#1
Napisany 10 maj 2012 - 15:01

#2
Napisany 10 maj 2012 - 15:05

#3
Napisany 10 maj 2012 - 15:23

#4
Napisany 10 maj 2012 - 15:27

#5
Napisany 10 maj 2012 - 15:30

#6
Napisany 10 maj 2012 - 15:32

Zależy gdzie.
Nada się na każdy posiłek, przecież to mięso jest :P
Jeśli jest Cię stać to kupowałbym tylko indyka, a nie kuraka.
#7
Napisany 10 maj 2012 - 15:33

I co jeszcze? Nie widziałem filetów z indyka po ponad 30zł, chyba że masz problemy z matematyką.z indyka 2 razy droższa:)
Co do głównego pytania to tak samo dobre mięso jak i z kurczaka. Stosować zamiennie.
U mnie ceny kształtują sie na poziomie: kurczak 15zł, indyk 19-20zł.
Edytowany przez `Adrian, 10 maj 2012 - 15:34 .
#8
Napisany 10 maj 2012 - 15:42

miałem napisac prawie 2 razy droższa u mnie pierś z kuraka 11,99 zł za kg a indyka 23.99 :)I co jeszcze? Nie widziałem filetów z indyka po ponad 30zł, chyba że masz problemy z matematyką.
Co do głównego pytania to tak samo dobre mięso jak i z kurczaka. Stosować zamiennie.
U mnie ceny kształtują sie na poziomie: kurczak 15zł, indyk 19-20zł.
#9
Napisany 10 maj 2012 - 15:47

Aa to przepraszam. Coś widze, że w moich okolicach indyk najtańszy.miałem napisac prawie 2 razy droższa u mnie pierś z kuraka 11,99 zł za kg a indyka 23.99 :)
#10
Napisany 10 maj 2012 - 15:48

#11
Napisany 10 maj 2012 - 16:01

#12
Napisany 10 maj 2012 - 16:12

#13
Napisany 10 maj 2012 - 17:49

#14
Napisany 10 maj 2012 - 17:57


Ale wartościowości indyk ma lepsze :)
#15
Napisany 10 maj 2012 - 17:58

o patrz, ja sobie pozwalam codziennie na kurczaka i wydaję 360zł/miesiąc a jest tanszy od indyka.Pierś z indyka jest lepsza, gdyż ma mniej tłuszczu. Ale niestety jest droga, aby codziennie na nią sobie pozwolić to wydać trzeba kwotę rzędu ~100zł na miesiąc.
co z tego ze ma mniej tluszczu? raz ze sa to wartosci sladowe, a dwa, dlaczego kazdy sie boi tłuszczu -.-
Edytowany przez Furious1337, 10 maj 2012 - 17:58 .
#16
Napisany 10 maj 2012 - 20:33

jutro popatrze w okolicy za mięsem z indorów
#17
Napisany 10 maj 2012 - 20:40

A ten znowu posty pzepisane z poprzednich, do tego bez sensu... 100zł ? Mhm..Pierś z indyka jest lepsza, gdyż ma mniej tłuszczu. Ale niestety jest droga, aby codziennie na nią sobie pozwolić to wydać trzeba kwotę rzędu ~100zł na miesiąc.
Co do mięsa - U mnie (Słubice Woj. Lubuskie) 1kg piersi z kurczaka - 12zł indyk 22zł. Jeśli chodzi o ten tłuszcz to tak jak wyżej pisali, są to naprawdę małe ilości poza tym jak dla mnie indyk jest za suchy wolę kurczaka.
Edytowany przez Ghano, 10 maj 2012 - 20:41 .
#18
Napisany 10 maj 2012 - 23:18

W sklepach w których bywam pierś z kurczaka kosztuje od 14,99 zł do 17 zł a pierś z indyka od 16,99 zł do 19,99 zł przy czym od rzu dodam że 16,99 zł za pierś z indyka to była promocja na którą 2 razy trafiłem.
#19
Napisany 11 maj 2012 - 00:18


#20
Napisany 11 maj 2012 - 01:50


Moim skromnym zdaniem dywagacje na temat ilości tłuszczu w cycach to już zboczenie
Jedz różne mięcha
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników