Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy 13,75 zł/ kg za kurczaka to dużo?

- - - - -

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

#1
andre22331

andre22331

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 19 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    hej mam pytanie chce ułożyć sobie tanią diete ale nie wiem czy mi się uda, chodzę sprawdzam pytam i mam pytanie czy waszym zdaniem
    13,75zł za kuraka to dużo? z biedronki

    ile wy płacicie za kuraka? pytam głównie o niego bo tego zapewne idzie wam najwięcej ale jakbyście napisali też inne produkty to bym się ie obraził:)


    Pozdrawiam i przepraszam, jeżeli lipny dział
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
    Superanabolon | mozna cynk czy nie ? , Prosze o pomoc w 2 cyklu | Czy na 2 cykl moge se zastosowac testosteron skoro 1 tez byl tesc ? , Czy można trenować partie 2 razy w tygodniu żeby je dopompować? , Nitrobolon + CM3 | Czy może coś innego? , Kaloryczność piersi z kurczaka z grilla

    #2
    Jimmy Pif-Paf

    Jimmy Pif-Paf

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2956 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Nowy Sącz
    • Staż [mies.]: ...+1
    Dział nie ten ale ok ... prawie 14 zł za cycki z kury to dużo ja zawsze biorę po 11 na hurtowni .
    • 0

    #3
    impuls

    impuls

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2040 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Stolica WM Olsztyn
    • Staż [mies.]: w toku
    ja mam 14zl / kg
    • 0

    #4
    kamil231

    kamil231

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 98 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 0
    taka przecietna cena , w wiekszosci sklepow
    • 0

    #5
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    j.w. optymalna cena - można znaleźć czasami taniej, ale są i dużo droższe
    • 0

    #6
    Aggressor

    Aggressor

      Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15119 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Siemianowice
    • Staż [mies.]: 11lat
    Ceny kuroka obecnie wahaja sie od 10-16zł w zaleznosci od tego czy to hurt, detal ,jakie miejsce itp.
    • 0

    #7
    MMajk

    MMajk

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3207 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Chełm
    • Staż [mies.]: 24
    cena dobra u mnie tez ok 14zl. idz do dzialu dieta tam wszystkiego sie dowiesz
    • 0

    #8
    młody91

    młody91

      młody miszczu:))

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3177 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    Mintaj mrożony,umnie w tesco jest po 8zł za 1/kg,tylko na 100g tam jest mniej białka wiec trzeba go więcej zjeść
    • 0

    #9
    ###Scorpion###

    ###Scorpion###

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3841 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Aleksandrów Łódzki
    • Staż [mies.]: 5 lat

    Mintaj mrożony,umnie w tesco jest po 8zł za 1/kg,tylko na 100g tam jest mniej białka wiec trzeba go więcej zjeść

    Tylko,ze po odmrozeniu ,zostaje niewiele do jedzenia,bo wiekszosc to lod-po rozptopieniu woda.
    • 0

    #10
    młody91

    młody91

      młody miszczu:))

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3177 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    po części tak ale jest to nie wielka różnica,biorę kawałek ten filet i on jest poprostu otoczony lekka warstwa lodu,tak wygląda przed rozmrożeniem.W sklepie jednak płacisz cenę brutto czyli z lodem,+ w mintaju jest mniej białka niż w cycku kury ale dobra odmiana.Czasem jak jest promocja i stoi po 7,50kg czyli 2kg=1kg cycka
    • 0

    #11
    Lodi

    Lodi

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 558 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:okolice Poznania
    • Staż [mies.]: 41
    u mnie w takim jakby najlepszym (największy, dużo produktów) markecie cyc kuraka chodzi po 15,99 zł/kg ... :/
    • 0

    #12
    Wierus

    Wierus

      Amor patriae nostra lex

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9427 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:71
    • Staż [mies.]: xxx
    młody, różnica jest ogromna, bo tam coś koło nawet 70% glazury wchodzi na 1kg tego " mintaja" , także gra nie warta świeczki, zwłaszcza, że jakościowo mięso też wiele do życzenia pozostawia.
    • 0

    #13
    młody91

    młody91

      młody miszczu:))

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3177 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    Na pewno nie 70%,tej glazury nie jest dużo,aczkolwiek nigdy nie ważyłem jednego fileta z glazurą,po czym tego samego fileta po rozmrożeniu.Tak czy siak ja tam lubię szamać te mintaje,białko mają tłuszczu nie mają tak więc ok
    • 0

    #14
    ~Biały

    ~Biały

      KFD Ultra

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1253 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:....
    • Staż [mies.]: 26
    dobra cena u mnie po 16zl jest
    • 0

    #15
    jasju

    jasju

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1861 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: 2
    dziś w olsztyńskim raście kupiłem 20 kilo po 10,99zł heh:), a normalnie po 13 zł chodzi jak jest jakaś promocja
    • 0

    #16
    gianbuffon

    gianbuffon

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 575 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    13-14 zł to normalna cena. U mnie w Biedronce i Polo też tyle kosztuje. Jak nie masz w pobliżu innych sklepów, to śmiało możesz kupować.
    Warto przeglądać gazetki promocyjne i zaglądać do większych sklepów, bo od czasu do czasu są promocje za np. 11 zł i wtedy można zrobić większe zapasy :)
    • 0

    #17
    HEJTER

    HEJTER

      Rzeźbiarz

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6459 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:..
    • Staż [mies.]: 1
    Jest jakis przepis regulujacy ilosc glazury na rybach i nie jest to 70 % %) woda jest wstrzykiwana w filet aby to ominac takze jak nie masz wody na filecie to masz w filecie %)
    • 0

    #18
    Pobyku_MASA

    Pobyku_MASA

      Zwykły Chłopak

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4313 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Dąbrowa Górnicza
    • Staż [mies.]: 30
    Młody91 weź sobie zważ tego mintaja kiedyś to Ci szczena opadnie %) Z 250g po całkowitym rozmrożeniu i spłynięciu wody jak zostanie 100g to można powiedzieć, że jest to mintaj dobrej jakości %) Z drugiej strony jest to też chyba jedna z najdroższych wód na rynku %)
    Niestety tego ścierwa co zostaje rybą nazwać nie mogę, bo koło ryby to nawet nie leżało.
    Droższe z zamrażarki w markecie niewiele lepsze niestety.

    Jak nie kupisz żywca albo nie złowisz sam to zapomnij o rybie. Własnoręcznie ukatrupisz, oczy wydłubiesz, łeb odrąbiesz, flaki wyprujesz %) to będziesz jadł rybę, a tak to lepsze lub gorsze zmielone i zamrożone rybie gówno co najwyżej. Tuszka ze sklepu też mi wałem śmierdzi, bo pewnie wymoczona i wypryskana, żeby nie zaśmierdła zbyt szybko. Poza tym najprzyjemniejsza cześć - bestialskie znęcanie się nad bidnym stworzeniem boskim ktoś zrobił za Ciebie i jeszcze mu musisz zapłacić za to %)

    13-14 za cyca z kwoki to typowa cena. W Auchan do świąt był u mnie po 10.99 to kupowałem na zapas, jak mówiłem ile ma nałożyć to zawsze się każda spojrzała w twarz %) bo tak to normalnie nawet nie patrzą na ludzi tylko jadą jak maszyny (jak to w marketach). A ostatnio zonk 17 pln bez groszy także przegieli i się rozglądam za nowym "dostawcą" głównego budulca masy %)
    • -1

    #19
    młody91

    młody91

      młody miszczu:))

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3177 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    Białko w środku jest? jest,zwierzęce?zwierzęce,smakuje rybą więc jjem,dla mnie może to być tam i wiewiórka zamrożona czy kot %) ważne że białko jest i już
    • 0

    #20
    Aggressor

    Aggressor

      Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15119 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Siemianowice
    • Staż [mies.]: 11lat
    To dam wam rade - jak chcecie miec rybe troche lepszej jakosci i duzo (naprawde duzo) mniej glazury to trzeba kupowac rybe w tafli , generalnie dostaniecie je raczej w hurtowniach , jeden minus jaki jest to to ze taka tafelka to 9kg lub wiecej , ja na sklep kupuje dosc czesco rybe w tafli , jest oczywiscie troche drozsza + radze wybierac tez troche drozsze ryby (czyli olac pange i mintaja ) a raczej celowac w dorsza. Ja na hurtowni dorsza w tafli kupuje po jakies 15-15,5zł /kg fakt ze 9kg kupic to spory wydatek ale glazury jest na moje oko o 70% mniej niz w rybie w kawałkach (mowie calkiem powaznie), dlatego mimo ze na sklepie gonie go za 18,99zł to ludzie biora go dosc czesto wlasnie z powodu wiele mniejszej glazury i lepszego smaku ryby.
    Polecam takze rozgladac sie za cyckami z indyka czasem jak jest promocja to cena robi sie taka sama jak za kurczaka :)
    Dobrym wyjsciem sa ryby wędzone - ryba po obwedzeniu traci troche wody dzieki czemu placimy za rybe po obrobce gotowa do jedzenia , w sklepie kilo makreli to wydatek rzedu 13-14zł mozna tez wcelowac w flądre ktore jest nawet nieco tansza , a z tego co zauwazylem malo cwiczacych zjada wedzone ryby.

    Generalnie teraz siedze troche w spozywce to poznalem troche myków i wiem czego unikac i gdzie jak oszukują.

    9/10 zbadanych ryb w kawalkach ma przekroczona norme juz na glazurze zewnetrznej (nie liczac tego co ktos juz pisal ze woda takze jest wciskana do srodka).
    Jak jecie puszki rybne to wiedzcie ze tam wartosci spozywcze z opakowania prawie nigdy sie nie pokrywaja z zawartoscia. (pomijam tutaj tunczyka w oleju czy sosie wlasnym).

    Edytowany przez Aggressor, 09 luty 2011 - 01:12 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko