#21
Napisany 01 lipiec 2009 - 06:13

Tak to już bywa... CHociaż dobrze zarabiam...
No ale ile tak można.
Ostatnio gadałem i moge mieć drugą przerwe jak pirwsza skrócę.
Więc jakoś dam radę. Dzięki.
No ale ile tak można.
Ostatnio gadałem i moge mieć drugą przerwe jak pirwsza skrócę.
Więc jakoś dam radę. Dzięki.
#22
Napisany 17 lipiec 2009 - 00:24

Witam,
chciał bym wiedzieć czy godziny posiłków można zmienić odpowiednio do mojego trybu życia ? Chodzi o to, że pracuję jako barman gdzie prace zaczynam o 18:00 i spać się kładę około 4-5 rano, natomiast budzę się zawsze o 12:00. Problemu z czasem żeby zjeść nie mam.
chciał bym wiedzieć czy godziny posiłków można zmienić odpowiednio do mojego trybu życia ? Chodzi o to, że pracuję jako barman gdzie prace zaczynam o 18:00 i spać się kładę około 4-5 rano, natomiast budzę się zawsze o 12:00. Problemu z czasem żeby zjeść nie mam.
#23
Napisany 17 lipiec 2009 - 18:11

To chyba nie ma znaczenia. Ważne abyś w ciągu swojego dnia utrzymywał te 5-6 posiłków. Tylko licz się z tym, że przykładowo 3-4 rano będziesz jadł twaróg z oliwą. :P
#24
Napisany 01 sierpień 2009 - 21:35

Przykład I
100g ryżu
6 białek i 2 żółtka jaj posiekane drobno
150g jogurt naturalny (najlepiej beztłuszczowy)
Wartość odżywcza:
B – 40g (w tym 10g roślinnego)
W – ok. 87g> T – ok.10g Kaloryczność – ok.600 kcal
PrzykładII
100g kaszki „kuskus” , ryżu lub makaronu (drobnego np. kolanka, świderki)
100 twarogu chudego
150g jogurt naturalny (najlepiej beztłuszczowy)
Zamiast twarogu i jogurtu możesz użyć „serka wiejskiego light”
Wartość odżywcza:
B – 36g (w tym 10g roślinnego)
W – ok. 90g
T – ok. 0g
Kaloryczność – ok.510 kcal
Przykład III
100g ryżu lub makaronu
150g gotowanego lub pieczonego mięsa z piersi kurczaka bez skóry
12g (łyżka stołowa) oliwy lub oleju lnianego (dodana po ostygięciu)
Wartość odżywcza:
B – 43g (w tym 10g roślinnego)
W – ok. 80g
T – ok. 13g
Kaloryczność – ok.600 kcal
Przykład IV
100g płatków owsianych zalanych wrzątkiem
20g orzechów włoskich (rozdrobnionych)
20g ziaren słonecznika (łuskanych)
150g ugniecionego banana (średni owoc)
osobno (drugi pojemnik)
4 białka i 1 żółtko jaj
Wartość odżywcza:
B – 40g (w tym 22g roślinnego)
W – ok. 95g
T – ok. 35g
Kaloryczność – ok.870 kcal
UWAGA: wszelkie potrawy wkładane do pojemnika plastikowego musisz wcześniej schłodzić zanim zamkniesz je w nim.
Mam pytanie
Jeśli pracuje na budowie i bym brał dwa takie dania w osobne pojemniki próżniowe pierwszy bym otwierał o 11.00
a drugi ok 14.00 to czy te potrawy nie zepsują się do tego momentu ?.Temperatura waha się teraz między 18-30 st.
Na budynku kładłbym je w cieniu.
100g ryżu
6 białek i 2 żółtka jaj posiekane drobno
150g jogurt naturalny (najlepiej beztłuszczowy)
Wartość odżywcza:
B – 40g (w tym 10g roślinnego)
W – ok. 87g> T – ok.10g Kaloryczność – ok.600 kcal
PrzykładII
100g kaszki „kuskus” , ryżu lub makaronu (drobnego np. kolanka, świderki)
100 twarogu chudego
150g jogurt naturalny (najlepiej beztłuszczowy)
Zamiast twarogu i jogurtu możesz użyć „serka wiejskiego light”
Wartość odżywcza:
B – 36g (w tym 10g roślinnego)
W – ok. 90g
T – ok. 0g
Kaloryczność – ok.510 kcal
Przykład III
100g ryżu lub makaronu
150g gotowanego lub pieczonego mięsa z piersi kurczaka bez skóry
12g (łyżka stołowa) oliwy lub oleju lnianego (dodana po ostygięciu)
Wartość odżywcza:
B – 43g (w tym 10g roślinnego)
W – ok. 80g
T – ok. 13g
Kaloryczność – ok.600 kcal
Przykład IV
100g płatków owsianych zalanych wrzątkiem
20g orzechów włoskich (rozdrobnionych)
20g ziaren słonecznika (łuskanych)
150g ugniecionego banana (średni owoc)
osobno (drugi pojemnik)
4 białka i 1 żółtko jaj
Wartość odżywcza:
B – 40g (w tym 22g roślinnego)
W – ok. 95g
T – ok. 35g
Kaloryczność – ok.870 kcal
UWAGA: wszelkie potrawy wkładane do pojemnika plastikowego musisz wcześniej schłodzić zanim zamkniesz je w nim.
Mam pytanie
Jeśli pracuje na budowie i bym brał dwa takie dania w osobne pojemniki próżniowe pierwszy bym otwierał o 11.00
a drugi ok 14.00 to czy te potrawy nie zepsują się do tego momentu ?.Temperatura waha się teraz między 18-30 st.
Na budynku kładłbym je w cieniu.
#25
Napisany 18 sierpień 2009 - 12:06

Witam. Mam pytanie. Czy któryś każdy z przykładów zalicza się jako jeden posiłek czy trzeba zrobić podwójną "dawkę"? Czyli że mam przygotować sobie 2 pojemniki i zrobić do szkoły 2 takie same posiłki.
#26
Napisany 27 wrzesień 2009 - 20:36

Pomożecie mi może nieco ukształtować dietę ... mianowicie czym i w jakiej ilości mogę zastąpić poniższe posiłki :
Ryż brązowy 100g
Szynka z indyka 50g
Pierś z kurczaka 150g
Pierś z indyka 100g
Kasza gryczana100g
Tuńczyk w wodzie ??? *-* - o co chodzi ??
Czy posiłki mają się składać codziennie z innych produktów ?? czy mogę jeść kilka razy to samo pod rząd czy należy tylko pozamieniać niektóre produkty ??
Ryż brązowy 100g
Szynka z indyka 50g
Pierś z kurczaka 150g
Pierś z indyka 100g
Kasza gryczana100g
Tuńczyk w wodzie ??? *-* - o co chodzi ??
Czy posiłki mają się składać codziennie z innych produktów ?? czy mogę jeść kilka razy to samo pod rząd czy należy tylko pozamieniać niektóre produkty ??
#27
Napisany 05 październik 2009 - 13:42

widze ze mao osob tutaj zaglada
a mogliby odpowiedziec na te niektore nurtujace uzytkownikow pytania
a mogliby odpowiedziec na te niektore nurtujace uzytkownikow pytania
#28
Napisany 05 październik 2009 - 19:54

,,Przykład I
100g ryżu
6 białek i 2 żółtka jaj posiekane drobno
150g jogurt naturalny (najlepiej beztłuszczowy)''
Do ryżu i jajek ma dodać ten jogurt (wymieszać), czy zjeść osobno? Zapewne jest to rzecz gustu....,
...ale wolę się upewnić, bo przecież każdy z tych produktów osobno może być dla mnie zabójczy!!!
100g ryżu
6 białek i 2 żółtka jaj posiekane drobno
150g jogurt naturalny (najlepiej beztłuszczowy)''
Do ryżu i jajek ma dodać ten jogurt (wymieszać), czy zjeść osobno? Zapewne jest to rzecz gustu....,
...ale wolę się upewnić, bo przecież każdy z tych produktów osobno może być dla mnie zabójczy!!!


Edytowany przez CENTAUR4334, 05 październik 2009 - 19:56 .
#29
Napisany 16 październik 2009 - 12:50

witam...
a co jesli ktos pracuje w systemie trzy zmianowym,jak wtedy by wygladala ta dieta?
a co jesli ktos pracuje w systemie trzy zmianowym,jak wtedy by wygladala ta dieta?
#30
Napisany 26 październik 2009 - 23:01

Dobry Post dzieny
#31
Napisany 21 listopad 2009 - 14:47

Jak to jest z tymi jajkami ?
Czemu w dzieciństwie rodzice twierdzili że nie powinno się jeść dużo jajek ?
Ile tych jajek dziennie mozna zjesc ? I czy faktycznie moze to byc w formie jajecznicy jak wyżej ktoś napisał czy gotowane lepiej ?
Czemu w dzieciństwie rodzice twierdzili że nie powinno się jeść dużo jajek ?
Ile tych jajek dziennie mozna zjesc ? I czy faktycznie moze to byc w formie jajecznicy jak wyżej ktoś napisał czy gotowane lepiej ?
#32
Napisany 24 listopad 2009 - 14:47

Jak to jest z tymi jajkami ?
Czemu w dzieciństwie rodzice twierdzili że nie powinno się jeść dużo jajek ?
Ile tych jajek dziennie mozna zjesc ? I czy faktycznie moze to byc w formie jajecznicy jak wyżej ktoś napisał czy gotowane lepiej ?
Zapytaj rodziców, bo to jawna bujda

#33
Napisany 24 listopad 2009 - 19:58

Żółtko ma dużo tłuszczu.
#34
Napisany 28 grudzień 2009 - 22:00

Witam!
Super post. Dużo mi uświadomił. Ale jednak mam pewne ale. A mianowicie prośbę. Ze względu że moja szkoła jest jaka jest wolałbym zachować dla siebie to że ćwiczę, mam dietę itp. I dlatego proszę o jakieś przepisy na kanapki które mogą stanowić 1 no góra 2 posiłki dziennie.
Z góry dzięki.
Super post. Dużo mi uświadomił. Ale jednak mam pewne ale. A mianowicie prośbę. Ze względu że moja szkoła jest jaka jest wolałbym zachować dla siebie to że ćwiczę, mam dietę itp. I dlatego proszę o jakieś przepisy na kanapki które mogą stanowić 1 no góra 2 posiłki dziennie.
Z góry dzięki.
#35
Napisany 29 grudzień 2009 - 20:04

No słuchaj do kanapki możesz włożyć wszystko serek czy rybę to już obojętne chociaż rybę czuć to bardziej polecam kanapki z twarogiem :) albo po prostu weś pierś z kurczaka wsadź w kanapkę i zajadaj

#36
Napisany 04 styczeń 2010 - 21:51

ten temat jest świetny:) Cwiczę już trochę ale nigdy nie przejmowałem się za bardzo dietą, nie myslalem że jest to az tak wazne .Dopiero od niedawna. I to jest właśnie to że wiara np w szkole smialaby sie z moich posiłkow ale gdyby jadł to ktoś kto ma np 40 pare centow w bicu to juz inna sprawa bo widac ze on cwiczy to ma diete.
#37
Napisany 12 styczeń 2010 - 22:15

Jak Myślicie Ktory z przykładów jest najlepszy?
#38
Napisany 13 styczeń 2010 - 16:10

Mleko nie jest odpowiednie dla żadnej z diet ze względu na laktozę co do indyka popieram
#39
Napisany 13 styczeń 2010 - 16:12

marsjanki1992 Kolego ja też myślałem ze moja szkoła źle przyjmie że na diecie jestem :) ale taka prawda że nabrali dla mnie szacunku przez wyrzeczenia które w tej diecie wprowadziłem :) nie przejmuj się nikim :) ważne jest to co ty o sobie sądzisz

#40
Napisany 14 luty 2010 - 21:46

Cała technika diety na masę opiera się na regularnym, nie przesadnym posilaniu się.
Tak, jak pisze wyżej, zaleca się jadać 5 razy w ciągu dnia.
Tak, jak pisze wyżej, zaleca się jadać 5 razy w ciągu dnia.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników