Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ciasto bez jakichkolwiek zbóż - czy ktoś zna?

- - - - - ciasto gluten zboze

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Akuku.Wapno

Akuku.Wapno

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 786 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    Czy robił ktoś może ciasto Lub substancje ktora po upieczeniu jest w miare twarda i da sie na nią coś postawic i oczywiscie zjesc w miare smacznie :P ? Całkowicie wyeliminowałem zboża z diety i naszła mnie ochota na pizze. Może wie ktoś jak zrobć w miare twardy, chrupiący spód. Dzieki za odp.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
    Termogenik bez kofeiny i innych pobudzaczy | termogenik bez kofeiny i innych pobudzaczy , Czy mam zdrowy kręgosłup? | Skrzywienie kręgosłupa? , Nadwaga czy prawidłowa waga? 192 cm 93 kg , Kreatyna na pierwszy cykl | Czy już pora,ile zażywać? , Zdjęcia suplementów | czyli pochwal się swoim plastikiem (folią) po białku i gainerze

    #2
    Layt

    Layt

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2435 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wrocław
    • Staż [mies.]: mało
    W dziale przepisy kulinarne natknąłem się na taką pizzę której spód był zrobiony ze zmielonych w blenderze płatków owsianych, bierz poprawkę na czas pieczenia bo jak dasz standard 20-30min spalisz ją. Ja jednak jeżeli robię pizze to wg przepisu predesa i używam mąki żytnej typu 2000.
    • 0

    #3
    Cesc04

    Cesc04

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 297 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Inowrocław
    • Staż [mies.]: 9
    twaróg+jajka+otręby

    bez zboża raczej pizzy nie upieczesz
    • 0

    #4
    Akuku.Wapno

    Akuku.Wapno

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 786 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    Własnie chodzi o to żeby czymś zastąpic te otreby/owsiane.
    • 0

    #5
    Tov3k

    Tov3k

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1196 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:---
    • Staż [mies.]: 24
    Chyba tylko omlet Cie ratuje %%)
    • 0

    #6
    tomek2102

    tomek2102

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 355 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:daleko...
    • Staż [mies.]: 36
    Zamiast zwykłej mąki zbożowej daj skrobie ziemniaczaną! Ale uprzedzam że nie testowałem!
    • 0

    #7
    Cesc04

    Cesc04

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 297 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Inowrocław
    • Staż [mies.]: 9
    Są jeszcze mąki ryżowe, gryczane, kukurydziane... wiele ich.
    Utrudniasz sobie życie, raz na jakiś czas mąka ci nie zaszkodzi..
    • 0

    #8
    dawidnowak207

    dawidnowak207

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2382 postów
    Dokładnie,przeciez jesli nie jesz zboaz ogołem,wiec jesli raz zjesz nic ci sie nie stanie,nie przesadzaj :D
    • 0

    #9
    Akuku.Wapno

    Akuku.Wapno

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 786 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    Lece na tłuszczówce, nie chce zbytnio mieszać paliw WW z tłuszczem. Bo na pizze bez mąki z ciastem o bardzo małej zawartości WW nie pochodzącej z maki mógłbym sobie nie oszczędzać na miesie i serze + warzywa. :crazysex:

    A ciasto z twarogu, jajek i proszku do pieczenia?

    Co do mąki ziemianczanej. To jak kluski ślaskie wychodzą to może spróbuje ulepić kawałeczek ciasta i zobacze. :P %%)

    Edytowany przez Akuku.Wapno, 22 czerwiec 2012 - 22:12 .

    • 0

    #10
    Cesc04

    Cesc04

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 297 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Inowrocław
    • Staż [mies.]: 9
    proszek do pieczenia służy do 'zwiekszania objętości ciasta'.
    jako alternatywa dla mąki się nie nadaje :)
    • 0

    #11
    BornToFight

    BornToFight

      Struś Pędziwiatr

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 8975 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:najstarsze
    • Staż [mies.]: 28
    słyszałam, że ktoś upiekł ciasto ze zmielonych orzechów zamiast mąki, ale musiałbyś więcej info w necie poszukać
    • 1

    #12
    Akuku.Wapno

    Akuku.Wapno

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 786 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8

    proszek do pieczenia służy do 'zwiekszania objętości ciasta'.

    To to wiem %%)

    z orzechów, ale trzeba troche sie namielić :P

    Chodzi o to żeby było w miare wytrzymałe, twarde i zjadliwe :P %%)
    • 0

    #13
    dawidnowak207

    dawidnowak207

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2382 postów
    ja mam przepis na ciasto z białek jaj,tylko musiał bym go znalesc
    • 0

    #14
    Akuku.Wapno

    Akuku.Wapno

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 786 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    byłbym wdzięczny.
    • 0

    #15
    staniolele

    staniolele

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1368 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 0
    A spróbuj coś z tego wykombinować:

    "Chleb"
    500g orzechów


    2 jajka
    50-100 ml mleka
    kostka drożdży

    Mielimy orzechy i mieszamy z jajami. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże i mieszamy z resztą masy. Całość zostawiamy by się połączyło na 60min, mieszamy/ugniatamy i na znowu odstawiamy na 30 min. Potem do piekarnika 200 stopni na 30-40 min.

    I coś z tego przepisu sobie zrób, pokombinuj ;)


    EDIT:
    Jakbyś miał chrapkę na omleta:


    "Omlet po francusku"
    3-6jaj30g masła (lub słonina, boczek)1-2 pomidory bez skórki (z puszki)4 łyżki parmezanu lub startej mozzarelli2 łyżki śmietany 30%pieprz, sól, bazylia, cząber

    Jajka, bazylię, śmietanę, sól, pieprz mieszamy i wlewamy na rozgrzany tłuszcz na średnim ogniu. Gdy jajka wystarczająco się zetną, wrzucamy podgrzane i drobno posiekane pomidory z serem i zawijamy omlet na pół, zmniejszamy ogień, po 2-3 minutach przerzucamy na drugą stronę.

    Edytowany przez staniolele, 23 czerwiec 2012 - 10:28 .

    • 2

    #16
    Cesc04

    Cesc04

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 297 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Inowrocław
    • Staż [mies.]: 9

    To to wiem %%)

    z orzechów, ale trzeba troche sie namielić :P

    Chodzi o to żeby było w miare wytrzymałe, twarde i zjadliwe :P %%)


    jak wiesz to po co piszesz, na samym proszku ciasta nie zbudujesz
    • 0

    #17
    dawidnowak207

    dawidnowak207

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2382 postów
    Znalazłem przepis,lecz jest mała zawartosc mąki zytniej 2000 typ,jesli chcesz podam ci go
    • 0

    #18
    Akuku.Wapno

    Akuku.Wapno

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 786 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    to

    Cytat
    proszek do pieczenia służy do 'zwiekszania objętości ciasta'.

    To to wiem


    Wiem do czego słuzy proszek.

    Znalazłem przepis,lecz jest mała zawartosc mąki zytniej 2000 typ,jesli chcesz podam ci go

    jakbyś mógł. Wszysto sie przyda.

    Edytowany przez Akuku.Wapno, 23 czerwiec 2012 - 10:52 .

    • 0

    #19
    Piniu21

    Piniu21

    • KFD pro
    • Pip
    • 27 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    Ja ostatnio robiłem ciasto z fasoli :) całkiem niezłe - fasola z puszki, jaja, troszkę otrębów pszennych (ale myślę ze bez tez by było ok) i proszek do pieczenia.
    Wrzuć w googla "ciasto fasolowe" pełno tego :)
    • 1

    #20
    Akuku.Wapno

    Akuku.Wapno

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 786 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    Dzieki +
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko