Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tatar - przepis

* * * * * 2 głosów tatar przepis przepis na tatara kuchnia KFD

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
LubiePlacki

LubiePlacki

    Lubi placki

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14018 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miasto:kfd.pl
  • Staż [mies.]: 16 lat

*
POPULARNY



Witamy Was w kolejnym odcinku z serii Kuchnia KFD.pl
Dziś jedno z najbardziej popularnych dań w Polsce - tatar :)

Wartości odżywcze:
Białko: 46 gramów (44 gramów zwierzęcego)
Tłuszcze: 17 gramów
Węglowodany: 5 gramów
Wartość energetyczna to ok. 357 kilo kalorii.


Do przygotowania potrzebujemy:

- 200 gramów zmielonego mięsa chudego mięsa wołowego
- żółtko jaja kurzego
- ogórek kiszony
- 2 cebulki np. szalotki
- łyżka oliwy
- przyprawy (pieprz, sól)

Mięso wkładamy do miski, dodajemy żółtko jaja, oliwę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kosteczkę. Następnie wykładamy obok lub posypujemy.

Gotowe :) Prawda że to bardzo proste?

UWAGA - można również dodać popularnej "przyprawy" w płynie zwanej Maggi. Dodaje ciekawego aromatu i smaku. My nie dodawaliśmy ze względu na to że Maggi zawiera szkodliwy glutaminian sodu ;)
  • 8

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Blade10

Blade10

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 23 postów
  • Wiek: 19
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    Ale laska :)
    • 1

    #3
    Eau

    Eau

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1700 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa/Ostrowiec
    • Staż [mies.]: 30+
    Rozumiem, że mięso sklepowe już spakowane nie wchodzi w grę? Bo tam są różne duperele przetworzone ;D?
    • 0

    #4
    Faustt

    Faustt

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 974 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów
    • Staż [mies.]: 5/2lLA
    ciekawe,trzeba będzie zrobić !
    • 0

    #5
    victor152

    victor152

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 3 postów
    • Płeć:b/d
    Tatarka dekorujemy cebuleczką oraz ogóreczkami. Spożywamy widelczykiem.

    Nie lubie jak ktos sie piesci nad jedzeniem :D.
    • 0

    #6
    Ramazith

    Ramazith

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 442 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna

    Rozumiem, że mięso sklepowe już spakowane nie wchodzi w grę? Bo tam są różne duperele przetworzone ;D?


    Gotowe mielone mięso to nie mięso :)

    A przepis,tatar jak to tatar.
    Gospodyni zacna !
    • 0

    #7
    LubiePlacki

    LubiePlacki

      Lubi placki

    • Admin
    • PipPipPipPipPipPip
    • 14018 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:kfd.pl
    • Staż [mies.]: 16 lat
    Wołowinę kupić najlepiej w kawałku (jeśli ktoś ma maszynkę do mielenia) lub zmieloną, ale broń boże zamrożoną bo tam przeważnie sam odpad.
    • 0

    #8
    maryjusz93

    maryjusz93

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 934 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:śląsk
    • Staż [mies.]: mało
    Trzeba będzie wypróbować ;)
    Panowie jak ktoś ma maszynkę do mięsa to samemu idzie zrobić a nie sklepowe %-)
    W biedronce jest wołowina w kostkach,raz dwa i zmielona elektryczną maszynką.
    • 0

    #9
    Dran0

    Dran0

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPipPip
    • 3898 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wypizdów Zdrój
    • Staż [mies.]: 20+3
    No wiecie...%) No i przez was mam ochotę na Tatara. Idę do sklepu... :gon:
    • 0

    #10
    Rottweiler

    Rottweiler

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 5387 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pomorskie/ Niemcy
    • Staż [mies.]: 13 lat
    ja osobiscie wole tatara ze swiezego łososia ....ale przepis podobny
    • 0

    #11
    maryjusz93

    maryjusz93

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 934 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:śląsk
    • Staż [mies.]: mało
    Ja uwielbiam z wołowiny,z łososia nie jadłem :crazysex:
    Denerwują mnie potem te resztki białe między zębami %-)
    • 0

    #12
    LeBron#6

    LeBron#6

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 104 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    Pycha :)
    • 0

    #13
    Batist

    Batist

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 5557 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Kto oglądał odcinek tylko dla tej pani, łapka w górę ! :crazysex:
    • 4

    #14
    gracu

    gracu

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 107 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    Moja imienniczka ( dziwnie brzmi xd ) hehe
    Wypróbuję to po redukcji %%)
    • 0

    #15
    ElDario

    ElDario

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 716 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Daleko hen
    • Staż [mies.]: 16
    Taka laseczka w domu to prawdziwy skarb ;) Większość dziewczyn w młodym wieku ryżu nie potrafi ugotować <_<

    Od strony technicznej, jak jest z trawieniem takiego mięsa ? Nie ma problemów żołądkowych ?

    Edytowany przez ElDario, 23 listopad 2011 - 00:19 .

    • 0

    #16
    nataszowa

    nataszowa

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 2 postów
    Wszystko fajnie, tylko jednak nie obawiacie się tego 'nie obrabianego termicznie' mięsa? Nie wiadomo jak to było przetwarzane, gdzie trzymane itd. Gotowanie/Smażenie jednak zabija sporo bakterii.
    • 0

    #17
    SLIN

    SLIN

      bejbik on dzjus

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 23671 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:b/d
    • Miasto:nad jeziorem
    • Staż [mies.]: 3 mies
    ja jem ciagle tatara gotowege ze sklepu lub sam robie i nigdy mnie nie zawiodl, do smaku magi przed spozyciem na muss

    Edytowany przez SLIN, 24 listopad 2011 - 16:21 .

    • 0

    #18
    Rottweiler

    Rottweiler

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 5387 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pomorskie/ Niemcy
    • Staż [mies.]: 13 lat
    warto kupowac mieso u pewnego dostawcy ,lub specjalnie zamówic daną porcje ,ja tak robie
    • 0

    #19
    SLIN

    SLIN

      bejbik on dzjus

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 23671 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:b/d
    • Miasto:nad jeziorem
    • Staż [mies.]: 3 mies
    a moim zdaniem kupowac tam gdzie wszyscy kupuja, bezpieczniej niz u prywaciarza z prostych wzgledow / badania jakosci , wymog i td
    • 0

    #20
    Rottweiler

    Rottweiler

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 5387 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pomorskie/ Niemcy
    • Staż [mies.]: 13 lat

    a moim zdaniem kupowac tam gdzie wszyscy kupuja, bezpieczniej niz u prywaciarza z prostych wzgledow / badania jakosci , wymog i td

    zgadzam sie z tobą ale z drugiej strony z tymi badaniami to czasami róznie bywa.100% pewnosci nigdy nie ma
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko