Skocz do zawartości

Zdjęcie

100 g piersi z kurczaka przed i po ugotowaniu

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
mojsamochod

mojsamochod

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 247 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Podkarpacie
    • Staż [mies.]: 36
    Witam koledzy, na pewno ktoś z Was stanął już przed tym problemem więc nie będę wyważał otwartych drzwi i zdam się na Wasze doświadczenie. Gotuję sobie cyc z kurczaka bez skóry jednorazowo na 5-6 dni, najwygodniej jest mi ważyć go po obróbce termicznej, każdorazowo. No i tutaj właśnie kieruję do Was pytanie. Ile waży 100g cyca z kurczaka bez skóry po takiej obróbce termicznej? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    rychu27

    rychu27

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 62 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:PODLASIE
    • Staż [mies.]: 10
    To zależy od wielu czynników np.ile wody jest w środku itp.. dlatego wszystko ważymy przed obróbką.
    • 0

    #3
    mojsamochod

    mojsamochod

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 247 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Podkarpacie
    • Staż [mies.]: 36
    :-) Kolego wiem to doskonale, ale gotowany cyc to gotowany cyc. Zazwyczaj utrata wagi podczas obróbki jest podobna.
    • 0

    #4
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Niekoniecznie gotowany to gotowany, po to ważymy przed obróbką właśnie, aby ominąć spekulacji i tego typu sytuacji ;)
    • 0

    #5
    Fanatyko

    Fanatyko

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3629 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    Dodatkowo licz się z tym,
    że jak kurak ugotowany sobie poleży w lodówce te kilka dni,
    to i tak jego waga się będzie zmieniała.
    Bynajmniej ja tak miałem. Z dnia na dzień coraz suchszy się robił i... mniej smaczny.

    Generalnie z 500g surowej piersi wychodziło mi ~350g ugotowanej.
    Ale ważyłem tuż po wyjęciu z gara. Następnego dnia już było mniej.
    Chyba, że mi ktoś z lodówki wyżerał %) %) %)
    • 0

    #6
    damianx1988

    damianx1988

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 14 postów
    pierś z kurczaka po ugotowaniu będzie ważyła ok kilku/kilkunastu gram mniej, co nie zmienia faktu że w całości ugotowanej piersi będzie tyle samo białka, w 100g surowej piersi jest ok 21g białka a w ugotowanej może być nawet o kilka g więcej w 100g
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko