kgtam :)
Ze względów zdrowotnych nie mogę spożywać produktów mlecznych, tak więc jestem zdany tylko na mięcho, wyrzuciłem także WPC i Kreatynę.
Ograniczam także produkty z wysoką zawartością błonnika, zawierające pestki, pełne ziarno, także dużo warzyw. Tłuszcze poniżej 70G.
Prosto mówiąc jest nas dwoje, Ja i Crohn :D
Więc trochę o mnie:
Wiek 25
Wzrost 174
Waga 83
Maksy:
Płaska: 100
Martwy 155
Siady 120
Fronty 80
OHP 55.
Masuję ile się da (cel 90kg)
Więc co jem:
1. Sniadanie:
Bułka pszenna 100g
Szynka (chuda, z kurczaka, z indyka) 100g
jajko gotowane 60g
Pomidor bez skórki
2. II sniadanie
tak samo jak 1 plus banan.
3.Obiad
Ryz biały 100g
Piers z kurczaka 150g
Jakieś lekkie warzywka
4. Kawa i Biszkopty 150g
5. Powtórka z Obiadu w tych samych proporcjach.
Przed Snem 20g oliwy z oliwek (kielon)
Wychodzi 3000kcal 165B 430W 65T
W dni treningowy dorzucam węglę.
Dieta jest lekko strawna, wszystko gotowane, ewentualnie piekarnik/grill takie troche RAW bo i bez przypraw teoretycznie.
Moje pytanie co byście zmienili z Diecie, bo nie jest idealna ale czuję się na niej dobrze.
Skąd czerpać wapń??
Z Supli używam tylko multiwitaminę od KFD.

Dieta 3000kcal +/-. Bezmleczna.
#1
Napisany 19 wrzesień 2017 - 19:51

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 19 wrzesień 2017 - 23:07

Jeśli chodzi o śniadanie i II śniadanie nie trzeba wspominać, że bułka pszenna nie jest dobrym rozwiązaniem pod względem wartości odżwyczych, mikroelementów i minerałów, posiada wysoki IG / wysoka ilość amylopektyn ( 1 bułka dziennie czy raz na jakiś czas 2-3 bułki nie będą najgorszą alternatywą jednak nie warto aby stanowiły 200g węglowodanów w jadłospisie ) Do tego pakowane kupne szynki w plastrach również posiadają utraconą część wartości odżwyczych, niepełną zawartość danego rodzaju mięsa, sięgającą czasem 80-90%
Wychodzi tutaj około 35g tłuszczu mogące posłużyć jako substrat energetyczny dla organizmu z 2 jajek oraz 20ml oliwy, więc dobrym pomysłem okaże się dodanie tłuszczu w postaci: tłuste ryby / mięso, owoce morza, jaja, orzechy, olej kokosowy, lniany itp.
Biszkopty to kolejny zbędny produkt skutecznie utrudniający procesy związane z dbaniem o swoją sylwetkę.
Jeżeli chodzi o wapń zacząłbym od wód wysokozmineralizowanych, orzechów czy pomarańczowych owocach.
#3
Napisany 20 wrzesień 2017 - 08:34

Dzięki za info. Szynki kupuje świeże w lokalnym sklepie choć pewnie nie wiele to zmienia.
Bułki zredukuje do ilości jednej dziennie ewentualnie dwóch na tydzień.
Tylko czym zastąpić pszenna bułe? Moze płatki owsiane na słodko np z dżemem??
#4
Napisany 21 wrzesień 2017 - 00:52

Pszenną bułkę zastąpić najlepiej źródłem najlepszej jakości węglowodanów wraz z zawartością mikroelementów jak z podstawowych produktów: Ryże - basmati / jaśminowy, Kasze gryczane, orkiszowe, jaglane itp, ziemniaki, bataty, płatki owsiane, makarony czy pieczywo pełnoziarniste żytnie.
Dżem domowej roboty może służyć jako dodatek do posiłku, jednak kupne w sklepie to źródło wyłącznie ogromnej ilości sacharozy, więc warto go ograniczyć do minimum.