Hej. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje sposób, żeby w jakis sposób obniżyć poziom hormonu tarczycy t3 ? Oczywiście chodzi mi o bezpieczny sposób, nigdzie nie mogę znaleźć odnośnie tego informacji. Leki hormonalne odrazu byłyby zalecan ,ale ja najpier chciałbym upewnić sie, ze domowe sposoby nie podziałały. pomożecie cos w tej sprawie?
Hormon tarczycy t3
Strona 1 z 1
#0 Doradca KFD
W tym przypadku polecam Ci (dodam miniaturki zdjęć aby łatwiej było wybrać):
Optimum Serious Mass - 2700g (akurat w wyprzedaży, tylko - 119,00 zł)
Gaspari Nutrition Qualitine 300g (akurat w wyprzedaży, tylko - 39,00 zł)
Dymatize Creatine Monohydrat - 1000g (akurat w wyprzedaży, tylko - 89,99 zł)
BSN True Mass - 2610g (akurat w wyprzedaży, tylko - 159,00 zł)
NITRO - FUTURE WEIGHT GAINER - 3kg + 1kg (akurat w wyprzedaży, tylko - 85,00 zł)
--------------------------------------
Optimum Serious Mass - 2700g (akurat w wyprzedaży, tylko - 119,00 zł)
Gaspari Nutrition Qualitine 300g (akurat w wyprzedaży, tylko - 39,00 zł)
Dymatize Creatine Monohydrat - 1000g (akurat w wyprzedaży, tylko - 89,99 zł)
BSN True Mass - 2610g (akurat w wyprzedaży, tylko - 159,00 zł)
NITRO - FUTURE WEIGHT GAINER - 3kg + 1kg (akurat w wyprzedaży, tylko - 85,00 zł)--------------------------------------
Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Hormony wzrostu , Hormony wzrostu | co o tym sadzicie ?? jakie efekty i skutki uboczne ?? itp... , Posiłek potreningowy a hormon wzrostu , Lekka niedoczynność tarczycy , Hormon wzrostu
Hormony wzrostu , Hormony wzrostu | co o tym sadzicie ?? jakie efekty i skutki uboczne ?? itp... , Posiłek potreningowy a hormon wzrostu , Lekka niedoczynność tarczycy , Hormon wzrostu
Napisano 04 listopad 2010 - 12:31
Tarczyca wytwarza i wydziela do krwi hormony takie jak trójjodotyroninę (T3) i tyroksynę (T4). Hormony te sterują przemianą materii we wszystkich narządach, jak rownież tkankach organizmu. Do produkcji hormonów tarczyca potrzebuje wystarczających ilości jodu, który organizm przyswaja z pożywienia, a także powietrza (jod jest pierwiastkiem lotnym).
Jod możesz znaleźć w niektórych pokarmach. Spróbuj z dietą jodowa najpierw, a jak nie pomoże możesz przejść się do endokrynologa przypisze ci leki ;-)
Jod możesz znaleźć w niektórych pokarmach. Spróbuj z dietą jodowa najpierw, a jak nie pomoże możesz przejść się do endokrynologa przypisze ci leki ;-)
Napisano 04 listopad 2010 - 18:28
T3 jest hormonem tarczycy "silniejszym" od T4 jak mi wiadomo, ciężko jest doprowadzić do zmiany stężenia tego hormonu. Jej aktywność biologiczna jest 2-4-krotnie większa niż aktywność T4, dlatego też proponuje odrazu przejść do leków hormonalnych. Jeśli nie chcesz, żeby choroba postępowała to jak najszybciej idź do lekarza nie zwlekaj.
Powodzenia!
Powodzenia!
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Losowe tematy: Gaspari Nutrition Mitotropin | Universal Carnitine Liquid dawkowan | Leczenie uzależnień wrocław | Carni Line bar skład | Omegamed skład | Lokomotiv opis | Nerwica natręctw u dzieci
Pomoc