Witam
Od półtora miesiąca jestem na diecie coś w stylu CKD .
Obecnie treningu siłowego nie mam :/ (własna siłownia w przygotowaniach, gdzieś od początku marca powinna być gotowa)
Wiek 30lat
Wzrost 174cm
Waga 82kg (spadło przez te 1,5misiaca 5-6kg)
Sucha masa mięśniowa 65kg (szacunkowo) czyli około 130g białka 2g/kg
Tryb aktywności : niski , praca siedząca
Inna aktywność: 3xtyg pompki-150/przysiady w seriach, spacery , remont mieszkania 2-3h dziennie po pracy.
Aerobów na razie brak / jak się ociepli to do pracy rowerkiem 13km.
Zapotrzebowanie kaloryczne około 2400-2600 dziennie.
Dieta 6xtyg:
1. 9:00 jajecznica 3 jaja (200g), 3 plastry wędliny (36g), oliwa z oliwek (10g) B:32, W:1, T:30, Kalorie: 402
2. 12:00 3 parówki/kiełbasa 150g. B:20, W:5, T:32, Kalorie: 388g
3. 15:00 szprot w pomidorach/Tuńczyk w oleju/Tunczyk w wodzie + oliwa 11g B:20-30 , W:0-10, T:8-11, Kalorie: 192-227
4. 18:00 Pierś kurczaka 150g, oliwa z oliwek 15g, warzywa B:33, W:0, T:20, Kalorie: 312
5. 21:00 Twaróg półtłusty 150g, olej z siemienia lnianego 15g/makrela wędzona 150g. B:25-31, W:0-4, T:20-23: Kalorie: 296-331
W sumie: B:130-148, W:6-20, T:110-116 , Kalorie: 1590-1660 (deficyt około 800).
ładowanie węglami 1 dzień :(ze wzgledu na dość mało treningu/wysiłku 2-3posiłki z węglami typu : spagetti/ryz/pizza itd).
Ogólnie samopoczucie dobre, głodu nie czuć .
Jakieś propozycje czy coś zmieniać robiąc od marca FBW 3xtyg ?
Cel dojście do 70kg , poprawa siły/kondycji , następnie Split/masa i dieta zbilansowana.
#1
Napisany 16 luty 2012 - 10:48

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Dieta dla 17-latka - problem z apetytem
,
Plan do oceny.
,
Plan treningowy FBW do oceny
,
Trening FBW do oceny
| Powrót do formy
,
Trening do oceny
#2
Napisany 16 luty 2012 - 20:21

Przede wszystkim pasowałoby dopasować dietę do aktualnego poziomu tkanki tłuszczowej, popracowałbym na posiłku nr 2 zdecydowanie (chodzi o jakość)
#3
Napisany 16 luty 2012 - 21:53

Przede wszystkim pasowałoby dopasować dietę do aktualnego poziomu tkanki tłuszczowej, popracowałbym na posiłku nr 2 zdecydowanie (chodzi o jakość)
Jak rozumieć dopasowanie diety do poziomu tkanki tł ?
Licząc metodą obwodu pasa i wagi ciała , wychodzi mi 22,37% (BF)
Co do posiłku 2 to w miarę możliwości bedę się starać zamieniać na posiłek 4. (kura/oliwa/warzywa)
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników