Skocz do zawartości

Zdjęcie

w czym najwiecej bialka?

- - - - - czym najwiecej bialka

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
boonus

boonus

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 28 postów
  • Wiek: 27
    • Staż [mies.]: 19
    w jakich produktach dziennych jest najwiecej bialka?
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Ania

    Ania

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Spec
    • PipPipPipPipPip
    • 1840 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Olsztyn / UK
    Zajrzyj do tabel kalorycznosci, proste.
    A nastepnym razem uzyj wyszukiwarki!!!
    • 0

    #3
    AnimalPak

    AnimalPak

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 441 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 30
    tunczyk w sosie wlasnym dla mnie jedno z najlepszych zrodel bialka w diecie, no i oczywiscie mieso z kurczaka i nietylko
    • 0

    #4
    Mentor-

    Mentor-

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPip
    • 1741 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:nigdy nie śpi..
    • Staż [mies.]: sporo
    No to tak.

    Do dobrych źródeł białka należą jaja, mleko i jego przetwory, sery twarogowe i żółte oraz mięso zwierząt hodowlanych, drobiu i ryb Mleko i jaja sama natura przeznaczyła do zapewnienia wzrostu i rozwoju organizmów

    Teraz Co Ile Ma Białka
    Mleko zawiera 1-3% białka, zaś zawartość tego składnika w serach twarogowych waha się od 16 do 21%, a w serach żółtych od 16 do 31%
    Jaja są bardzo dobrym źródłem białka o najwyższej wartości odżywczej (13%) i innych składników odżywczych, ale zawierają dużo lipidów, w tym cholesterolu, o czym należy pamiętać przy planowaniu diet .Zawartość białka w wieprzowinie wynosi 15-21%, wołowinie 16-21%, cielęcinie 18-23%, a baraninie 17-20% Podroby zawierają tez stosunkowo dużo białka (11-17%) i są bogatsze w witaminy i składniki mineralne
    Drób zawiera 18-23% białka Zawartość białka w mięsie ryb jest podobna do zawartości tego składnika w mięsie zwierząt rzeźnych (16-19%) Po obróbce termicznej (pieczenie na ruszcie czy grillu, smażenie) wskutek ubytku wody względna zawartość białka w mięsie drobiu i rybach może się zwiększyć do 30%
    Produkty roślinne przeciętnie zawierają 1-2% białka Zawartość tego składnika w niektórych warzywach jest wyższa Na przykład groszek zielony zawiera 6% białka, a brukselka 5% Wyjątek stanowią suszone nasiona strączkowe, zawierające 21-25% białka (groch, fasola, soczewica, soja)
    produktach zbożowych zawartość białka waha się w granicach 7-14%

    Myśle że to powinno ci pomóc,ale na drugi raz poszukaj w wyswzukiwarce bo napewno jest to już na forum..

    pzodro
    • 0

    #5
    Torres

    Torres

      * holiday *

    • Super Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 22991 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Pozwole sobie wklejic przejrzysta tabelke by Kondi :-D :

    Najczesciej uzywane skladniki diety, wartosci podane dla 100g produktu:

    Białko:
    Ser twarogowy chudy 20gB
    Serek wiejski 12,5gB
    Tuńczyk w oleju 27gB (opakowania najczęściej zawierają 120g ryby, 32gB)
    Tuńczyk w wodzie 21gB (opakowania najczęściej zawierają 120g ryby, 25gB)
    Dorsz wędzony 22gB
    Pstrąg 19gB
    Pierś z kurczaka 21gB
    Szynka z kurczaka 18gB
    Szynka z indyka 17gB
    Wołowina 21gB
    Cielęcina 20g
    Wątróbka 20gB
    Jaja kurze 12,5gB (jedno jajko wazy ~60g, 8gB)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko