Proszę o dietę dzienną :D mam 59kg spalam dziennie ok. 2500 kalorii a moje zapotrzebowanie na bialko to 118 gram :D Z góry dzięki!

Dieta dla początkującego przy treningu FBW
Rozpoczęte przez
uzytkownik_581166
, cze 18 2013 20:09 (
6 odpowiedzi na ten temat
)
#1
Napisany 18 czerwiec 2013 - 20:09

#2
Napisany 18 czerwiec 2013 - 20:13

Ja po prosze o jednorożca i Słonia na łańcuchu :D
Diete sam sobie ukladasz my tylko sprawdzamy i poprawiamy
#3
Napisany 18 czerwiec 2013 - 20:15

Jeśli jesteś takim leniem by poszukać i przeczytać tematy przypięte, zapraszamy na http://plany.suple.net/?dieta
Dostaniesz indywidulaną diete... i dalej sam nie będziesz umiał jej robić
Edytowany przez Kuczli, 18 czerwiec 2013 - 20:15 .
#4
Napisany 18 czerwiec 2013 - 20:17

Dobra więc inaczej :D (nie wnerwiaj się tak tam na górze, bo ja jeszcze nie ogarniam :P
ŚNIADANIE (600 KCAL, 20g BIAŁKA)
ZUPA MLECZNO – OWOCOWA
Składniki:
1,5 szklanki mleka 2%,
70g musli z owocami suszonymi i orzechami,
średni banan (120g – masa bez skórki).
II ŚNIADANIE (360 KCAL, 29g BIAŁKA)
KANAPKI Z TWAROŻKIEM
Składniki:
2 kromki razowego chleba żytniego (80g),
pół kostki sera twarogowego chudego (100g),
1/3 opakowania jogurtu naturalnego (50g),
pomidor (100g),
kawałek ogórka świeżego (50g),
łyżka posiekanej natki pietruszki.
Ser rozgnieść widelcem i zmieszać z jogurtem i natką. Zjeść z pieczywem i kawałkami warzyw.
POTRENINGOWY POSIŁEK (370 KCAL, 35g BIAŁKA)
KURCZAK Z WARZYWAMI i RYŻEM
Składniki:
Pół opakowania ryżu białego (50g suchej masy),
130g filetu z piersi kurczaka, średnia marchewka (120g),
¼ małego brokuła (100g).
Sposób przygotowania: Mięso ugotować, pokroić na drobne kawałki i pomieszać z ugotowanymi warzywami i ryżem.
Zobacz także: Żywienie i zdrowie a aktywność fizyczna
OBIAD (750 KCAL, 35g BIAŁKA)
SPAGHETTI
Składniki:
100g (sucha masa) makaronu spaghetti,
120g chudego mięsa mielonego,
pół puszki pomidorów bez dodatków (200g),
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
mała cebula (50g),
2 łyżki oleju rzepakowego,
przyprawy: szczypta soli, pieprzu, świeże lub suszone zioła.
Sposób przygotowania: Mięso poddusić z pomidorami i posiekaną cebulą na oleju, dodać koncentrat, trochę wody, poddusić i doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente i zmieszać z sosem.
PODWIECZOREK (230 kcal, 8g białka)
SAŁATKA OWOCOWA Z JOGURTEM
Składniki:
pół jabłka (100g),
pół banana (60g – masa bez skórki),
pół kiwi (60g),
opakowanie jogurtu naturalnego (150g).
Sposób przygotowania: Owoce pokroić na kawałki i polać jogurtem.
KOLACJA (530 kcal, 25g białka)
KANAPKI Z POLĘDWICĄ
Składniki:
2 małe grahamki (100g),
2 łyżeczki margaryny (10g),
8 plasterków polędwicy sopockiej (80g),
mała papryka (150g),
liście sałaty,
łyżeczka oliwy z oliwek.
ZUPA MLECZNO – OWOCOWA
Składniki:
1,5 szklanki mleka 2%,
70g musli z owocami suszonymi i orzechami,
średni banan (120g – masa bez skórki).
II ŚNIADANIE (360 KCAL, 29g BIAŁKA)
KANAPKI Z TWAROŻKIEM
Składniki:
2 kromki razowego chleba żytniego (80g),
pół kostki sera twarogowego chudego (100g),
1/3 opakowania jogurtu naturalnego (50g),
pomidor (100g),
kawałek ogórka świeżego (50g),
łyżka posiekanej natki pietruszki.
Ser rozgnieść widelcem i zmieszać z jogurtem i natką. Zjeść z pieczywem i kawałkami warzyw.
POTRENINGOWY POSIŁEK (370 KCAL, 35g BIAŁKA)
KURCZAK Z WARZYWAMI i RYŻEM
Składniki:
Pół opakowania ryżu białego (50g suchej masy),
130g filetu z piersi kurczaka, średnia marchewka (120g),
¼ małego brokuła (100g).
Sposób przygotowania: Mięso ugotować, pokroić na drobne kawałki i pomieszać z ugotowanymi warzywami i ryżem.
Zobacz także: Żywienie i zdrowie a aktywność fizyczna
OBIAD (750 KCAL, 35g BIAŁKA)
SPAGHETTI
Składniki:
100g (sucha masa) makaronu spaghetti,
120g chudego mięsa mielonego,
pół puszki pomidorów bez dodatków (200g),
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
mała cebula (50g),
2 łyżki oleju rzepakowego,
przyprawy: szczypta soli, pieprzu, świeże lub suszone zioła.
Sposób przygotowania: Mięso poddusić z pomidorami i posiekaną cebulą na oleju, dodać koncentrat, trochę wody, poddusić i doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente i zmieszać z sosem.
PODWIECZOREK (230 kcal, 8g białka)
SAŁATKA OWOCOWA Z JOGURTEM
Składniki:
pół jabłka (100g),
pół banana (60g – masa bez skórki),
pół kiwi (60g),
opakowanie jogurtu naturalnego (150g).
Sposób przygotowania: Owoce pokroić na kawałki i polać jogurtem.
KOLACJA (530 kcal, 25g białka)
KANAPKI Z POLĘDWICĄ
Składniki:
2 małe grahamki (100g),
2 łyżeczki margaryny (10g),
8 plasterków polędwicy sopockiej (80g),
mała papryka (150g),
liście sałaty,
łyżeczka oliwy z oliwek.
takie coś znalazłem(dobra jest ta dieta?)
#5
Napisany 18 czerwiec 2013 - 20:20

Wypełnij profil, tzn ile lat, staż itp
#6
Napisany 18 czerwiec 2013 - 20:34

juz
#7
Napisany 19 czerwiec 2013 - 10:27

Kolego poczytaj troszkę to forum a na pewno znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania , każdy z nas układał dietę sam lub za pomocą linku który wrzucił kolega wyżej , najpierw musisz obliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie na białko,węglowodany oraz tłuszcze pomogą ci w tym kalkulatory oraz wzory dostępne na tym forum oraz w sieci , musisz też określić czy chcesz przybrać na masie czy też chcesz pozbyć się zbędnych kilogramów, popatrz w innych tematach jak to wygląda ułóż coś na spokojnie i wrzuć do oceny , dwa dni później zaczniesz dietę nic się nie stanie a będziesz miał tą satysfakcję ze doszedłeś do tego sam , chyba że masz to gdzieś to skorzystaj z linka zamieszczonego wyżej.