Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta dla początkującego kulturysty

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
uzytkownik_20444

uzytkownik_20444

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 71 postów

W oparciu na tematy z forum ułożyłem sobie taką dietę:

 

Nie podaję wagi bo będzie się to różnić w zależności jak będę miał ochotę, najważniejsze żeby bilans na koniec dnia się zgadzał

 

I posiłek:

 

Źródło białka: Jaja / Odżywka białkowa / Szynka z kurczaka

Źródło węglowodanów: Płatki owsiane / bułka żytnia

Źródło tłuszczy: Jaja / Oliwa z oliwek

 

II posiłek:

 

Źródło białka: Serek wiejski / Ryba / Jaja

Źródło węglowodanów: Bułka żytnia

Źródło tłuszczy: Orzechy / Ryba / Migdały

 

III posiłek:

 

Źródło białka: Kurczak / Wołowina / Indyk

Źródło węglowodanów: Ziemniaki / Ryż / Kasza / Makaron

Źródło tłuszczy: -

 

IV posiłek:

 

Źródło białka: Kurczak / Wołowina / Indyk

Źródło węglowodanów: Ziemniaki / Ryż / Kasza / Makaron

Źródło tłuszczy: Oliwa z oliwek / słonecznik

 

V posiłek:

 

Źródło białka: Ryba / Twaróg półtłusty / Jaja

Źródło węglowodanów: -

Źródło tłuszczy: Ryba / Twaróg półtłusty + oliwa z oliwek/ Jaja

 

Na koniec dnia powinno być coś takiego:

 

WW: 4,0 - 4,7 / kg B: > 2,0 T: 1,5

 

Do tego po każdym treningu białko + wafle ryżowe z dżemem 100% owoców / carbo

Nie wliczałem dodatków typu warzywa, owoce, sosy itp.


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
uzytkownik_243441

uzytkownik_243441

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 787 postów

OK. Staraj się żeby szynka miała dużą zawartość mięsa w sobie


  • 0

#3
uzytkownik_19768

uzytkownik_19768

    Extreme Bodybuilding

  • Mod Ogólny
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 63869 postów

Kompozycje posiłków i źródła BTW jak najbardziej ok.

Wartości także dobrane prawidłowo.


  • 0

#4
uzytkownik_20444

uzytkownik_20444

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 71 postów

Jeśli chodzi o szynkę, to mama wybiera raczej te lepsze, żadnych mielonek czy konserw. Najczęściej jest to polędwica sopocka lub polędwica z piersi kurczaka.


  • 0

#5
uzytkownik_856312

uzytkownik_856312

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 31369 postów

Mimo wszystko wiadomo ile mięsa jest w tych szynkach.. Wybieraj pierś lub jej podroby, bo wcale tak wiele więcej nie zapłacisz


  • 0

#6
uzytkownik_7222

uzytkownik_7222

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 749 postów

No jak szynka jest tańsza (gdzie jak sami robimy szynę przykładowo ze 150 g mięcha wychodzi nam 100 g gotowego produktu po obróbce) niż samo mięso to chyba wiadomo co mamy w składzie %%)


  • 0

#7
uzytkownik_20444

uzytkownik_20444

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 71 postów

Ja jem sporadycznie, a nie jest wcale tańsza bo to jedne z droższych wędlin, po prostu alternatywa gdy się wstanie rano i nie chcę się nic robić, 1-2 w tygodniu %)


  • 0