Skocz do zawartości

Zdjęcie

Batony proteinowe

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
adasiek1

adasiek1

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    *
    POPULARNY

    Witam! Wkońcu udało mi się zrobić batony proteinowe z piekarnika które(!) nie są suche

    Nie wiesz co zjeść w szkole, pracy, na wyjściu czy w innych miejscach gdzie nie ma miejsca na przygotowanie pełnego posiłku? Idealnym rozwiązaniem są batony proteinowe! Mają one węglowodany złożone, dobrze wchłanialne białko, i zdrowe tłuszcze (np super tłuszcze omega 3) Jest to zdrowa przekąska dla każdego niezależnie od tego czy trenujesz czy tylko szukasz sposobu na dobre odżywianie w pracy

    Składniki

    -Kakao Naturalne (3 łyżeczki)
    -Masło orzechowe (2 łyżki)
    -3 jajka (na obrazku mam 5 ale wkońcu sie zdecydowałem na 3)
    -Wiórki kokosowe (według uznania)
    -Białko (150 gram - Ja dałem mix białek)
    -Orzeszki ziemne (75 gram- moga też być inne orzechy albo migdały, ja miałem tylko takie)
    -Dżem niskosłodzony (Dodałem 140 gram ale następnym razem dam więcej to dzięki niemu batony nie są suche)
    -Płatki owsiane (400 gram)

    Jak zrobić:
    Płatki owsiane wsypać do miski i dodać reszte składników oprócz wiórków kokosowych. Dokładnie wszystko wymieszać. Na blaszce uformować batony. DO rozgrzanego piekarnika (180 stopni na termoobiegu) wsadzić batony na 12 minut.

    Załączone miniaturki

    • Super zajebyste batony proteinowe 1.jpg
    • Super zajebiste batony proteinowe 2.jpg

    • 6

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Papaj1996

    Papaj1996

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1186 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów

    jakbyś dodał jeszcze BTW było by fajnie


    • 0

    #3
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Cała masa na batony ma

    3286,8 kcal  
    204,3 gram Białka 
    335,25 gram Węglowoadanów w tym 77,80 gram Cukrów 
    120,85 gram Tłuszczy 


     


    Edytowany przez adasiek1, 14 sierpień 2013 - 15:27 .

    • 0

    #4
    Edwino

    Edwino

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 667 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Stargard Szczeciński
    • Staż [mies.]: XX

    Wyglądają jak nie powiem co  %%) .  Smaczne są ? Łap + za fatygę. 


    • 0

    #5
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Tak wiem, że wyglądają dziwnie :D  Są bardzo smaczne, nie są suche jak inne batony z piekarnika. Robiąc je sugeorwałem się filmikiem Pawła Groma ale jego batony są suche bo nie dodał dżemiku ^^ 

    A oto ten filmik
    http://www.youtube.c...h?v=O9BrfM2Uc80


    • 1

    #6
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Za 2 razem dodałem pół małego słoika 140 gram i pół dużego słoika nie pamietam ile gram ale wyszły jeszcze lepsze :) 


    • 0

    #7
    kaaaarol

    kaaaarol

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 684 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10

    wszystko git tylko ze marnujesz bialko dajac je do wypiekow,traci ono swoje wartosci wiec lipa.


    • -1

    #8
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Gdzie tak wyczytałeś? xd 


    • 0

    #9
    Edwino

    Edwino

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 667 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Stargard Szczeciński
    • Staż [mies.]: XX

    wszystko git tylko ze marnujesz bialko dajac je do wypiekow,traci ono swoje wartosci wiec lipa.


    Czyli ,że jak gotujesz pierś (poddajesz obróbce termicznej) też traci swoje wartości ?


    • 0

    #10
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Jemu chyba chodziło o białko w proszku xd Faktycznie sprawdziłem w google i znalazłem że podczas pieczenia traci się około 15% białka ale to i tak nie tak dużo xd Nadal polecam te i inne batony z piekarnika.


    • 0

    #11
    kaaaarol

    kaaaarol

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 684 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10


    Czyli ,że jak gotujesz pierś (poddajesz obróbce termicznej) też traci swoje wartości ?

     

    chodzi mi oczywiscie o bialko serwatkowe WPC, sam MOD napisla ze te bialka nie nadaja sie do wypiekow bo traca swoje wartosci.


    • 0

    #12
    Edwino

    Edwino

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 667 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Stargard Szczeciński
    • Staż [mies.]: XX

    Może podasz jakieś konkretne fakty dlaczego się tak dzieje, a nie "sam MOD napisał"? Nie przeczę ,że tak nie jest ale wydaję mi się ,że utrata białka to pewnie jakieś 20%


    • 0

    #13
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Jak już pisałem wyczytałem w google że to około 15% xd 


    • 0

    #14
    kaaaarol

    kaaaarol

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 684 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10

    Może podasz jakieś konkretne fakty dlaczego się tak dzieje, a nie "sam MOD napisał"? Nie przeczę ,że tak nie jest ale wydaję mi się ,że utrata białka to pewnie jakieś 20%

    konkretnie to sobie sam poszukaj, a mniej szczegolowo to jest fakt ze : przy dość długotrwałej obróbce w wysokich  temp. białko ulega denaturyzacji,pękają wiązania między cząsteczkowe.


     

    • 0

    #15
    marmel

    marmel

    • KFD pro
    • PipPip
    • 53 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 1

    Czy np. KFD Dessert bardziej by się do tego nadawało czy takie same skutki?


    • 0

    #16
    kaaaarol

    kaaaarol

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 684 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10

    niestety jest to to samo,w USA sa  bialak do wypiekow ale w PL lipa.


    • 0

    #17
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Jak sie boicie tego piekarnika to możecie wsadzić uformowane batony do lodówki. 


    • 0

    #18
    Merol09

    Merol09

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1636 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Ontario, CA
    • Staż [mies.]: 32

    Kiedyś jadłem bardzo podobne, w smaku są okej ;)


    • 0

    #19
    -BARTI-

    -BARTI-

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3587 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:RR

    Jak sie boicie tego piekarnika to możecie wsadzić uformowane batony do lodówki. 

    da sie piec w lodowce? %)


    • 0

    #20
    adasiek1

    adasiek1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8

    Chyba jeszcze nie ma takiej funkcji ale jak wsadzisz do lodówki na pare godzin to stwardnieją. Jeśli chcesz wybrać opcje lodówka to myśle, że dżemu już nie trzeba dodawać bo i tak będzie słodkie 


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko