Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy taka dieta ma sens?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
johny393

johny393

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 6 postów

Witam,

Na wstepie:

Waga: 120kg

Wzrost: 183cm

Wiek: 25

Endomorfik.

Chciałbym zabrać się za gubienie tkanki tłuszczowej.

Czy taka dieta jaką ułożyłem ma sens?

Czy takie obcięcie węgli i taka ilość białka i tłuszczu da efekt?. Czy nie jest za mało kcal?

IMG_20180603_202628.jpg

IMG_20180603_202611.jpg IMG_20180603_202546.jpg IMG_20180603_202528.jpg IMG_20180603_202506.jpg IMG_20180603_202644.jpg

Z góry dziękuję za pomoc. 😉

 

 


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Kactuzz

Kactuzz

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 222 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna

    Codziennie boczek jeszcze smażony na redukcji? :D

    Generalnie to ta dieta jest słaba. Już pomijam, że za dużo nabiału jak na redukcje, ale uwierz mi takie odcięcie węgli to jest dramat. Wiem bo sam kiedyś dawno temu próbowałem.

     

    Poczytaj trochę o low carb, na początek jak ograniczysz lekko węgle (generalnie im późniejsza pora tym mniej węgli - ostatni posiłek bez) wystarczy. Możesz co najwyżej co jakiś czas ucinać sobie węgle.

    Przy takiej wadze wystarczy jak pójdziesz na siłkę, po siłce trochę cardio, wywalisz słodycze, słodkie napoje. Do tego oczywiście jeść poniżej zapotrzebowania - tylko pamiętaj żeby nie ucinać od razu za dużo bo w dalszych etapach będzie coraz ciężej gubić sadło, a w końcu może się okazać, że jesz 1500 kcal i chcesz dalej ucinać kalorie :D

     

    Nie ruszaj od razu z takimi ostrymi wyliczeniami bo się szybko zrazisz, zwłaszcza jeżeli wcześniej tego nie robiłeś. To powyżej wystarczy.


    • 0

    #3
    Sound-John

    Sound-John

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 25 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin

    Ma, ale nie przy takiej podaży białka. Odejmij minimalnie 90g z białka i dodaj te kalorie głównie do tłuszczy.

    Nie mówiąc już o tym, że przy takim bilansie jaki umieściłeś wyżej samo mięcho będzie konwertowane przez organizm do węgli. I niesie za sobą poważne obciążenie nerek i problemy z zaparciami, jeżeli zapodasz dużych ilości błonnika.


    • 0

    #4
    Axi93

    Axi93

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 987 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7 Lat

    Opisany powyżej system żywienia można nazwać niskowęglowodanowym jednak najczęściej przy podaży węglowodanów oscylującej przy wartościach 50g WW jest to dieta ketogenna w zależności od indywidualnych możliwości jednostki do wytwarzania ciał ketonowych ( kwasu beta-hydroksymasłowego, acetonu, kwasu acetooctowego ), magazynowania, wytwarzania, transportowania glukozy itp. 

     

    Warto również wiedzieć czy obecnie uprawiasz jakąś wzmożoną aktywność fizyczną, jak często i z jaką intensywnością, oraz jak żywiłeś się wcześniej i jak długo stosujesz obecny plan który wstawiłeś. 

     

    Twoja dieta jest ubogoernegetyczna jesli chodzi o główne substraty ( tłuszcze / węglowodany ), warto żebyś zwiększył podaż tłuszczu kosztem niewielkiego zmniejszenia podaży białka --> Mniejsza ilość np: dhap i brak nasilenia lipogenezy przy udziale mogat2 ze względu na np: zwiększone możliwości glukoneogenezy ( Duża ilość białka w diecie ). W przypadku większej ilości tłuszczu ( np: krótko / średniołańcuchowe ) powstanie więcej ciał ketonowych będących świetnym zamiennikiem dla glukozy. 

     

    Zatem w zależności od tego jaki prowadzisz tryb życia, czy chorujesz przewlekle, lub niestale, czy miewasz wysoki poziom stresu, czy się odpowiednio wysypiasz i regenerujesz trzeba będzie odpowiednio zwiększyć ilość tłuszczu w diecie przy niewielkiej rezygnacji z białka. 


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko