Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bigos pakera

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Killer4434

Killer4434

    jestem zjebem

  • Aktywny user KFD
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4209 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:ok Kielc
    • Staż [mies.]: 9-10
    SKŁADNIKI :
    - 1 kapusta włoska lub pekińska ( ok 400 g)
    - 400g fileta z piersi z kurczaka
    - 3 cebule
    -o,5 kg pieczarek
    - vegeta, pieprz do smaku
    - pomidory z puszki( 400 g- okolo 1 puszka)
    - 100 g chleba pumpernikiel

    PRZYGOTOWANIE:
    - kapuste pokroić na cienkie paski i wrzucić do garnka z zimną wodą
    - pokrój cebule i pieczarki, połóz je warstwowo na kapuscie( najpierw cebulę potem pieczarki)
    oczyszczone filety pokroj w kostke i połoz na pieczarki
    - wszystko posyp obficie vegetą
    - przykryj całośc pokrywką i duż przez około 30 minut na małym ogniu ( gdy kapusta stanie sie zbyt miekka skróć czas do 20-25 minut)
    - po 30minutach dodaj pomidory z puszki i duś wszystko kolejne 10 minut
    - podawaj z kasz gryczaną lub pieczywem razowym( polecam pumpernikiel)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA
    88g białka
    65 g węglowodanów
    4 g tłuszczu

    SMACZNEGO!!!
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
    masóweczka | dla młodych chudych pakerów , Trening dla starego pakera wasze opinie , Bigos tradycyjny , Od zera do pakera by Wisher %) | Redukcja , masowanie i praca nad definicją , Bigos

    #2
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    No przepis na serio bardo spoko.
    Ja jedynie wywaliłbym Vegetę a zamiast niej dał przyprawy w których nie ma glutaminianu sodu.
    Poza tym jedzonko boskie!
    • 0

    #3
    Adriane

    Adriane

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 263 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:malmö
    • Staż [mies.]: 12
    robie to w weekend odrazu, dzieki wielkie za to!
    • 0

    #4
    adeegee

    adeegee

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 2 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:West Bromwich
    • Staż [mies.]: 12
    Dobre to... nie spodziewałem się ale na prawdę danko daje radę
    • 0

    #5
    kamilftw

    kamilftw

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1193 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36
    meh, stary przepis z REBEL-u jesli dobrze pamietam, był tam fajny przepis na naleśniki białkowe, masz może ten numer?

    Edytowany przez kamilftw, 10 październik 2010 - 18:06 .

    • 0

    #6
    Pensador

    Pensador

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 168 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    Z rebela. Ja mam ten numer. Niestety jutro wyjezdzam, bo mogłbym wrzucic przepis albo skan. %-)
    • 0

    #7
    Hefaisto

    Hefaisto

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 132 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Elbląg
    • Staż [mies.]: 29
    w swieta razem z rybka i barszczykiem z uszkami , beda delicje ^^
    • 0

    #8
    Pumbiak

    Pumbiak

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1009 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    Dobry przepis, świetne sobie zrobić taki gar na np całą niedzielę, bo w tygodniu to nie ma jak...
    Za tydzień spróbuje! :D
    • 0

    #9
    kuls92

    kuls92

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 33 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7

    meh, stary przepis z REBEL-u jesli dobrze pamietam, był tam fajny przepis na naleśniki białkowe, masz może ten numer?

    U nas na siłowni leży ten numer , jeżeli jeszcze potrzebujesz to mogę wrzucić na forum .

    pozdrawiam !
    • 0

    #10
    Mastah Mares

    Mastah Mares

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 24 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sląsk
    • Staż [mies.]: 4
    Już mi sie dusi bigosik :D
    Ładny pomysł :P

    Pózniej Wam napisze jakie walory smaku ;)
    • 0

    #11
    DajKamienia

    DajKamienia

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 257 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 13
    Z góry sorry za archeologię ale czy nie lepiej zamiast kapusty włoskiej/pekińskiej dać kiszonej?
    • 0

    #12
    Damian.Brzeg

    Damian.Brzeg

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 20 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sucha Górna
    • Staż [mies.]: 8+
    Napewno spróbuję ! późnie napiszę jak smakuje, Dzięki
    • 0

    #13
    BigSkull

    BigSkull

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 254 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    Jadłem - tylko, że bez pieczarek. Bigos jak bigos, ale filet znacznie poprawia smak.
    • 0

    #14
    xwojaxx

    xwojaxx

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1113 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 5 lat
    Tylko pamietajcie że bigos sie miesza łokciem
    • 1

    #15
    J4kuza

    J4kuza

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 794 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Okolice WWA
    • Staż [mies.]: na +
    widząc tytuł "bigos pakera" spodziewałem się, że w przepisie będzie białko w prochu albo inne "anaboliki" %%) ale widzę całkiem spoko ;)
    • 0

    #16
    DajKamienia

    DajKamienia

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 257 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 13

    Z góry sorry za archeologię ale czy nie lepiej zamiast kapusty włoskiej/pekińskiej dać kiszonej?


    Zrobiłem na kiszonej i smakuje powiem szczerze wybornie :) Jeszcze dodam, że można zrobić sobię odskocznie od kuraka i dać zamiast tego mięcho z piersi z indyka.
    • 0

    #17
    Valniety

    Valniety

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 28 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Petrykozy
    • Staż [mies.]: 12
    Mam pytanie :).
    Ile wychodzi tego bigosu z tylu produktów powyżej ? Mam na myśli produkcje masową, że tak powiem xD

    Edytowany przez Valniety, 13 styczeń 2013 - 14:53 .

    • 0

    #18
    DajKamienia

    DajKamienia

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 257 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 13
    Masz podaną wagę przecież. Objętościowo wychodzi go cały duży gar. Z tym, że ja polecam przepis nieco zmodyfikować i wrzucić 1 kg kapusty z tym, że kiszonej :)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko