Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak długo w lodówce można przechowywać ugotowany ryż i kaszę?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
tomek2102

tomek2102

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 355 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:daleko...
    • Staż [mies.]: 36
    Jak długo w lodówce można przechowywać ugotowany ryż, kasze?
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    MalyPaker:)

    MalyPaker:)

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 656 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24+9
    Każdy ci powie ze długo, ale tak naprawdę nie ma sensu go kiszenia dłużej niż dzień, tzn gotujesz w niedziele rano to starcza ci na niedziele/poniedziałek mi na 3 dzień wydaje się ze jest już do wyrzucenia:)
    • 0

    #3
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Super Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 43186 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:LBK
    • Staż [mies.]: 10 lat
    Nie widze sensu w trzymaniu dłużej,niż jeden/góra dwa dni.Ugotowanie ryżu pochłania mak. 30 min. więc nie widze problemu.
    • 0

    #4
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD.PL
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 20876 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła

    Nie widze sensu w trzymaniu dłużej,niż jeden/góra dwa dni.Ugotowanie ryżu pochłania mak. 30 min. więc nie widze problemu.


    Dla kogoś 30 minut czasem to za długo.
    Ja tam zawsze gotuje na zapas.
    Od razu 500 g i ma spokój.
    Wszystko trzymam w lodówce i wyciągam jak potrzebuje.
    • 0

    #5
    Paulpolska

    Paulpolska

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 352 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Grudziądz
    • Staż [mies.]: 5+4+1
    Nie długo bo się zrobi nie dobry i stwardnieje.
    • 0

    #6
    Pompeja

    Pompeja

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 8 postów
    • Staż [mies.]: 1
    Ja trzymam najdłużej do następnego dnia, ale i tak najlepszy jest świeżo po ugotowaniu.
    • 0

    #7
    shw

    shw

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 182 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10
    Najważniejsze to żeby nie zostawiać odkrytego, bo strasznie szybko wysycha i twardnieje. Ugotować, przestudzić, do pojemnika, do lodówki i do 2óch dni jeszcze będzie ok.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko