#1
Napisany 22 czerwiec 2012 - 14:25

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 22 czerwiec 2012 - 14:28

#3
Napisany 22 czerwiec 2012 - 14:44

bez zboża raczej pizzy nie upieczesz
#4
Napisany 22 czerwiec 2012 - 14:50

#5
Napisany 22 czerwiec 2012 - 17:09


#6
Napisany 22 czerwiec 2012 - 18:42

#7
Napisany 22 czerwiec 2012 - 18:54

Utrudniasz sobie życie, raz na jakiś czas mąka ci nie zaszkodzi..
#8
Napisany 22 czerwiec 2012 - 21:42

#9
Napisany 22 czerwiec 2012 - 22:12


A ciasto z twarogu, jajek i proszku do pieczenia?
Co do mąki ziemianczanej. To jak kluski ślaskie wychodzą to może spróbuje ulepić kawałeczek ciasta i zobacze. :P

Edytowany przez Akuku.Wapno, 22 czerwiec 2012 - 22:12 .
#10
Napisany 22 czerwiec 2012 - 22:21

jako alternatywa dla mąki się nie nadaje :)
#11
Napisany 22 czerwiec 2012 - 22:24

#12
Napisany 22 czerwiec 2012 - 23:20

To to wiemproszek do pieczenia służy do 'zwiekszania objętości ciasta'.

z orzechów, ale trzeba troche sie namielić :P
Chodzi o to żeby było w miare wytrzymałe, twarde i zjadliwe :P

#13
Napisany 23 czerwiec 2012 - 06:27

#14
Napisany 23 czerwiec 2012 - 10:22

#15
Napisany 23 czerwiec 2012 - 10:27

"Chleb"
500g orzechów
2 jajka
50-100 ml mleka
kostka drożdży
Mielimy orzechy i mieszamy z jajami. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże i mieszamy z resztą masy. Całość zostawiamy by się połączyło na 60min, mieszamy/ugniatamy i na znowu odstawiamy na 30 min. Potem do piekarnika 200 stopni na 30-40 min.
I coś z tego przepisu sobie zrób, pokombinuj

EDIT:
Jakbyś miał chrapkę na omleta:
"Omlet po francusku"
3-6jaj30g masła (lub słonina, boczek)1-2 pomidory bez skórki (z puszki)4 łyżki parmezanu lub startej mozzarelli2 łyżki śmietany 30%pieprz, sól, bazylia, cząber
Jajka, bazylię, śmietanę, sól, pieprz mieszamy i wlewamy na rozgrzany tłuszcz na średnim ogniu. Gdy jajka wystarczająco się zetną, wrzucamy podgrzane i drobno posiekane pomidory z serem i zawijamy omlet na pół, zmniejszamy ogień, po 2-3 minutach przerzucamy na drugą stronę.
Edytowany przez staniolele, 23 czerwiec 2012 - 10:28 .
#16
Napisany 23 czerwiec 2012 - 10:30

To to wiem
![]()
z orzechów, ale trzeba troche sie namielić :P
Chodzi o to żeby było w miare wytrzymałe, twarde i zjadliwe :P
jak wiesz to po co piszesz, na samym proszku ciasta nie zbudujesz
#17
Napisany 23 czerwiec 2012 - 10:49

#18
Napisany 23 czerwiec 2012 - 10:51

Cytat
proszek do pieczenia służy do 'zwiekszania objętości ciasta'.
To to wiem
Wiem do czego słuzy proszek.
jakbyś mógł. Wszysto sie przyda.Znalazłem przepis,lecz jest mała zawartosc mąki zytniej 2000 typ,jesli chcesz podam ci go
Edytowany przez Akuku.Wapno, 23 czerwiec 2012 - 10:52 .
#19
Napisany 03 lipiec 2012 - 12:40

Wrzuć w googla "ciasto fasolowe" pełno tego :)
#20
Napisany 03 lipiec 2012 - 23:05

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników