Skocz do zawartości

Zdjęcie

Batoniki na masę

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
uzytkownik_132126

uzytkownik_132126

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów
Kalorie-8730.94
Węglowodany-907.53g
Białko-519.37g
Tłuszcze-334.1g
Jak oceniacie makro takich batoników? [attachment=113788:DSC_0243.jpg][attachment=113788:DSC_0243.jpg]
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
uzytkownik_906738

uzytkownik_906738

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 868 postów

Że niby w jednym batoniku taka siła drzemie?


  • 2

#3
uzytkownik_132126

uzytkownik_132126

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów

tutaj jest zdjęcie 

http://imageshack.com/i/ndeigqj



Te makro to jest w tych wszystkich batonikach :D 


  • 0

#4
uzytkownik_775604

uzytkownik_775604

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12460 postów

Skład?


  • 0

#5
uzytkownik_132126

uzytkownik_132126

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów

Płatki owsiane 

jaja kurze całe 

białko power pro biotech

twaróg chudy 

masło orzechowe

migdały

kakao 

rodzynki


  • 0

#6
uzytkownik_546304

uzytkownik_546304

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 684 postów

bialko uleglo denaturacji podczas pieczenia. Daj przepis ;)


  • 0

#7
uzytkownik_201387

uzytkownik_201387

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 486 postów

wrzuć normalnie tutaj na przez dodanie obiektu , mi się niestety nie otworzy , i napisz pełny przepis co i jak . Wiele os te makro pewnie zaciekawiło :D


  • 0

#8
uzytkownik_132126

uzytkownik_132126

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów
Napisze ile dałem składników na około 30 batonów i na około 10.
 
Na około 30 batonów:
-Dajemy do miski 1091g płatków owsianych 
-dodajemy 965g jaj kurzych całych 
-białko jakie kto ma
-450g twarogu chudego
-292g masła orzechowego
-200g migdałów 
-50g kakao 
Ja dodałem jeszcze słodzika 15 tabletek rozpuszczonych w wodzie (wody była mała ilość)
Mieszamy to wszystko dokładnie nie dodajemy żadnych płynów 
gdy wymieszamy wszystko dokładnie rozkładamy folie aluminiową na blachę a piekarnik ustawiamy na 180 stopni 
teraz naszą masę formujemy na batoniki lub ciasteczka i układamy na foli 
jak już mamy nasze batoniki na foli układamy na nich rodzynki i wkładamy do piekarnika 
dokładny czas jeszcze nie określiłem ponieważ ja zawsze je lekko ściskam i widzę jak są sprężyste i się nie rozwalają to już są gotowe 
myślę że od 20 do 30 min powinny być gotowe wykładamy je z piekarnika i jak ostygną będą o wiele twardsze i gotowe 
 
Na około 10 batonów dawałem składniki w takich ilościach:
-płatki owsiane 274g
-jaj kurze całe 297g
-białko w proszku (chodzi oczywiście o suplement)
-twaróg chudy 250g
-masło orzechowe 50-93g 
-migdały 100g
-rodzynki 
 
 
wykonanie takie samo oczywiście można dowolnie modyfikować ten przepis ja dodawałem czasami trochę budyniu do batonów.
Myślę że to tyle liczę na ocenę tych batoników. :D 

 


  • 0

#9
uzytkownik_563936

uzytkownik_563936

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 68 postów

ale wygladu nie maja :)


  • 0

#10
uzytkownik_356827

uzytkownik_356827

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 369 postów

O kurcze, gdzie to magazynować teraz ;-)


  • 0

#11
uzytkownik_775604

uzytkownik_775604

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12460 postów

Płatki owsiane 

jaja kurze całe 

białko power pro biotech

twaróg chudy 

masło orzechowe

migdały

kakao 

rodzynki

Używanie WPC do długotrwałej obróbki jest kontrowersyjne. Lepiej dorzucić kilka jaj i kostkę twarogu, zamiast prochu. Ale skład wygląda git, robiłem coś podobnego kiedyś, jak najbardziej się nadaje. 


  • 0

#12
uzytkownik_132126

uzytkownik_132126

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów
Nad wyglądem muszę jeszcze popracować a z magazynowaniem nie mam problemu ponieważ zazwyczaj ślad po nich zanika po 2 dniach :)
  • 0

#13
uzytkownik_590260

uzytkownik_590260

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 583 postów

Ciekawe masz te ilości, czemu np.

1091g płatków owsianych a nie 1100g?


  • 0

#14
uzytkownik_132126

uzytkownik_132126

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów
Akurat tyle miałem płatków owsianych jakbym miał więcej to by było 1100g dałem takie ilości jakie mogłem dac ale można to modyfikować pod siebie bez problemu
  • 0

#15
uzytkownik_230030

uzytkownik_230030

    Team KFD

  • Partner KFD
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 26420 postów

bialko uleglo denaturacji podczas pieczenia. Daj przepis ;)

 

Nie wypisuj takich bzdur


  • 3

#16
uzytkownik_546304

uzytkownik_546304

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 684 postów

to podaj linki do badan ze tak sie nei dzieje.Polskie bialak sie nie nadaj do pieczenia i tyle co z tego ze nie traca wszystkei jak np 20% ulega zniszczeniu  to lipa.


  • 0

#17
uzytkownik_906738

uzytkownik_906738

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 868 postów

to podaj linki do badan ze tak sie nei dzie

To może Ty podasz link do badań, w których będzie jak wół napisane, że tak się dzieje i dlaczego.


  • 0

#18
uzytkownik_546304

uzytkownik_546304

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 684 postów

sam sobie poszukaj na google.Poza  tym temat nei jednokronei walkowany na forum.


  • -1

#19
uzytkownik_906738

uzytkownik_906738

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 868 postów

sam sobie poszukaj na google.Poza  tym temat nei jednokronei walkowany na forum.

Doprawdy ciekawe.


  • 0

#20
uzytkownik_643626

uzytkownik_643626

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2619 postów

bialko uleglo denaturacji podczas pieczenia. Daj przepis ;)

 

To czemu białko po ścięciu ma większą przyswajalność niż surowe ? (kurze)

Nie popadajmy w skrajności...


  • 0