Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czym smarujecie pieczywo w diecie na masie?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
xwojaxx

xwojaxx

    Chyba zostanę tu na dłużej

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1113 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 5 lat
    Czym smarujecie pieczywo w diecie na masie? oczywiście masło odpada
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    taksobie

    taksobie

      Spam to mój żywioł

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6015 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Północna Polska
    • Staż [mies.]: >140

    oczywiście masło odpada

    A to czemu?
    • 0

    #3
    Viktoro

    Viktoro

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 649 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Żelastwa
    • Staż [mies.]: 6+
    Masło o ile wiem jest to zły cholesterol LDL, Zły cholesterol zwiększa ryzyko chorób serca gdyż ta forma cholesterolu osadza się na ścianach tętnic. Aby ograniczyć poziom tej frakcji należy ograniczyć spożycie nasyconych kwasów tłuszczowych i izomerów trans (produkty pochodzenia zwierzęcego np. mięso, masło, tłuste mleko oraz margaryny utwardzane, ciastka, frytki, chipsy)
    Pozdrawiam, Viktoro :ziober:
    • 0

    #4
    Dran0

    Dran0

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3951 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wypizdów Zdrój
    • Staż [mies.]: 1
    A ciekawostką jest, że na Słowacji nie używają masła tylko majonezu. :teletubbies:
    • 0

    #5
    taksobie

    taksobie

      Spam to mój żywioł

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6015 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Północna Polska
    • Staż [mies.]: >140
    Nie dajmy się zwariować. Zawsze lepiej masło niż margarynę. Na diecie na masę, można sobie na trochę więcej pozwolić i jeśli już decydujemy się jeść pieczywo, to ciężko znaleźć coś smaczniejszego niż masło. Ostatecznie jeżeli ktoś naprawdę dba o to co je, to zrezygnuje także z pieczywa.
    • 1

    #6
    lechita18

    lechita18

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1745 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 25
    Nie przesadzajmy, trochę masła nie zaszkodzi
    • 0

    #7
    Testoholic

    Testoholic

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 835 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 25
    Kurde, teraz wszystko jest szkodliwe. Moi rodzice od dziecka jedzą margaryny i masła (nie, nie te wiejskie, domowe) codziennie i jakoś żyją i mają się dobrze. Tego nie jedz, bo cholesterol, tamtego nie jedz, bo powoduje raka. Dajcie spokój...

    Jak chcesz, to możesz smarować nawet smalcem, byle byś się nie zalał :P
    • 0

    #8
    arcanis

    arcanis

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 554 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    Spróbuj masła orzechowego.
    • 0

    #9
    tunathefish

    tunathefish

      sssss wonrzownike /\/\/\/\/\O~

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2073 postów
  • Wiek: 40
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    Cholesterol srelol...Jak byście siedzieli na dupie w domu oglądali cały dzień TV obżerali się czipsami, czekoladą i zachlewali piwem to się można bać złego cholesterolu.

    Będąc aktywnym i prowadząc zdrową zbilansowaną dietę nie ma się czego bać. Ile Wy tego masła byście musieli jeść żeby Wam zaszkodziło. Jaja też mają sporo cholesterolu i co? Nie jecie ich?

    Z resztą nie do końca jest jasne czy cholesterol z pożywienia przekłada się na nasz poziom jaki mamy, mitów na temat cholesterolu jest wiele.
    • 0

    #10
    xwojaxx

    xwojaxx

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1113 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 5 lat
    chce ograniczyć tłuszcze a dobrze by było czymś chleb pełnoziarnisty posmarować cholesterolem sie nie przejmuje
    • 0

    #11
    As95

    As95

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1096 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piekary Śląskie
    • Staż [mies.]: 2011r
    Albo rybki albo akwarium.

    No chyba, że nie smarujesz chleba tłuszczami, to spoko. Ale PAMem się chyba nie da :D.
    • 0

    #12
    slawek4129

    slawek4129

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1070 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    Viktoro: Masło o ile wiem jest to zły cholesterol LDL, Zły cholesterol zwiększa ryzyko chorób serca gdyż ta forma cholesterolu osadza się na ścianach tętnic. Aby ograniczyć poziom tej frakcji należy ograniczyć spożycie nasyconych kwasów tłuszczowych i izomerów trans (produkty pochodzenia zwierzęcego np. mięso, masło, tłuste mleko oraz margaryny utwardzane, ciastka, frytki, chipsy)
    Pozdrawiam, Viktoro


    No to wiesz jeszcze mało. Doczytaj temat i nie pisz głupot.
    Pozdrawiam

    Edytowany przez slawek4129, 03 grudzień 2012 - 20:40 .

    • 0

    #13
    Grzejnik120

    Grzejnik120

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 984 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:NL
    • Staż [mies.]: 10

    Masło o ile wiem jest to zły cholesterol LDL, Zły cholesterol zwiększa ryzyko chorób serca gdyż ta forma cholesterolu osadza się na ścianach tętnic. Aby ograniczyć poziom tej frakcji należy ograniczyć spożycie nasyconych kwasów tłuszczowych i izomerów trans (produkty pochodzenia zwierzęcego np. mięso, masło, tłuste mleko oraz margaryny utwardzane, ciastka, frytki, chipsy)
    Pozdrawiam, Viktoro :ziober:



    tyle ludzi je masło tyle lat i jakoś nie chorują .... co ty pierdazielisz :)

    ja normalnie smaruje chleb masłem czy margaryna, zalezy co jest pod reka(jestem na masie)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko