Skocz do zawartości

Zdjęcie

badania tarczycy do interpretacji

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Ethics

Ethics

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPip
  • 157 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 7lat

    Witam, mógłby ktoś zinterpretować takie wyniki tarczycy. Od marca do czerwca brałem T3 w okresie redukcyjnym.

    miesiąc po odstawieniu T3
    TSH 3,65 (0,27 - 4,20)
    FT3 2,17 (2,0 - 4,40)
    FT4 0,84 (0,93 - 1,71)

    4 miesiące po odstawieniu T3
    TSH 4,64 (0,27 - 4,20)
    FT3 3,63 (2,0 - 4,40)
    FT4 1,02 (0,93 - 1,71)

     

    Dodam, że po odstawieniu T3 skończyłem redukcję i do tej pory leci okres masowy. W tle teść cały czas leci.


    • 0

    #2
    fordoniak

    fordoniak

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 759 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    A jakie wyniki były przed T3? Bo teraz z nadczynnosci przy T3 wpadłeś w niedoczynnośc...
    • 0

    #3
    lalkowicz123

    lalkowicz123

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 56 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szczecin

    ja zawsze t3 sie obawialem to nie cukierki a z tarczyca nie ma zabawy rozregulowac latwo a pozniej doprowadzic wszystko do porzadku to juz nie takie hop siup 


    • 0

    #4
    blue-chees

    blue-chees

      indestructible madman:)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 8600 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:london
    • Staż [mies.]: 7lat

    ja zawsze t3 sie obawialem to nie cukierki a z tarczyca nie ma zabawy rozregulowac latwo a pozniej doprowadzic wszystko do porzadku to juz nie takie hop siup 

    jak masz zdrowa to wraca do normy bardzo szybko i nie ma z tym zadnego problemu , kolejne posty bez profilu kolego szkonczy sie to banem


    • 0

    #5
    fordoniak

    fordoniak

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 759 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz

    jak masz zdrowa to wraca do normy bardzo szybko i nie ma z tym zadnego problemu , kolejne posty bez profilu kolego szkonczy sie to banem

    ale Ethics chyba przed braniem T3 nie sprawdził czy na pewno ma zdrową...


    • 0

    #6
    bst

    bst

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 690 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ~7 lat

    Witam, mógłby ktoś zinterpretować takie wyniki tarczycy. Od marca do czerwca brałem T3 w okresie redukcyjnym.

    miesiąc po odstawieniu T3
    TSH 3,65 (0,27 - 4,20)
    FT3 2,17 (2,0 - 4,40)
    FT4 0,84 (0,93 - 1,71)

    4 miesiące po odstawieniu T3
    TSH 4,64 (0,27 - 4,20)
    FT3 3,63 (2,0 - 4,40)
    FT4 1,02 (0,93 - 1,71)

    Dodam, że po odstawieniu T3 skończyłem redukcję i do tej pory leci okres masowy. W tle teść cały czas leci.


    Idz i zrob usg tarczycy plus badanie pod katem przeciwcial tarczycowych.
    Ma ktos w rodzinie jakies choroby autoimu. ?
    Jak usg bedzie ok to mozesz sprobowac uderzyc suplementacja jod plus selen lub nawet plyn lugola. Poczytaj o tym. Niektorym to pomaga.
    • 0

    #7
    blue-chees

    blue-chees

      indestructible madman:)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 8600 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:london
    • Staż [mies.]: 7lat

    ale Ethics chyba przed braniem T3 nie sprawdził czy na pewno ma zdrową...

    no to tu popelnij blad.... zawsze robimy badani przed aby miec klarowna sytuacjie


    • 0

    #8
    Ethics

    Ethics

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPip
    • 157 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 7lat

    Panowie przed braniem miałem tarczycę zdrową TSH 3,5. Uprzedzam kolejne pytania: redukcję robiłem na high carb i teraz też mam dietę high carb bo najlepiej się na takiej czuję. Badałem również aTPO przed braniem i było ok. USG tarczycy również normalne przed braniem T3.


    • 0

    #9
    bst

    bst

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 690 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ~7 lat
    No to zoataje Ci proba unormowanie tego suplementacja. Nie ma jakiegos magicznego leku. Sprobuj jodu z selenem.
    TSH ponad norme grozi zapaleniem tarczycy..
    • 0

    #10
    fordoniak

    fordoniak

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 759 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    Skoro przed T3 miałeś TSH 3,5 to juz cos było nie tak...te normy sa z D. - TSH nie powinno byc wyższe jak 2-2,5 w młodym wieku
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko