Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przepis sos czosnkowy

- - - - - przepisy kulinarne przepisy przepis przepis sos czosnkowy

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Sendi

Sendi

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 93 postów
Cześć. Mam chłopaka, który przez 2 lata był na diecie! Teraz je tłusto i dużo;-) Nie wygląda źle, bo chodzi na siłownię. Jednak zjada dużo kebabów. Dzisiaj ja mu go chce przyrządzić. Tylko nie wiem jak zrobić sos czosnkowy. Czy zna ktoś smakowity przepis na ten sos?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):


  • Dymatize Z-Force 90capsDymatize Z-Force 90caps 39.00 zł 36.00 zł
  • BSN Syntha-6 - 1320g.BSN Syntha-6 - 1320g. 119.00 zł 104.99 zł
  • Universal Beef Amino 200 tabl.Universal Beef Amino 200 tabl. 79.00 zł 39.5 zł
  • 7 Nutrition - Proteon 2000g7 Nutrition - Proteon 2000g 179.00 zł 165.00 zł
  • MHP Take OFF 120 kaps.MHP Take OFF 120 kaps. 99.00 zł 99.00 zł
  • MHP T-Bomb II - 168 tabl.MHP T-Bomb II - 168 tabl. 219.00 zł 149.00 zł


  • Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    skorpion99

    skorpion99

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 138 postów
    Siema. Ja go rozumiem tez jestem mężczyzna i tez jestem na diecie. Nie moge niestety jeśc kebabów:-). Ale przepis na sos czosnkowy mam %) :
    Składniki:
    * Czosnek
    * Jogurt
    * Majonez
    * Sól, pieprz
    * koperek (opcjonalnie)
    * ulubione zioła (opcjonalnie)

    1. Jogurt + czosnek + odrobina majonezu + sól i pieprz do smaku + sok z cytryny (opcjonalnie).
    2. Sos będzie pyszny kiedy dodasz do niego jeszcze odrobinę oliwy.
    3. Do sosu czosnkowego można dodać koperek (świeży lub suszony) lub/i inne ulubione przez ciebie zioła (oregano, bazylia, papryka, zioła prowansalskie, zielona pietruszka).
    4. Jeśli do sosu dodasz startego ogórka zielonego , a także koperku wówczas otrzymasz sos tzatziki.
    5. Czosnek trzeba wycisnąć. Jeśli nie mamy odpowiedniego urządzenia należy go po prostu utłuc tłuczkiem lub dokładnie zmiażdżyć widelcem.
    Gotowe i smacznego.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko