Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bardzo mała tarczyca

- - - - - tarczyca bol gardla tarczyca operacja bardzo mala tarczyca

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
pytan1

pytan1

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 126 postów
Witam wszystkich. Mam wszystkie objawy niedoczynności tarczycy jakie moga być włącznie z drżeniem rak, przez co nie mogę pracować!. Robiłam badania i niby wszystko jest w normie moje TSH 1,3 ulU/ml norma 0,3-3,5 ulU/ml FT3 4,1 pq/ml norma 1,4-4,2 pq/ml FT4 1,3 ng/dl norma 0,7-1,9 ng/dl usg tarczycygruczoł tarczycowy nie powiekszony w zakresie obu płatow wymiary: PP 12x9x37mm PL 10x9x37 mmmiąsz gruczołu jednorodny, bez zmian ogniskowych tchawica nieprzemieszczona dolne bieguny obu płatów powyżej wcięcia szyjnego mostka po obu stronach szyi nieprawidłowych węzłów chłonnych nie stwierdza sie -taka była diagnoza po wykonaniu badań. Po badaniach dałam sobie spokój jednakże ktoś zwrócił mi uwage- mój lekarz rodzinny, ze mam za mała tarczycę. Co się dzieje ze mną? Może znów zrobic badania?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
diego11

diego11

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 138 postów
Bardzo mała tarczyca może być skutkiem spożywania zbyt dużej ilości jodu za młodu. Czasami tarczyca dlatego,ze jest taka mała nie funkcjonuje dobrze. Jednak wyniki masz dobre.
Zrób ponownie wyniki i wspomnij dla lekarza, ze masz według innego lekarza za mała tarczycę i czy to ma znaczenie.
  • 0

#3
logan11

logan11

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 141 postów
Umnie kiedy lekarz zdiagnozował chorobe Hoshimoto również wspomniał, że mam bardzo małą tarczycę.
Podobno to rodzinne?;-)
Zapytaj swoja mame albo tate czy nie mieli problemów z tarczycą i czy nie mają przypadkiem również małej. To wszystko się wyjaśni,
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko