Witam, czy białko rosline wliczamy do bilansu kalorycznego czy poprostu odliczac je i zastąpić je białkiem zwierzęcym? Bo nie rozumiem tego ze niektórzy mówią zeby nie wliczac a niektorzy zeby wliczac. Z drugiej strony jezeli bede odliczał to białko roslinne i pózniej dawał inne np z kurczaka, serka wiejskiego to bedzie wiecej kalorii.
#1
Napisany 09 lipiec 2013 - 08:38

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 09 lipiec 2013 - 08:42

#3
Napisany 09 lipiec 2013 - 09:17

to czyli białko z pomidorów mało wartosciowe jest prawda?
#4
Napisany 09 lipiec 2013 - 09:21

#5
Napisany 09 lipiec 2013 - 09:26

nie wliczaj, chyba ze do np twarogu dodasz 2 jajka lub miarke wpc wtedy smialo licz wszystko
#6
Napisany 09 lipiec 2013 - 13:19

Witam, czy białko rosline wliczamy do bilansu kalorycznego czy poprostu odliczac je i zastąpić je białkiem zwierzęcym?
zdecydowanie wliczać, z tym ze najlepiej łączyć w posiłku z białkiem zwierzecym dla uzupłenienia puli aminokwasów
nie wliczaj, chyba ze do np twarogu dodasz 2 jajka lub miarke wpc wtedy smialo licz wszystko
dlaczego, przeciez twaróg to nie białko roslinne
... chyba ze coś źle zrozumiałem
#7
Napisany 09 lipiec 2013 - 13:30

no i ciekawe jest pól na pól wiec nie wiem.
#8
Napisany 09 lipiec 2013 - 16:03

Zdecydowanie wliczać.
Do kolegi wyżej - dobrze rozumiesz, że twaróg to nie białko roślinne.
#9
Napisany 09 lipiec 2013 - 16:08

okej, chciałem sie tylko upewnic. Dzieki.
#10
Napisany 09 lipiec 2013 - 16:22

Do kolegi wyżej - dobrze rozumiesz, że twaróg to nie białko roślinne.
pytanie raczej z gatunku retorycznych dlatego zatanowiło mnie co massive miał na myśli
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników