 

dieta.png


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Axi93

Axi93

    Chyba zostanę tu na dłużej

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 900 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6 Lat

    Jeżeli chodzi o śniadanie - Dodatek 150g w postaci cukrów jak: dżem, rodzynki ( bardzo wysoka ilość fruktozy ) czy mąka nie należą do skutecznych pomysłów redukcyjnych i należałoby to zminimalizować / zmienić / zrezygnować

    Płatki owsiane w podwieczorku mogą utrudniać przyswajalność witamin / minerałów z owoców ( moczenie płatków owsianych powoduje utratę częściowo około 20-30% kwasu fitynowego ).

    Nie mam nic przeciwko spożywaniu owoców czy czegoś słodkiego, czy niekoniecznie wartościoweo - Normalna sprawa, ale jeżeli zajmują one tyle miejsca w diecie jak: rodzynki, dżem, banan, truskawki, jogurt 0,1% tłuszczu, czy wątpliwego pochodzenia pesto to sugerowałbym to zmienić, oczywiście stopniowo nie na HURA :)

    Brak również niezbędnych kwasów tłuszczowych wielonienasyconych omega :) 


    • 0

    #3
    liv3nle4rn

    liv3nle4rn

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 3 postów

    jakie 150 g cukrów? stary przeczytaj coś dobrze zanim napiszesz. Mąka 3 ziarna jest zła ?? powiedz mi co w tej diecie jest niewartościowe? 20 g pesto dla smaku? chyba troche za dużo naczytałeś się art, klinicznych na temat przyswajania/adaptacji i tłuszczów, a mało wiesz na temat życia codziennego.   wszystkie dodatki które wymieniłeś czyli truskawki lub dżem mają max 50 kcal(RAZEM!)

     

    w redukcji chodzi bardziej o rozkład marko a pozniej produkty, sam mam watpliwości co do np. makaron na kolacje ponieważ jest produktem przetworzonym ale Twoje uwagi na temat moczenia płtków w wodzenie powoduje taka gowno burze ze nawet nei wiem do czego to przykleić. 

     

    a i wracając do mąki, to jestem ciekaw z czego ty robisz omlety haha. 

     

    sorry ale Twoja wypowiedź to niski poziom wiedzy. 


    • 0

    #4
    Broxu

    Broxu

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 972 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin

    Trochę mało masz białka zwierzęcego. Ja bym to zwiększył. A poza tym spoko, jeśli Ci tak pasuje. 


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko