Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy to moze byc przerost nadnerczy - interperetacja wyników

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
maztey

maztey

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 11 postów

Po dłuzszych poszukiwaniach słabego przyczyn słabej kondycji i kiepskiego libido zrobiłem badania hormonalne. Podejrzewam ze moze to byc przerost nadnerczy (zwiekszony progesteron, androgeny i SHGB)
Ogolnie czuje sie jak bym miał Tt na minimalnym poziomie a jak czytałem na wikipedii oznaki andropauzy to prawie wszystko pasowało.

 

Ogolnie od tego roku juz nawet na siłownie nie moge chodzic bo regeneracja po ciwiczeniach mega długa, ogolnie siły tez spadły. 

 

Progesteron 0,36 ng/ml          norma <0,14

DHEA 6,70 ng/ml                   norma 1,7-6,10
Testosteron 980 ng/dl             norma 280 - 800
SHGB 84 nmol/l                      norma 18 - 54

Estradiol 35 pg/ml                   norma 11,3 - 43

ATCH 46,50 pg/ml                   norma 7 - 63
Kortyzol 16,7 ug/dl                   norma 6 - 19

Jest tu może ktos kto ma podobą sytuacje alebo juz sie leczy w tym kierunku.
Nie wiem czy przy przeroscie nadnerczy można jeszcze wrócic na siłownie a co wazniejsze odzyskać libido. Ogolnie mało jest na necie o leczeniu facetów. Z tego co czytałem kobietom daja tabletki antykoncepcyjne.


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
kravmaga

kravmaga

    KFD to mój dom ;)

  • Aktywny user KFD
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4565 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat

    kolego idz do lekarza, pokaz badania , zleci ci pewnie jeszcze badania dodatkowe i bedziesz wiedział,

    forum to nie miejsce na takie porady


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko