Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile gram białka?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
radzio992

radzio992

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 53 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    powiedzcie mi ile wkońcu ma w 100 gramach jest białka w ugotowanej piersi z kurczaka 22g czy 32g
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemanko, w tym przypadku, mogę polecić Ci takie produkty (dla ułatwienia przygotowałem boks ze zdjęciami):




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Layt

    Layt

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2411 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wrocław
    • Staż [mies.]: mało
    21
    • 1

    #3
    lemn

    lemn

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4705 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4 lata
    Może się wahać 21-23 na pewno nie 32.
    • 1

    #4
    radzio992

    radzio992

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 53 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6

    Może się wahać 21-23 na pewno nie 32.

    ok dzięki
    • 0

    #5
    mielcaar

    mielcaar

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 416 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: >2lata
    Okolo 21 co do g nigdy nie wiadomo
    • 0

    #6
    karvi

    karvi

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1000 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 15
    w 100g piersi po obróbce termicznej (np. gotowanie jest około 32gB)
    w 100g piersi surowej jest około 21gB
    • 0

    #7
    -ptk-

    -ptk-

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1433 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    karvi skąd takie info, że po ugotowaniu masz wiecej gB niż przed?
    • 0

    #8
    Rothar

    Rothar

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1066 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    Niemożliwe, żeby podczas gotowania z dupy brało sie 11g białka...

    ma ok 21
    • 0

    #9
    DamiosL

    DamiosL

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4211 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    Chodziło mu o to zapewne, że kurczak po ugotowaniu waży mniej niż przed obróbką więc żeby go było 100g po ugotowaniu to trzeba dać więcej surowego więc zarazem zwiększa się ilość białka.
    • 0

    #10
    ufol1

    ufol1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 75 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 26
    W 100 g ugotowanej, upieczonej, usmażonej czy jakkolwiek podanej piersi z kurczaka po obróbce termicznej jest 32g B na 100g. Czyli żeby to uzyskać musicie przygotować jakieś 160 g surowej piersi.
    • 0

    #11
    Raiden193

    Raiden193

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 130 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Nowa Sól
    • Staż [mies.]: xx

    W 100 g ugotowanej, upieczonej, usmażonej czy jakkolwiek podanej piersi z kurczaka po obróbce termicznej jest 32g B na 100g. Czyli żeby to uzyskać musicie przygotować jakieś 160 g surowej piersi.


    Jakieś dziwne te twoje obliczenia .

    100g surowej piersi zawiera 21gB - po obróbce termicznej te 100g staje się np. 150g ugotowanej piersi , która wciąż zawiera 21gB .
    • 0

    #12
    DamiosL

    DamiosL

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4211 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna

    Jakieś dziwne te twoje obliczenia .

    100g surowej piersi zawiera 21gB - po obróbce termicznej te 100g staje się np. 150g ugotowanej piersi , która wciąż zawiera 21gB .


    Niestety Twoje obliczenia są złe. Bo mięso po ugotowaniu waży mniej niż przed ugotowaniem.
    • 0

    #13
    ufol1

    ufol1

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 75 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 26
    Obliczenia są jak najbardziej dobre.
    • 0

    #14
    Raiden193

    Raiden193

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 130 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Nowa Sól
    • Staż [mies.]: xx

    Niestety Twoje obliczenia są złe. Bo mięso po ugotowaniu waży mniej niż przed ugotowaniem.


    Sam się zbłaźniłem , osobiście nigdy nie zwracam uwagi na wagę produktów po obróbce termicznej - i tak przygotowuję surowe produkty na przyszłość , więc operuję ich wagą przed obróbką .
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    Najważniejsze działy: Kulturystyka | Dieta | Przepisy | Trening | Doping | Fitness | MMA
     Zamknij okienko