Tak jak w pytaniu.Na diecie low carb najlepiej jeść tylko pierś z kurczaka czy też można np.udko,skrzydełko;>Bo lepiej się opłaca i wiadomo taniej wychodzi kupić kurczaka i podzielić sobie i w tym mamy jeszcze do wykorzystania udko i skrzydełko.
2.Lepiej jest gotować pierś z kurczaka,udko czy skrzydełko czy smażyć na patelni?
3.Czy dużo się różni zawartość białka w udku i skrzydełku od piersi?
#1
Napisany 07 wrzesień 2012 - 12:51

#2
Napisany 07 wrzesień 2012 - 12:54

Możesz też jeść inne części, tylko pamiętaj żeby wliczyć dodatkową porcje tłuszczu w bilans.
Lepiej gotować, bo unikasz dodatkowych gramów tłuszczu
Sprawdź w tabelach
Lepiej gotować, bo unikasz dodatkowych gramów tłuszczu
Sprawdź w tabelach
#3
Napisany 07 wrzesień 2012 - 13:06

Tłuszczy mam przy mało akurat;) Bo lepiej się opłaca kupić całego niż tylko pierś z kurczaka;)a w całym też są inne więc nie będę wyrzucał ich tylko zużyję
Przy tej diecie każdy tak robi wszystko przy wadze ,czy na oko;>

Przy tej diecie każdy tak robi wszystko przy wadze ,czy na oko;>
#4
Napisany 07 wrzesień 2012 - 13:27

Podłączam się tutaj.
Jeśli jem skrzydełka to skórkę trzeba ściągnąć?
Tzn. ja gotuję, więc chyba nie?
Jeśli jem skrzydełka to skórkę trzeba ściągnąć?
Tzn. ja gotuję, więc chyba nie?
#5
Napisany 07 wrzesień 2012 - 13:36

Myślę,że lepiej ściągnąć mniej tłuszczu;)
#6
Napisany 07 wrzesień 2012 - 13:54

Myślę,że lepiej ściągnąć mniej tłuszczu;)
W sumie to racja, ale trochę z tym roboty.
No ale dziś zapomniałem kupić makreli, także zjadłem ze skórką.
Musiałem jakoś nadrobić brak tłuszczu. :)
A co myślicie o nodze z kurczaka?
Mimo wszystko sam filet...jest tak drogi, że brak słów. :D
Edytowany przez Fatkiller, 07 wrzesień 2012 - 13:57 .
#7
Napisany 07 wrzesień 2012 - 14:15

Wiem o co chodzi;)Najlepiej moim zdaniem jest kupić całego kurczaka np.w jakiejś promocji i wtedy obrobić sobie go w sensie podzielić
I wtedy masz piersi,2 skrzydełka i udka;)Bo kupować same piersi to drogi interes;/Są strasznie drogie;/ a takim sposobem masz więcej miąska i też jest wartościowe;)Ja zamierzam kupować całego kurczaka bo tak bym daleko nie zaciągnął;)A więc tak;
Udko z kurczaka 100g ma-125 kcal Białko-17,8g Tłuszcz 6g
Skrzydełko 100g ma-184kcal Białko-19g, Tłuszcz 12g
Tak to wygląda;)Pierś ma trochę więcej białka więc można przy udku czymś dobić te białko

I wtedy masz piersi,2 skrzydełka i udka;)Bo kupować same piersi to drogi interes;/Są strasznie drogie;/ a takim sposobem masz więcej miąska i też jest wartościowe;)Ja zamierzam kupować całego kurczaka bo tak bym daleko nie zaciągnął;)A więc tak;
Udko z kurczaka 100g ma-125 kcal Białko-17,8g Tłuszcz 6g
Skrzydełko 100g ma-184kcal Białko-19g, Tłuszcz 12g
Tak to wygląda;)Pierś ma trochę więcej białka więc można przy udku czymś dobić te białko

#8
Napisany 07 wrzesień 2012 - 18:27

udko czy skrzydelko bedzie mialo podobna ilosc białka, ale problem polega na tym zeby uzyskac tyle miesa z udka czy skrzydelka co z piersi musisz duzo kupic, odchodza kosci chrzastki skorka a wliczac musisz samo mieso wiec wcale nie wydaje mi sie ze to takie oplacalne
#9
Napisany 07 wrzesień 2012 - 18:40

Aż mnie naszedł smaczek na skrzydełko, to chyba najlepsza część kury.
Podłączę się więc do tematu: czy skrzydełko będzie dobre jak podgrilluje je na grillu elektrycznym?
Podłączę się więc do tematu: czy skrzydełko będzie dobre jak podgrilluje je na grillu elektrycznym?
#10
Napisany 07 wrzesień 2012 - 18:41

Będzie w porządku.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników