Skocz do zawartości

Zdjęcie

Atrofia jąder - Prosze o pomoc !

- - - - - atrofia jader prosze pomoc

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#21
młody91

młody91

    młody miszczu:))

  • Nowi na forum
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3177 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    Odblok to inaczej pct %-) podejzewam ze dalej nic ci to nie mówi.odblok to inaczej przywrócenie produkcji własnego naturalnego testosteronu,którego produkcja podczas cyklu zostaje zablokowana,zaleznie od długosci cyklu,dawki srodków itp.Bez odbloku cały cykl idzie sie pieprzyć wiedz odblok to chyba najwazniejsza część cyklu
    • 0

    #22
    Markuene

    Markuene

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1218 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:dokąd?
    • Staż [mies.]: xd
    mysle ze za 1.5 roku bedzie mnie to czekalo :) walne sobie jakiegos koksa ;p
    • 0

    #23
    młody91

    młody91

      młody miszczu:))

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3177 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    Bardzo duzo wniosłes do tematu %-)
    • 1

    #24
    kubciu

    kubciu

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 4 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wrocław

    metka nie spowodowala tego problemu juz szybciej omka to zrobila.Dziwi mnie to ze zaczynajac cykl nie dopioles wszystkiego na ostatni guzik



    Tyle, ze ja omki zadnej nie bralem. Objawy ktore opisalem w poprzednim poscie caly czas sie utrzymuja, od paru lat, pomimo iz w badaniach hormonalnych wszystko wyglada ok. Mam wysoki poziom testosteronu, a takze dhea s04, cokolwiek to znaczy. Jesli zna ktos sposob na rozwiazanie problemu prosze o pomoc. Nie pomagaja mi komentarze typu "dziwi mnie ze nie dopiales wszystkiego na ostatni guzik". No nie dopialem.
    • 0

    #25
    M o c n y

    M o c n y

      Mod dopingu

    • Mod
    • PipPipPipPip
    • 1266 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    Lekarze mają rację ,że to nie metanabol wpłynął na Twoje problemy.PRzedewszystkim powienieneś udać się do dobrego endokrynologa zrobić całościowe badania hormonów.Przedwszystkim LH i FSH oraz usg i inne dokładniejsze badania jąder.
    • 0

    #26
    gasek

    gasek

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 646 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 38
    kubciu to ty sam nie wiesz co piszesz to twoj cytat "Witam... Mam do was jedno pytanko. Otoz nie dawno minelo 4 lata jak jestem po cyklu 10 szczalow omki i 100 mety. "
    • 0

    #27
    kubciu

    kubciu

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 4 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wrocław

    kubciu to ty sam nie wiesz co piszesz to twoj cytat "Witam... Mam do was jedno pytanko. Otoz nie dawno minelo 4 lata jak jestem po cyklu 10 szczalow omki i 100 mety. "


    gasek, po pierwsze nie chce kontynuowac tego tematu zeby szukac powodow do zaczepki i odbiegac od glownego watku (a tak wiekszosc tematow na forach sie konczy). Po drugie sprawdz sobie kto napisal te slowa, ktore cytujesz i upewnij sie, zanim napiszesz. Jesli nie masz nic do powiedzenia na tym forum, to nie widze powodu zebys cokolwiek pisal. Wracajac do tematu, robilem badania hormonalne i lh i fsh mialem w normie (kilka razy powtarzalem badanie), za kazdym natomiast razem mialem podwyzszony testosteron i dhea s04. Bylem u endokrynologa, ktory calkowicie zbagatelizowal sprawe, tj. powiedzial, ze jesli mam wrazenie, ze moje jadra sa podkurczone, zimne i sprawiaja mi bol, powinienem nosic luzna bielizne, unikac jazdy na rowerze i tego typu rzeczy. Nie mam zbytnio kasy, zeby wywalac ciagle na nowego lekarza, wiec szukalem osob, ktore przeszly podobne objawy i chcialem skonsultowac sie, w jaki sposob przechodzili leczenie. Jezeli odblokowanie o ktorym zapomnialem w trakcie cyklu juz nic nie pomoze, to jakie jest wyjscie z sytuacji? Nie chce sie poddawac i myslec, ze pozostaje mi trwac w tym dyskomforcie, a jestem pewien, ze wiele osob to przechodzilo i jakos sobie z tym musialo poradzic..
    • 0

    #28
    sl8er

    sl8er

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wloclawek
    • Staż [mies.]: 2

    prosba do geksiarza czy mozesz podac nazwe tego artyulu albo czaspisma (rozumie po niemiecku)... ja tez niestety mam problemy z testosteronem, tzn mam go w normie ale z tego co widze po wartosciach z laboratorium to za to ze mam go w normi dpowidaja nadnercza tzn podyzszone DHEA i androstendion DHEAS w normie, kortyzol takze ale trzyma sie w gornej normie... Generalnie nadnercza wypelnily calkiem dobrze pustke po tesciu... zaden endokrynolg nie wie jak to leczyc z tego co czytalem w artykulach naukowych sa dwie drogi generalnie 

     

    *Clomid

    *HCG

     

    tyle nauki bo jakby nie patrzec polaczony odblok z obydwu wydaje sie najlogiczniejszy.

     

     

    a ja mysle na tym jak opisuje geksiarz najpierw steryd potem HCG i Clom

     

    mysle o 5-10 mg mety na start aby pokazac nadnercza gdzie ich miejsce a potem pobudzic jajca i przysadke aby wypelnily miejsce po podwyzszonych w tym momencie hormonach nadnerczy wiec podobne zalozenie jak w tym niemieckim artykule... 

     

    mysle ze lepeij sprobowac tak przed wskoczeniem na terapie zastepcza tesciem...? generalnie w kazdym wieku mozna podniesc tescia samym HCG a u 30% po tej terapi tesciu pozostanie trwale podniesiony wedlug artykuu Dr. Rabijewskiego:

     

    Gomuła A, Rabijewski M. Zespół niedoboru testosteronu - rozpoznawanie i leczenie na podstawie norm stężenia testosteronu należnych do wieku. Seksuologia Polska 2010, 8, 1: 1-16

     

    Pozdrawiam


    • 0

    #29
    Kenez

    Kenez

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 444 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4 lata

    Podaj adres e-mail to Ci podeśle 


    • 0

    #30
    sl8er

    sl8er

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wloclawek
    • Staż [mies.]: 2

    sl8er@wp.pl


    • 0

    #31
    Kenez

    Kenez

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 444 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4 lata

    Masz tam na mailu inny link ale być może okaże się pomocny pzdr.

    a i wypełnij profil bo mogą Cie pokarać ostrzeżeniami :) 


    Edytowany przez Kenez, 24 kwiecień 2013 - 19:01 .

    • 0

    #32
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63863 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    prosba do geksiarza czy mozesz podac nazwe tego artyulu albo czaspisma (rozumie po niemiecku)... ja tez niestety mam problemy z testosteronem, tzn mam go w normie ale z tego co widze po wartosciach z laboratorium to za to ze mam go w normi dpowidaja nadnercza tzn podyzszone DHEA i androstendion DHEAS w normie, kortyzol takze ale trzyma sie w gornej normie... Generalnie nadnercza wypelnily calkiem dobrze pustke po tesciu... zaden endokrynolg nie wie jak to leczyc z tego co czytalem w artykulach naukowych sa dwie drogi generalnie 

     

    *Clomid

    *HCG

     

    tyle nauki bo jakby nie patrzec polaczony odblok z obydwu wydaje sie najlogiczniejszy.

     

     

    a ja mysle na tym jak opisuje geksiarz najpierw steryd potem HCG i Clom

     

    mysle o 5-10 mg mety na start aby pokazac nadnercza gdzie ich miejsce a potem pobudzic jajca i przysadke aby wypelnily miejsce po podwyzszonych w tym momencie hormonach nadnerczy wiec podobne zalozenie jak w tym niemieckim artykule... 

     

    mysle ze lepeij sprobowac tak przed wskoczeniem na terapie zastepcza tesciem...? generalnie w kazdym wieku mozna podniesc tescia samym HCG a u 30% po tej terapi tesciu pozostanie trwale podniesiony wedlug artykuu Dr. Rabijewskiego:

     

    Gomuła A, Rabijewski M. Zespół niedoboru testosteronu - rozpoznawanie i leczenie na podstawie norm stężenia testosteronu należnych do wieku. Seksuologia Polska 2010, 8, 1: 1-16

     

    Pozdrawiam

    Uzupełnij profil!!!


    • 0

    #33
    Fedoro

    Fedoro

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1121 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ~6lat

    Ten dzial robi sie powoli archeologia % %)  Co raz wiecej gornikow w tym dziale sie pojawia i wykopuja tematy z przed killku lat.


    Edytowany przez Fedoro, 24 kwiecień 2013 - 21:20 .

    • 0

    #34
    sl8er

    sl8er

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wloclawek
    • Staż [mies.]: 2

    może i archeologia po wykopuje watek sprzed 3 lat, ale bujalem sie po endokrynologach ostanie 2 miesiace i rece opadaja...

     

    tutaj na forum po raz pierwszy widze ze ktos sie orientuje tzn wie wiecej niz leczenie nadczynnosci/niedoczynnosci tarczycy

     

    a moje wyniki wygladaja tak, podejrzewam ze jest to cos w stylu patologicznej homeosatzy po metce

     

     

    Kortyzol 24h dobowa zbiorka moczu 133,19μg/24h norma 14-97 za wysoki

    fT3 2,90 pg/ml (1,4-4,2)

    fT4 1,31 ng/dl (0,80-2,0)
    FSH 6,45 miU/ml , (1,5-12,4)
    LH 3,29 miU/ml , ( 1,7-8,6 )
    Prolaktyna 8,93 ng/ml (4,04-15,2 )
    Progesteron 0,64 ng/ml (0,2 -1,4 )
    Estradiol 23,23 pg/ml (7,63-42,6 )
    Estriol wolny poniżej 0,07 ng/ml norma poniżej 0,25
    Androstendion 3,19 ng/ml (0,4-2,60) H
    DHEA So4 309 μg/dl (160-449 )
    Testosteron wolny 13,28 pg/ml ( 4,5 -42 )
    testosteron 6,57 ng/ml (3,5-8,6 )
    SHBG 26 nmol/l (13,5-71,4 )
    DHEA wolne 26 ng/ml norma 1,5 -12,5
     
    i moja teoria jest taka ze wolne DHEA konwertuje ostatecznie do tescia i estro, dlatego podwzgorze ma sygnal ze nie jest tak zle, stad umiarkowane LH 
     
    i teraz widze dwie mozliwosci
     
    HCG + Clomid a chyba lepiej Nolva
     
    pacyfikacaja nednerczy metanabolem i rownoczesnie HCG + Nolva cos jak tutaj juz opisane
     
    ,,1-6 metanabol 10mg rano

    1-2 hcg 500iu ed podskórnie na noc
    5-6 -"-
    1-6 Tamox + Clomid 10mg +25mg ed 

    Zobacz całość: http://www.kfd.pl/hc.../#ixzz2RaXTMNXY,,

     

     

    cos w tym stylu ale Clomid wylatuje w to miejsce 1-6 tylko 20 mg Nolvy ewentualnie po calej imprezie Nolva leci jescze tydzien

     
    tylko tutaj problem bo wiele osob pisze ze metka obniza kortyzol ale nie robil badan, w badani wlasnie pokazuja ze metka nie tylko nie obniza kortyzolu ale i moze podniesc, Clomid ma paskudne dzialanie na mnie bo podnosi kortyzol (nolva o wiele mniej)
     
    wie ktos moze dokladnie jaka jest podstawa to twierdzenia ze meta zbija kortyzol, a moze takze zbija DHEA ?

    • 0

    #35
    Kenez

    Kenez

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 444 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4 lata

    To co wypisałes to jest taki bezsens że chyba jednak posłuchaj się lekarzy


    • 1

    #36
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Ja tu widzę trochę podwyższony kortyzol co akurat ma miejsce praktycznie po każdym cyklu. Reszta wyników praktycznie w normie. Wolny test masz prawie w połowie normy a zaznaczyłeś go na czerwono... %) Tu na forum mówimy na takie osoby ginomen lub po prostu hipochondryk. ;) Jeśli sądzisz że twój problem jest głębszy niż nam się to wydaje to trzeba iść do endokrynologa zamiast wymyślać jakieś dziwactwa. Forum cię nie wyleczy.


    • 0

    #37
    sl8er

    sl8er

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wloclawek
    • Staż [mies.]: 2

    wiem ze forum mnie nie wyleczy, dlatego chodze tez do lekarzy... a na forum napisalem posta bo zawsze lepeij wiedziec wiecej niz mniej... lekarze tez nie sa nieomylni, i nieraz lepeij skonfrontowac wiedze nawet z tym co pisza na forum... co do hipochondrii to bylem juz u psycho na ciekawej  i dlugiej rozmowie i facet powiedzial ze jak ma byc szczery cos w stylu ,, ze generalnie moze mi przepisac jakiegos ,, mozgojeba,, bo ktorym bede infantylnym mapetem, albo pojde do endokrynologa bo z natury jestem dosc wrednym i praktycznym gnojkiem a takie osoby nie choruja na chipohondrie i nie maja powtarzajecej sie depresji...,, zalecenie aby na 100% zrobic  kortyzol i ACTH, usg nadnerczy,, jak robilem juz ten kortyzol i wyszedl mi za wysoki, rzucilem jeszcze 200 zeta i porobilem reszte badan hormonalnych... kortyzol, ACTH usg nie wykazalo gruczolaka, ACTH odpowiednio wysoki do kortyzolu... dostalem recepte na dexamthason na zbicie kortyzolu... przed wzieciem dexy poczekalem na reszte wynikow... i z nimi poszedlem znowu do endo nie podobal mi sie ten wolny testosteron,endo powiedzial ze dobrze ze nie bralem tej dexy bo problem jest bardziej skomplikowany bo nadnercza nie wariuja bez powodu, ze najprawdopodbniej produkuja znaczna czesc z tego tescia (konwersja z wolnego DHEA), po dexie pewnie bym mial niezlą sraczke dopiero... facet nie wiedzial o co loto rozlozyl rece... powiedzialem o metce na to ten ze tutaj moze byc pies pogrzebany ale nie robilem przed braniem metki  badan hormonalnych (kilka lat temu), wiec nie wiadomo jakie byly moje wyjsciowe wartosci... moze byc tak ze tylko dobrze moge funkcjonowac z hormonami jak LH i testo wywalonymi pod gorne normy... rozłożyl rece...

     

     

    po jakism tygodniu wpadlem na pomysl zrobienia proteinogramu, synteza protein jest sterowana hormonami (dlatego bierze sie koksy) i na podstawie jaka frakcja protein wypadla no chlopski rozum mozna powiedziec ktorych hormonow brakuje na dzien dzisiejszy... obizona jest frakcja alfa globulin, konkretnie ceruloplazmina (wartosci jak w chorobie Wilsona) i tutaj jest tak estrogeny i tetosteron, ACTH podnosza te proteine a Kortyzol ja obniza... stad na moje oko no wlasnie zablokowanie sprzezenia przysadka jajca... czy metka troche przmeblowala moj uklad hormonalny... nie wiem ? ale nalezy podniesc horomny plciowe, nie ma selektywnego inhibitora kortyzolu wiec z tej strony doopa, no chyba ze metka i tesciu potrafia obnizyc kortyzol ale nie znalazlem wiarygodnego info, za to kortyzol potrafii niezle zbić tescia... hmmm taka lamiglówka... na moje oko Clomid, ale za miecha mam wizyte u endo ktory powinien miec wiecej pojecia niz spece od tarczycy i wypisywania antykoncepcji, przynajmniej tak wynika po jego publikacjach...   Dzieki Kenez za dużo info na mejla, twoja metoda wyjscia z tego jest logiczna ale na moje oko na ten moment wydaje się zbyt ryzykowna... 


    • 0

    #38
    sl8er

    sl8er

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wloclawek
    • Staż [mies.]: 2

    za 2 tygodnie mam wizyte u androloga... gosc przez telefon powiedzial zeby najlepeij przyjsc z tym artykulem, wiec jezeli ktos wie w jakim pismie to bylo... albo zna tytuł...


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko