Skocz do zawartości

Zdjęcie

Masa smażonej ryby.

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Kamil G.

Kamil G.

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 285 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lubuskie
    • Staż [mies.]: Kilka
    Witam, dzisiaj usmażyłem sobie paczkę mrożonej ryby (25% szkliwa), było jej kilogram, po usmażeniu wyszło 300g...wiem że powinno brać się pod uwagę masę produktu przed obróbką termiczną ale nie wiem co myśleć o tak drastycznym spadku wagi.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Spec
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19844 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    W przypadku ryb mrożonych miałeś tej ryby ok 750g, bo odpadł lód jak sam napisałeś, przy smażeniu wyparowała woda i tak to niestety wygląda jak napisałeś...
    • 0

    #3
    Kamil G.

    Kamil G.

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 285 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lubuskie
    • Staż [mies.]: Kilka
    Teraz pytanie na ile gramów białka można liczyć w takich 300g? Tabele mówią że świeża rybka ma około 20g/100g, więc teoretycznie mając 750g produktu przed obróbką termiczną tego białka powinno być jakieś 150g, co by dawało po obróbce jakieś 50g białka na 100g produktu, a w to wierzyć mi się nie chce.
    • 0

    #4
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Spec
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19844 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Teraz pytanie na ile gramów białka można liczyć w takich 300g? Tabele mówią że świeża rybka ma około 20g/100g, więc teoretycznie mając 750g produktu przed obróbką termiczną tego białka powinno być jakieś 150g, co by dawało po obróbce jakieś 50g białka na 100g produktu, a w to wierzyć mi się nie chce.



    No i tutaj na dwoje babka wróżyła, bo myślę podobnie, dlatego robią często na mrożonki takie teoretycznie atrakcyjne promocje...
    • 0

    #5
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Super Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 53259 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat
    Standardowo w kg mrożonej ryby jest ok. 25 % glazury,czyli masa ryby wynosi 750g.
    W większości podają % zaw. glazury.
    • 0

    #6
    Kamil G.

    Kamil G.

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 285 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lubuskie
    • Staż [mies.]: Kilka
    Tak tylko że taki pstrąg kosztuje 3 razy więcej niż mrożonka i pytanie ile go zostanie po usmażeniu? Wędzone średnio lubię...
    • 0

    #7
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Spec
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19844 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Tak tylko że taki pstrąg kosztuje 3 razy więcej niż mrożonka i pytanie ile go zostanie po usmażeniu? Wędzone średnio lubię...



    Proporcjonalnie cenowo wyjdzie Ci tyle samo mięsa co kupisz mrożone i zwykłe, cudów nie ma %-)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko