Witam, proszę o ocenę.
M/91kg/174cm/aktywnośc 1-3 słiownia/zapotrzebowanie 3000/cel: redukcja, deficyt -400/500kcal.
Witam, proszę o ocenę.
M/91kg/174cm/aktywnośc 1-3 słiownia/zapotrzebowanie 3000/cel: redukcja, deficyt -400/500kcal.
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:
Jeżeli chodzi o śniadanie - Dodatek 150g w postaci cukrów jak: dżem, rodzynki ( bardzo wysoka ilość fruktozy ) czy mąka nie należą do skutecznych pomysłów redukcyjnych i należałoby to zminimalizować / zmienić / zrezygnować
Płatki owsiane w podwieczorku mogą utrudniać przyswajalność witamin / minerałów z owoców ( moczenie płatków owsianych powoduje utratę częściowo około 20-30% kwasu fitynowego ).
Nie mam nic przeciwko spożywaniu owoców czy czegoś słodkiego, czy niekoniecznie wartościoweo - Normalna sprawa, ale jeżeli zajmują one tyle miejsca w diecie jak: rodzynki, dżem, banan, truskawki, jogurt 0,1% tłuszczu, czy wątpliwego pochodzenia pesto to sugerowałbym to zmienić, oczywiście stopniowo nie na HURA :)
Brak również niezbędnych kwasów tłuszczowych wielonienasyconych omega :)
jakie 150 g cukrów? stary przeczytaj coś dobrze zanim napiszesz. Mąka 3 ziarna jest zła ?? powiedz mi co w tej diecie jest niewartościowe? 20 g pesto dla smaku? chyba troche za dużo naczytałeś się art, klinicznych na temat przyswajania/adaptacji i tłuszczów, a mało wiesz na temat życia codziennego. wszystkie dodatki które wymieniłeś czyli truskawki lub dżem mają max 50 kcal(RAZEM!)
w redukcji chodzi bardziej o rozkład marko a pozniej produkty, sam mam watpliwości co do np. makaron na kolacje ponieważ jest produktem przetworzonym ale Twoje uwagi na temat moczenia płtków w wodzenie powoduje taka gowno burze ze nawet nei wiem do czego to przykleić.
a i wracając do mąki, to jestem ciekaw z czego ty robisz omlety haha.
sorry ale Twoja wypowiedź to niski poziom wiedzy.
Trochę mało masz białka zwierzęcego. Ja bym to zwiększył. A poza tym spoko, jeśli Ci tak pasuje.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników