Skocz do zawartości

Zdjęcie

badania lekarskie

- - - - - badania lekarskie

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
radus87

radus87

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 111 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 1rok
    wyszedlem wczoraj ze szpitala i mam takie wyniki moze mi ktos pomoc czy sa dobra czy o takie o
    Krwinki Biale - 15.17
    Krwinki Czerwone - 5.54
    Hemoglobina - 15.2
    Hematokry - 45.4
    Plytki krwi - 321
    Glukoza - 76
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    KariS

    KariS

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 15 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    WBC - white blood cells - liczba leukocytow w 1 mikrolitrze krwi obwodowej --> 4,8-10,5 x 10^3
    RBC - red blood cells - liczba erytrocytow w 1 mikrolitrze krwi obwodowej --> 4,5-6,1 x 10^3
    PLT liczba plytek krwi w 1 mikrolitrze krwi obwodowej --> 200-400 x 10^3
    HCT - hematokryt - wskaznik okreslajacy jaki % pelnej krwi stanowia same erytrocyty --> 42-52%
    MCV - srednia objetosc erytrocytow --> 80-94 femotolitrow
    MSH srednia zawartosc hemoglobiny w erytrocycie --> 27-31 pikogramow
    ESR - (niegdys OB) szybkosc odpadania erytrocytow w jednostce czasu --> do 8 mm/h

    Tyle na ten temat jest napisane w moim niecnym podreczniku od biologii xD sa to granice normy dla doroslego mezczyzny xD
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko