Skocz do zawartości

Zdjęcie

BCAA i spożywanie

- - - - - pytanie

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
PabloEktomorfik

PabloEktomorfik

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 128 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 84

    Witam, otóż chciałbym zapytać czy jak biorę BCAA czy powinienem przerwy robić?

    Biorę od bardzo długiego czasu, różne BCAA olimpu i jednej firmy nie pamiętam nazwy.

    Dawkuję porcja przed i po, jest to proszek a więc jedna miarka jest to koło  ~3g czyli 6 gram w dni treningowe.

    A że ja trenuję 6 dni w tygodniu ponieważ moim spotem jest MMA a więc tak wypada to biorę BCAA 6 razy w tygodniu 2 razy dziennie.

    Chyba jest git, co?

    Może zamiast któregoś przed czy po treningu czytałem że fajnie jest brać z rana.

    Co o tym myślicie?

    Z góry dziękuje za odpowiedzi :D!!


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Genovese

    Genovese

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1919 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: długi

    BCAA(aminokwasy rozgałęzione) bierzesz przez cały czas tak jak białko.

     

    Możesz rano na czczo przed  treningiem , w trakcie także i po treningu.

     

    Ja stosuje wyłącznie przed aerobami.


    • 1

    #3
    PabloEktomorfik

    PabloEktomorfik

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 128 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 84

    Moje życie to jedne wielkie aeroby :) dziękuje za odpowiedź! 


    • 0

    #4
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63867 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    To tak jakbyś pytał czy możesz robić przerwe od mięsa ;)

     

    To nic innego jak aminokwasy stanowiące 30% puli aminokwasowej cząsteczki białka budującego nasze mięsnie.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko