Będa to takie "ala" bułeczki zawierajace białka jaj kurzych i węglowodany z płatkow owsianych.
SKŁADNIKI:
- jajka (tu juz liczba zależy od indywidualnych potrzeb)
- płatki owsiane (używam błyskawicznych)
- otręby
- aromat do ciasta
- kawa
- mąka
POTRZEBNY SPRZĘT:
- mikser
- opiekacz sandwich
- młynek do kawy
PRZYGOTOWANIE:
Na początku radzę zmielić płatki owsiane w młynku do kawy (to samo zrobić z kawą)
Następnie rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek (białka wrzucic do dużej miski), po czym białka zacząc ubijać na sztywna piane.
Żółtka (nie za bardzo przekraczać liczbę 3 żółtek) rowniez miksujemy dodajac do nich odrobine cukru, aromat do cista, otręby, zmielone płatki owsiane i kawę.
Zmiksowane żółtka (razem z dodanymi składnikami) wlewamy do piany z białek i tez miksujemy.
Powstaje nam płynna forma, która bedzie idealna na nasze bułeczki.
Teraz wlewamy do opiekacza odrobine przygotowanej masy i zostwiamy by sie upiekło :) czynność powtarzamy aż do skończenia sie masy. Smacznego.


* na zdjęciu bułeczki robine zostały bez kawy, dlatego są takie jasne :)
* dla poprawy smaku, bułeczki można jeść z miodem (jako polewa)