Skocz do zawartości

Zdjęcie

kombiwar - przepisy

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
jasju

jasju

    Na KFD prawie jak w domu ;)

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1861 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: 2
    witam! jako ze nie moge znalesc podobnego tematu, a wczoraj stalem sie nabywca kombiwaru chcialbym dowiedziec sie czy ktos z Was uzywa, a jesli tak to moze pochwalic sie osiagnieciami w tej dziedzinie!
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    wodzu999

    wodzu999

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 366 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    Ponoć każde mięso można w tym przyrządzić. Tylko należy pamiętać o wlaniu wody na najniższy poziom, aby nie wyszło suche, a mięso należy ponoc owinąć w folię lub włożyć w rękaw (wtedy chyba bez tej wody, za to sos w rekaw dajemy).

    Można zrobić łososia, np. z sosem koperkowym.
    Szaszłyki z mięsa i warzyw

    Ogólnie jak robisz mięso w tym, to sobie je przypraw odpowiednio i zamiń w folię alu.


    "Kombiwar składa się z żaroodpornej misy (o pojemności ok. 12 litrów i średnicę ok. 35 cm) z pokrywą, w której umieszczono regulator temperatury, programator czasu pracy, wentylator oraz elektryczną grzałkę. Urządzenie ma dwa ruszty. Niższy służy do pieczenia ciast i przyrządzania sporych dań, wyższy do pieczenia mięsa, suszenia warzyw, owoców, grzybów, rozmrażania produktów.
    Jak gotować: produkty albo całe danie układamy na odpowiednim ruszcie i włączamy urządzenie. Nastawiamy czas pracy oraz wysokość temperatury, uzależniając je od wielkości dania i rodzaju produktów. Powietrze ogrzane grzałką jest wprowadzane w ruch przez wentylator. Krążąc wewnątrz kombiwara nagrzewa cząsteczki wody w produktach, które dzięki temu się gotują lub pieką.
    Warto wiedzieć:
    - zaleca się, by do urządzenia wlewać 2-3 łyżki wody
    - w kombiwarze można gotować produkty skropione wodą i zawinięte w folię aluminiową"
    • 0

    #3
    jasju

    jasju

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1861 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: 2
    od przeszlo poltora miesiaca uzywam kombiwaru i moge smialo polecic...czas przyrzadzenia pangi czy piersi z kurczaka to max 15 min od momentu wlaczenia, nic nie trzeba rozgrzewac :) (robie 4 porcje naraz), odkad mam to urzadzenie nie uzylem piekarnika :), sorry ze brzmi to jak reklama z mango, ale to naprawde dziala :)
    • 0

    #4
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Hail! Hail! The Celts Are Here!

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 13517 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    A jak z zużyciem energii elektrycznej?
    • 0

    #5
    jasju

    jasju

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1861 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: 2
    jeszcze nie dostalem rachunku, przychodzi co 3 miesiace :), ale jak ktos sie na tym zna to kombiwar optimum ax777, ma 1350w, a potrawy robie w temp. 175 stopni...gdyby ktos to przeliczyl...
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko